Snapshots

 

– Blidjenta vår ♥♥​

– Bare se på disse øynene da!

– En dag i sommer, helt ut av det blå, så reiste hun seg bare! Jeg ble helt “HÆ, HVA er det du gjør?!” Jeg ble kjempe sjokkert! Selvfølgelig såå stolt også!! Da sendte jeg en melding til S med en gang! Hihi *stolte foreldre* over den minste ting<3 

– Her har Melinda besøk av sin beste venninne, Nathalie<3 Disse to her altså! De blir alltid overglade for å se hverandre hver gang. Det skulle dere sett! Begge elsker ballonger også, hihi. Senere i dag skal vi til dem å feire halloween. Babyene skal kle seg ut og absolutt hele huset deres er dekorert med halloween-stæsj! Dette blir kult! 

– Melinda var på tivoli for første gang i starten av oktober! Her var det veldig mye nytt å se. Masse farger, mennesker og lyder. Det syns hun var stas, men til slutt ble det for mye. Da ville hun sove:-)

– Høsten. Årstiden med de fineste fargene. 

– Alltig godt med en stor bestemor-klem!

– Hjem, kjære hjem. Mitt barndomssted, Kvam ♥

– Her var vi barnevakt for søskenbarnet til Melinda. Jeg fikk prøve meg som tobarnsmamma. Det gikk overraskende veldig fint! Da vet vi om jeg blir gravid igjen, så skal nok det gå bra også;-) Hehe! Jeg elsker virkelig denne alderen her. Søskenbarnet til Melinda er 2,5 måned eldre♥ Og hun er verdens snilleste!

– Etter vi gikk en kald, men fin høsttur hvor det til og med var snø(!!), så var det godt å komme hjem. Tenne lys og drikke kakao. Høsten er vel en litt fin tid også?? Det syns jeg!

– Ballonger er den store glede ♥

Høsten er vi så glad i!

Hei og god kveld! Vi er godt i gang med å selge leiligheten vår nå. I dag hadde vi besøk av takstmann og neste uke er det fotografering allerede! Neste uke starter det også noe nytt, ukjent, men spennende for meg. Jeg kjenner nervøsiteten kommer snikende på meg nå, men det kan jeg skrive om senere! I dag var vi på tur til en barnehage i nærheten for å snike rundt litt.. neida, joda, men vi tenkte å ta en prat med de ansatte der. Det er tross alt en barnehage vi vurderer sterkt til Melinda, så det er ikke bare, bare. Det var helt tomt når vi kom dit og vi kunne ikke skjønne hva slags barnehage som stengte så tidlig som 15:30. Vi gikk frem og tilbake og grublet på dette. Vi prøvde å gå inn hovedinngangen, og der så vi en vaskedame. Hun ville ikke åpne for oss. Haha. Hun vasket så grundig at vi tenkte det måtte være noe spesielt. Helt plutselig kom jeg på at vi hørte på trening tidligere i dag at det var planleggingsdag i barnehagen. Da var det jo ikke rart!
I dag er det første gang det er fint vær på 14 dager. Det måtte selvfølgelig utnyttes! Vi har gått en topptur på et minifjell. Melinda satt i bæremeisen og bestevenninnen til Melinda, Nathalie var også med. Det var koselig ♥


 

Hipp, hipp, hurra for Melinda!

I DAG ER PRINSESSA VÅR 1 ÅR!!! Tenk på det. Hvor har dette året blitt av?! For ett år siden lå jeg på fødestuen, som ikke var en fødestue? Men et rom med et badekar og fikk den aller, aller fineste gaven levert rett på bringen. Melinda♥ Når man får et barn, får man en helt ny kjærlighet i livet. Den kjærligheten blir bare sterkere og sterkere med tiden som går. Den kan ikke beskrives med ord, men jeg er bare såå lykkelig♥ Jeg og S er verdens heldigste som får være foreldrene dine!! 

Se såå stooor jeg er!

Nå går jeg nesten, men trenger fortsatt litt støtte ♥

Dagen startet med bursdagssang og masse kos selvfølgelig. Kanskje litt overklemming og kyssing? Hehe. For aller, aller første gang har Melinda fått spist en muffins/ kake. Vi har vært veldig strenge på at hun ikke skal ha eller smake på noe med masse sukker. Ingen kake, ingen is osv… I dag var dagen. I dag fikk hun spise så mye muffins hun ville TIL FROKOST. Hun eelsket det. 

