Bildedryss: julaften 2016

 

Hei! Håper dere har hatt en fin jul og fortsetter med å kose dere♥ Det er vi jammen flinke på her. Det er litt hit og dit siden vi prøver å se mest mulig av familie + jobb. På julaften hadde vi det så utrolig trivelig, men stressende. Vi var nemlig på to steder julaften. Først var vi hjemme hos meg i Kvam, så tok vi turen tilbake til Lillehammer og feiret videre der på kvelden. Stressende, men vi hygget oss og fikk feiret med begge familiene<3

Melinda og Aebykier. Melinda elsker virkelig Aebykier. Når hun er i nærheten blir hun så kosete på Aebykier. Hihi, da skal jeg si deg det er en stolt fadder som lyser opp!

Siden vi var på Kvam først på dagen, så åpnet vi pakkene fra min side av familien her. Det kom ikke som en overraskelse at 75% av pakkene under treet var til Melinda. Hhihi. Hun fikk altså SÅÅ masse fint! Jeg og S som foreldre ble helt målløs! 

Denne stolen har stefaren min, Rune snekret. Melinda er så glad i å sitte i den. OG klatre på den. Det er litt skumle dager vi har her akkurat nå. Bare vi snur oss bort i 2 sekunder står hun på toppen av gardintrappen å danser. Herlighet jeg får hjertet i halsen hver gang!! 

 

Store jenta vår. Melinda er faktisk 14 mnd i dag 🙂

Rune, stefaren min er en myntsamler. Har går rundt med metalldetektor og finner masse mynter overalt. Selvføgelig ikke på denne årstiden, hehe. Han har så mange mynter han samler i snusboksen sin. Til jul fikk han myntalbum av meg, S og Melinda. Han ble såå glad for den! Det gledet oss veldig:-) 

Her fikk Melinda prinsesseslott/ telt. Dette gleder vi oss til å slå opp!

Julefrokost.

Her er vi på besøk hos oldemor. 

Oldemor hadde kjøpt en stor tøydukke uten klær. Så strikket hun klærne til dukken selv. Luen passet faktisk til Melinda, så den bruker hun selv nå. Hihi:)

Først spiste vi julefrokost, SÅ spiste vi julemiddag kort tid etterpå. SÅ dro vi på kaffe og kake hos bestemor. SÅ dro vi til Lillehammer og spiste julemiddag der også. Etterfulgt med kaffe og kake. Jeg trodde jeg skulle rulle ut døren til slutt. Kan ikke vente med å komme meg til hjem kjære hjem (elixia) når julen er over! 

Endelig var kvelden her!

Melinda ble så glad når nissen kom! I fjor var hun så nyfødt, så da var det ikke like stas. I år smilte hun og danset når barna sang til nissen ♦

Kjekkasen min ♥

Vanskelig å sette ord på hvor høyt jeg elsker disse to<3 Tror ikke jeg skal prøve en gang -for det blir verdens største klisjé og enda verre.

Kakemonster!

Alle kalenderlukene er åpnet og det var en glede for Melinda kan dere se. Hehe. 

My man 

Kos på fanget til oldemor.

Store barn, store gleder

 

Hei på dere! Når jeg og S er på tur og skal finne hotell -da går vi alltid etter hotellene hvor det er mye å finne på. Bowling, bading… ja alt som er gøy for oss voksne (eller store barn). Hehe! Denne turen til Sarpsborg var heller ingen unntak. På hotellet vår denne gang var det “Superland” som var vegg i vegg med oss. Minigolf, badeland, klatring, hinderløype, spill (air hockey osv), lekeland/ labyrint for de små (som dessverre var under oppussing).  

Minigolf er såå gøy! Selv om jeg under spillet plutselig kom opp med noen nye regler, så vant S.. Hehe… disse reglene kom vel egentlig opp fordi jeg lå så mye under. Haha! 

Hvor var Melinda mens vi hadde det så gøy? Jo hun var for første gang i historien helt rolig og foretrakk helst å være på sidelinjen og bare se på! Hun var nok småsliten og da var det helt OK å bare ha en oversikt over området hvor hun kunne se oss. Det beste var at jeg og S var de eneste som var der. Vi hadde alt for oss selv!

Jeg kommer sent til å glemme denne hinderløypen. Denne løypen er beregnet for barn selvfølgelig, men det så jo gøy ut og vi ville prøve! Vi var jo de eneste som var der uansett. Vi måtte spørre om å få låne seler i kiosken. Damen bak disken svarte med: eehh… til dere? Som om noen voksne aldri hadde spurt om det før! Vi gliser begge to fra øre til øre og sier “ja!”. 

Løypen var kanskje ikke så stor og utforende, men fy søren så gøy vi hadde det! Vi lo, så jeg trodde jeg skulle falle ned. Haha, jeg var sikret da. Siden den ikke var så veldig utfordrende, måtte jeg komme opp med noen nye regler. Det var f.eks ikke lov til å brukene armene. 