Plutselig når vi var ferdige med frokosten ringte det på døren. Jeg og S titter rart på hverandre. Vi får aldri besøk så tidlig. I alle fall ikke av noen som ikke sier i fra. Vi fikk en veldig fin overraskelse av en blid Mommo som sto på døren! “Mommo” er forresten moren til S, og bestemoren til Melinda. Her ble det enda mer kosing og gave. Melinda fikk den fine dukken, og den er allerede en stor favoritt.

Det var veldig gøy å rive muffinsen i tusenvis av små smuler også..

Dette er bare lov siden det er bursdagen din! Hihi.

Etterpå dro vi til badeland siden Melinda elsker å bade. Det er det beste hun vet i hele verden! Vi koste oss masse alle tre♥

Lille fine jenta mi som bare vokser seg større og større. Snart må det snart stoppe!

På kvelden dukket det opp et nytt overraskelsesbesøk. Mamma, Rune og Leo! Her ble det igjen, enda mere kos og gaver<3<3

Takk for en helt perfekt dag! Neste helg blir det storfeiring med hele familien!

Musée du Louvre

Mens vi var i Paris måtte vi få med oss Louvre-museet. Nå skulle jeg akkurat til å skrive at det er det største museet jeg noen gang har vært på. Er det noe rart når det er et av verdens største museer og det mest besøkte kunstmuseumet i verden!! Det var så stort, kjempe stort! Det var helt utrolig. Visste dere at området det er utstilt på dekker 60 600 kvadratmeter?!! Det i seg selv er helt sinnsykt! På museet finnes det også rundt 35 000 kunstobjekter. Nei, jeg ble helt målløs jeg. Jeg er overhode ikke noe kunstmennenske. Egentlig interesserer kunst meg ikke, men dette her -det imponerte! Jeg hadde aldri trodd det var så romantisk å se på kunst, men der tok jeg rimelig feil! Vi koste oss begge to♥ 
Her går man masse, så mitt beste tips er å bruke noen gode joggesko. Ikke tenk som meg “skoene må passe til antrekket…”. Inngangsbilletten kostet 15 euro som vi kjøpte på en automat med det samme vi gikk inn. 

Det var helt enormt. Jeg har ikke ord! Dessverre rakk vi ikke å gå igjennom absolutt alt. Vi besøkte museet samme dag som vi skulle dra hjem. Vi var heldige og fikk et sent fly. Det var så mye fint å se på! Bl.a fra den egyptiske tiden -farao osv. Slik man ser på film! Siden det var så stort, så skal jeg love dere at det ikke var lett å komme seg ut! Vi ble skikkelig stresset etterhvert fordi det var helt umulig å finne en utgang! Til slutt ble det småjogging på oss, og plutselig var vi i et kjøpesenter! Så for å komme seg ut, måtte man også da gå igjennom et kjøpesenter. Det er det eneste “negative” jeg kan si. Jeg kunne ønske det var lettere å komme seg ut. 

Vi fant en veldig fin cafe og sitte på inne her. Da satt vi ute på terrassen og kunne se over hele plassen! Her var det øl/vin -servering. Så her satt vi og koste oss en stund -helt til vi kom på at vi har egentlig ikke så god tid. Hhehe, da spratt vi opp og måtte få med oss det siste vi rakk! 

Her har vi en meget kjent frøken som selvfølgelig alle ville ta bilde av. Mona Lisa var mye mindre enn jeg trodde. Så lite maleri, og hun hadde sin egen gigantiske vegg! 

Populær dame kan man si? Her er køen for å ta et bilde med Mona Lisa. 

Detaljene var virkelig såå vakre. Mange, mange tak var som dette. 

Takk for en fin tur, kjære ♥

Jakten er over

Endeeeeelig… etter over ett helt år. Endelig har vi fått kjøpt oss en leilighet! Det har vært ganske mange følelser etter at vi bestemte oss for å gå “all in”. Det er to-tre uker siden vi vant den intense budrunden, men jeg har faktisk ikke sagt det til så mange enda. Jeg har måtte fordøyet det selv først før jeg kunne dele det på bloggen. Jeg ble suuperglad når jeg fikk høre at ingen hadde bydd høyere enn oss og fristen hadde gått ut! Da var det rett ut å spise en bedre middag på restaurant. Etter hvert ble jeg plutselig lei meg. Jeg er jo så utrolig, utrolig glad i leiligheten vi har nå. Vi har så mange minner her. Det er lite og koselig, men dessverre er det hakket for lite nå som vi har Melinda. Humøret har gått veldig opp og ned etter vi kjøpte leiligheten. Jeg er mest glad, men plutselig tenker jeg på at vi ikke skal bo her mer, og da blir jeg lei meg. Dagen vi flytter ut for godt ser jeg for meg at det kommer en tåre, eller to… eller tretti. “Heldigvis” er det ikke overtakelse før i januar. Jeg har tid på å forberede meg psykisk. Hehe! 

Vi har kjøpt en leilighet som er slik passe stor. Det er sentralt og har tre soverom, og er nokså nybygget. I går hadde vi besøk av svigerforeldrene mine + bestemoren til S. Vi gikk trilletur ute alle sammen med Melinda. Mens vi gikk tur kom vi på at vi kunne gå til vår nye leilighet siden den ikke er så langt unna. Det gjorde vi. Vi sto helt utenfor og eierne av leiligheten var også hjemme. Alle latet som ingenting og prøvde og ikke kikke inn. Samtidig var det jo det vi ville! Haha. Der er jeg skikkelig dårlig. Jeg fikk øyekontakt med en av eierne inne, så gjør jeg det dummeste -snur meg brått og later som jeg ser på noe annet. Haha, det blir ikke akkurat mindre kleint av det! Heldigvis vet de ikke hvem vi er, tenkte jeg. I dag var det kontraktmøte med megler og tydeligvis eierne av leiligheten. Spørsmålet dukket selvfølgelig opp “Var dere utenfor huset vårt i går?”. 

 

Feiring av huskjøp!! Biffmiddag og et glass vin ♥

Melinda er ekstra pyntet for anledningen 🙂

 

En fin høsttur

Høsten<3 Den er så fin. Vi har gått mange høstturen hittil i år. Etter vi gikk til innkjøp av bæremeisen, som jeg forresten er såå glad for at vi gjorde -har vi endelig fått rørt oss ut til skog og mark. Jeg liker å gå bratte bakker, men det begynte å bli litt vanskelig med bæreselen da beina til Melinda alltid kom i veien. Her er bilder fra en tur vi var på med et vennepar av oss. Det var så koselig! Her ser dere også Melinda sin aller beste venn. De to snuppene går så godt sammen og ser hverandre veldig ofte. 
 

Thomas, Mia og fineste Nathalie ♥

Vet ikke hva det er med denne bæremeisen, men Melinda sovner alltid i den! ♥

Nathalie ♥

Bolla vår koser seg med frukt og blåbær som vi plukket med på turen opp.

Noe av det beste jeg vet! Ut å gå tur med barn og gode venner <3<3

Det gjorde vondt i mammahjertet

 

Da var vi endelig ferdig med ettårskontrollen til Melinda. Det ble litt stressende for oss. Vi fikk timen for mange måneder siden. Det hadde selvfølgelig vi helt glemt av, men dagen før får man heldigvis en påminnelse på melding. Det siste de sa til oss på helsestasjonen for noen måneder siden var at neste gang vi skulle dit, så hadde de flyttet til et annet sted i byen. Vi dro til den gamle helsestasjon, som jeg kan kalle det nå. Der ble vi møtt av et plakat hvor de sto at de har flyttet. Da ble det plutselig stressende for oss! Vi kom noen minutter for sent til timen vår, men det gikk bra. Mens vi var der, og skulle dra, møtte vi mange stressende mødre som hadde gjort akkurat det samme som oss! En av dem var skikkelig stresset, også fikk hun høre at hun til og med hadde kommet på feil dag! Den er sur! 
 

På ettårskontrollen er både helsesøster og lege tilstede. Her gjorde legen en helsesjekk der han undersøkte Melinda sitt hjerte, lunger, ører, øyne, mage, hofter, øyne og motorikk. Så snakket vi masse selvfølgelig. Alt var helt perfekt med Melinda og hun vokser så fint! Jeg føler meg så heldig at jeg kan ikke sette ord på det. Jeg har et helt friskt barn og hun er verdens vakreste! 
Det jeg har gruet meg skikkelig til på denne kontrollen er vaksine. Jeg hadde en diger klump i halsen når jeg så at helsesøster gjorde klart vaksinen. Melinda satt på fanget mitt, og jeg holdt rundt henne. Det var så vondt for meg. Helsesøster satt forran meg og var klar til å sette sprøyten. Tårene mine fosser ut. Jeg gråter og gråter. Jeg vet det kommer til å gjøre vondt for Melinda. Heldigvis gjør det bare vondt en liten stund. Helsesøster stikker sprøyten og hylet til Melinda kommer. Jeg gråter ENDA mer. Jeg trøster Melinda mens tårene mine fosser ut. Heldigvis har vi med S som trøster oss begge! Huff… jeg ble litt flau etterpå når det var over. Jeg trengte da ikke å gråte SÅ mye forran helsesøster og lege?! Det bare gjorde så utrolig vondt i mammahjertet at jeg hadde null kontroll! Vaksine er viktig, og nå er den tatt. Heldigvis er det lenge til neste gang. 

In the street of Paris

Er dere klare for noen flere Parisbilder? ♥♥ Noe som er veldig typisk Paris er fortauskafeer/ restauranter. Du må bare spise på en om du er i Paris! Det er så hyggelig. Noe jeg og S virkelig elsker er og sitte å spise/ drikke et sted hvor vi har oversikt over folk. Bare sitte og slappe av med god mat og drikke mens man følger med på alle mennesker som går forbi. Høres ganske snålt ut, men det er herlig! Dette fikk vi gjort noen ganger mens vi var i Paris<3
 

Namm! Maten var såå god på denne fortausrestauranten! Første kvelden dro vi på en lokal restaurant. Det var helt fullt og alle satt nesten oppå hverandre. Det var nesten bare lokale og det var bare en meny. Prisen visste vi ingenting om. Det var biff, pomfri og en saus (m/ sitron) som ødela alt. Det vi ikke visste var at det var spis-så-mye-du-vil for den prisen. Så fort tallerken var tom kom servitøren løpende med brettet sitt og kastet på enda mer biff, pomfri og den… sausen. Hehe! ..Før man hadde rukket å si noe! 

Jammen koste vi oss masse ved eiffeltårnet. Det kom en asiatisk dame jeg tror var fra Kina? Hun løpte rundt med selfiestangen sin og hadde live show. Plutselig poppet hun frem mellom meg og S. Hun var en slags kjendis som hadde et slik challenge-opplegg på direkten ved eiffeltårnet. Når jeg tittet på skjermen hennes så kunne jeg se hvor mange som fulgte med på oss. Tallet økte og økte hele tiden, men det var over 260 tusen som så på!! Hun hadde på seg en hvit hettejakke. Hun ga meg en knall rød leppestift. Denne skulle jeg da smøre på S sine lepper, så skulle han kysse henne på den hvite genseren. Som vi lo!! Eller jeg lo! Jeg holdt på å knekke sammen. Haha. 

Notre Dame besøkte vi også 🙂

Today’s lunch location

Se på disse vakre omgivelsene! Vi kjøpte med oss lunch og gikk en liten stubb inn i den vakre naturen her i Lillehammer. Her spiste vi lunch og koste oss masse helt til Melinda ble trøtt. Da dro vi hjem, og jeg dro rett på PT-timen min. Rett etterpå dro vi på enda en husvisning. En leilighet som falt veldig godt i smak, så vi blir nok med på budrunde i morgen. Håper den blir vår!! Det blir en spennende dag i morgen og vi krysser fingrene -enda en gang. Så var det rett hjem og lage middag. Dagene går så fort akkurat nå! Jeg klarer nesten ikke å henge med på hvilken dag det er… men jeg har det så bra og nyter dagene!! ♥♥​

Disneyland Paris

 

Tirsdag forrige uke befant vi oss i Disneyland Paris. Det var en opplevelse for livet jeg sent kommer til å glemme! Jeg følte meg som et lite barn igjen! Disneymusikk overalt hvor man gikk. Vi gikk først inn i den største Disney-suvenirbutikken og jeg fikk skikkelig hakeslepp, store øyner og konstant frysninger. Lille meg… i en stor disneyverden! Jeg fikk en skikkelig “Nå-er-jeg-i-Disney -følelse”. Jeg var som et lite barn hele tiden med det store gliset fra øre til øre! Alle de fine detaljene, tingene og musikken ♥♥ Jeg gleder meg til å ta med Melinda hit, men da vil jeg vente til hun er blitt noen år til. For det første er det utrolig slitsomt å reise langt med baby. Det er selvfølgelig mye mer gøy for henne å være der når hun er blitt litt eldre også♥ Disneyland passer for alle! Unge, gamle, barn (selvfølgelig), meg (!!), kjærestepar og familier.

 

Hvordan komme seg til Disneyland Paris?
Disneyland ligger et lite stykke utenfor Paris sentrum. Det var flere forskjellige måter å komme seg dit på. Vi tok RER-tog (rød linje) som tok 45-50 min en vei. Det kostet ca noe 7 euro pr person en vei for en enkeltbillett. Da kan jeg runde av og si det ca blir 60 kr. Det er ikke så ille pris med tanke på at det koster 1200kr ca viss vi hadde valgt taxi ÊN VEI. Paris er så enormt stort at man er avhengig av metro for å komme seg hit og dit. Vi kjøpte til slutt 10 klippekort i steden for å kjøpe enkeltbillett for hver gang. 10 klippekort kostet 14 euro, så det kan jeg anbefale for å spare penger. Heldigvis er S ganske så flink når det gjelder å komme seg frem som dette her. Metro, tog osv… han finner frem til alt! Jeg, jeg hadde ikke hatt sjangs. Jeg syns alt bare ser så forferdelig rotete ut. I tillegg sto mye på fransk som bare gjorde det enda verre, syns jeg! Hadde jeg reist alene, eller med en venninne som er like dårlig som meg på dette området (hei Anh!),  så hadde taxi vært eneste alternativ. Haha. Heldigvis har jeg en så flink mann! 

Pris og inngang
Før vi reiste gjorde vi litt research rundt pris og inngangsbilletter. Da leste jeg om en blogger som kjøpte billett ved inngangen. Hun hadde betalt 88 euro (750 kr ca). Det syns jeg hørtes helt syykt mye ut. Vi søkte litt her og der på nettet for å finne de billigste billettene. Til slutt slo vi til med å kjøpe fra hjemmesiden til Disneyland Paris hvor vi fikk en billett for 32 euro (290 kr ca). Med litt planlegging kan man spare mye penger 🙂

Disneyland er STORT, enormt stort. Man bør ha noen dager der om man skal se alt. Det rekker man neppe på en dag. Det er to parker. Den ene er Disneyland Park  -her er det masse å se! Her ligger bl.a det store, fine, kjente Disneyslottet. Det er mange fine butikker og restauranter. Det er noen karuseller her, eller det er jo mange, men det er flere i den andre parken. Inne her er det flere temaparker som Star Wars og Pirates Of the Carribean bl.a. Det er så utrolig tøft! Effekter, lys og lyd! Nei.. det må bare oppleves om du er der! 

Man må regne med at det kommer mennesker i veien for alle bilder du tar, hehe. Se på disse to damene her foreksempel. Kunne nesten tro de ikke har sett en jente hoppe forran Disneyslottet før? Hahaha! Vi har så mange bilder fra andre steder der det alltid er noen som ser rart på oss. Vi må bare le!

Mat og drikke
Vi valgte og ha frokost/ lunchen vår på Disneyland. Jeg husker ikke helt prisen her. Det var ikke så ekstremt ille priser, men det var ikke billig heller. Jeg syns det var skikkelig god mat. YUM, som jeg savner den maten. S syns det var helt OK. Vi kjøpte stor pølse i brød som hadde masse cheddar på seg og sprøstektløk. Ved siden av hadde vi pomfri og nuggets. Det var til og med ølsalg der! Da ble vi ganske overrasket faktisk, men da ble valget på drikke lett! Det var SÅ koselig å sitte i Disneyparken, høre på disneymusikk, spise god mat, drikke 1664 og se på det nydelige slottet. Vi var der i de siste dagene av september, men jammen var det knallvær og skikkelig varmt. Det var over 20 grader hele tiden på dagen. Det var ikke noe problem å gå i shorts, t-skjorte eller kjole.  

Den andre parken heter Walt Disney Studios Park. Her er det store mathaller. Vi ville ikke spise der. Viss det er fint vær vil jeg mye heller anbefale å spise i Disney Park i steden for. Det er mye koseligere å sitte ute å se på slottet enn å sitte inne når man først er i Disneyland. Det kan være et bra alternativ om man er der og det pøsregner selvfølgelig! I denne parken er det selvfølgelig haugevis av suvenirbutikk også, men her er det mest morsomme ting for oss som elsker fart, adrenalin og spenning! Perfekt for meg! Jeg og S tok og prioriterte alle de største karusellene. Når vi først gikk inn i parken ble jeg faktisk skuffet. Jeg hadde sett for meg store berg og dalbaner og andre karuseller som var skyhøye. Jeg så dem ikke, men de var der. Det gjemte seg inne!!! Det var helt sinnsykt. Store, enorme karuseller inne!! Jeg har aldri sett noe lignende. Det var råtøft egentlig og veldig praktisk tenkt om det er dårlig vær. Det var mørkt i mange av dem og veldig tøffe lyseffekter. Man ble slengt hit og dit og det føltes ut som man var i verdensrommet! 

Her er vi på en Studio Tram Tour hvor man får en omvisning på ulike filmsett og får se biler, fly osv som har blitt brukt i Disneyfilmer. Det tok jo bare helt av på et sted hvor det sprutet opp store flammer og  tusenvis av liter med vann kom mot oss! Morsomt!

Denne berg og dalbanen bak meg her var veldig bra!! Det ser da så bittelite ut, men jeg lover dere. Det er er helt enormt når man går inn! Ikke la utsiden lure dere. Viss man er litt skeptisk til store berg og dalbaner, så ikke gå inn her 😉

DENNE! Dette ble min favoritt! Den heter et eller annet med twilight, og denne MÅ prioriteres. Jeg og S hadde ikke så store forventninger, men denne var altså så bra! Søker du etter magasuget, så finner du det her! Dette er et spøkelsehotell og vi ble møtt i resepsjonen av ansatte med skumle kostymer. Deretter ble vi ført videre til et rom hvor vi fikk se en film med historien til hotellet. Etter filmen ble vi ført i en heis som var karusellen. Da satt vi og var sikret fast. Plutselig gikk det så fort opp at vi var på toppen. Der var det åpent, så vi så hele Disneyland. PLUTSELIG ble vi bare slept rett ned -DET magasuget da dere! Fy søren så gøy det var. Det som var råtøft var spesialeffektene. Heisen gikk opp og ned veldig fort. Den stoppet i noen etasjer og der hadde de fått til å lage hologram av gjenferd og ting som svevde i luften. Det føltes så ekte.


 

Vi var der fra tidlig på dagen til de stengte. Avslutningen var helt konge! Da var det show ved slottet. Masse, masse, masse fyrverkeri og scener/ sanger fra de kjente disneyfilmene som ble vist frem. Seriøst, det må være noe av det råeste jeg har opplevd! Jeg hadde frysninger nesten hele tiden!

Mitt beste tips til deg som skal besøke Disneyland Paris
Hva enn du gjør -IKKE dra dit i høysesongen. Helst ikke i vanlige helger eller. Jeg vil anbefale å dra dit etter en storferie er over. På en hverdag i september/ oktober er perfekt. Nå har ikke jeg vært i Disneyland når det er høysesong, ikke har jeg tenkt til det heller. Da er det bare kø, kø, kø og enda mere kø. Man får ikke samme opplevelsen. Når jeg og S løpte fra karusell til karusell, så vi hvor lang køen egentlig er. Jeg og S var på Liseberg i sommerferien, og det var bare kø så langt øye kunne se. På den ene karusellen sto vi 2t og 45 min i kø på Liseberg. Kan fortsatt ikke tro at vi orket det. Det var en karusell vi sto kanskje 20-30 min i kø på Disneyland, men det var det meste. Så ja.. hold dere unna storferier! Man får ikke kost seg skikkelig om man bare må stå i kø!