Klatreveggen! Her brukte vi mest tid. Jeg har ikke gjort dette siden jeg var bitte liten, tror jeg. Da var det bare en barnevegg. Jeg har aldri klatret på en så stor vegg før. Det er egentlig ganske rart siden vi har bodd ved siden av et stort klatresenter i over 2 år nå. Haha. Vi fikk begge kjenne på adrenalinet når vi klatret høyt, så skulle vi bare kaste oss ned. Vi kunne klatre ned så klart, det gjorde jeg første gangen. Det var jo en utfordring å kaste seg ned også. Det var gøy!! Men jeg fikk skikkelig vondt inni meg sekundene før jeg skulle gjøre det. 

Bildedryss: middagsaften i Sarpsborg

 

God dag! Nå har vi kommet hjem etter noen helt superduper fantastiske dager i Sarpsborg. SOM vi har kost oss! I dag er det superfriday for meg. Superfriday er noe jeg kaller når jeg har tre gruppetreninger på en dag. Jeg har fullført én, så har jeg igjen to som jeg skal på i kveld. Jeg gleder meg allerede, det er så gøy! Ellers tenkte jeg å dele noen flere bilder med dere fra den korte førjulsferien vår 😀 

Her er vi på badeland♥ Melinda stooorkoste seg. Hun elsker sklier, og dette var veldig morsomt når det var vann (som hun også elsker) med i tillegg. Bobbler er også stor stas. Jeg og S byttet på og ta de store skliene. Gøy for store og små! Heldigvis er vi en familie sammen som elsker vann og bading. Det var meget OK å gå ut fra hotelldøren på rommet, ned en trapp og vips så var vi rett ved bassenget. 

Etter vi hadde badet og Melinda hadde sovet en bikk -dro vi inn til sentrum. Der gjorde vi en rask julehandel før vi dro på restaurant med pappa og Mimi. 

Mimi er aldri på restaurant. Siste gang hun var på det var når vi var der for et halvt år siden(?). OG før det var det maange år siden. Derfor må vi passe på og ta henne med ut når vi er der. Hihi. Hun var så imponert over at restauranten hadde laget det så fint for de minste. Eget lekehjørne og tegnesaker. 

Åååååh jeg har ikke ord for hvor himmelsk god hver og én bit var! Jeg ELSKER julemat. Egon sin juletalerken er fantastisk god. Egon Sarpsborg sin må være den beste jeg har smakt. Alle på bordet var storfornøyde med maten sin. 

Denne frøkna her er over gjennomsnittet glad i pomfri♥

Lekestund med pappa♥

DEN seriøse gjengen. Haha! Kunne tro jeg har gjort noe alvorlig galt på dette bildet. Vi hadde det aller tiders, snakket og lo masse:-) Etterpå dro vi til hotellet. Melinda sovnet raskt og jeg og S kunne kose oss bare vi to. Hver vår øl og serie på skjermen<3 Åh 

Familietur til Sarpsborg

 

Heisann! I går dro vi egentlig ganske spontant til Sarpsborg. Vi tenkte å ta oss en tur før jul, men vi visste bare ikke når. Da dro vi like så greit med en gang siden det passet for begge. Vi har lagt oss inn på et hotell med badeland i seg, så nå etterpå skal vi bade, kjøre sklier og plaske masse i vannet -kjenner jeg Melinda rett. Etterpå blir det shopping! Jeg fikk bursdagsgave av pappa i går (han bor jo her!). Som alle andre år har jeg fått 1000 kr på g-sport. Det er jeg veldig fornøyd med. Det får jeg både til bursdag og jul. Det er en vinn-vinn gave for oss begge. Han bruker 1000 kr på gavekort og får gratisbilletter på kielbåten til seg selv. Jeg får 1000 kr til å kjøpe treningsklær:-)

Vi var på en liten besøksrunde i går. Med en gang vi ankom Sarpsborg dro vi til Mimi (min bestemor) og fikk julekaker og kaffe. Deretter dro vi videre på besøk til søsteren til Mimi. Ååh.. det er så koselig å se folk igjen!!♥ Jammen fikk vi klemt inn litt shopping etter middagen også med både pappa og Mimi. Vi skulle hjelpe pappa med å finne gave til Melinda og vi endte opp med gode ullklær til barnehagen + en bamse som hun plukket ut selv. 
 

Vi hadde akkurat kommet til hotellet etter middag og kort shoppingrunde, men jeg var så sulten at jeg ante ikke hvor jeg skulle gjøre av meg!! Heldigvis er det ikke noe problem med takeaway når man er i byen! S ble sendt rett ut døra med oppdrag om å finne en god pizza! Nei jeg spiser ikke for to…. jeg bare spiser veldig mye om dagen! Haha 😀
Samtalene hjemme hos oss i det siste har gått slik:
*Spiser middag*
Kort tid etterpå:
Meg: Er du sulten?
S: Nei, jeg har akkurat spist.
Meg: åååjaa…
S: HÆ er du sulten nå igjen?!!


 

Den store dagen

Melinda hadde bursdag 26.10, men jeg har helt glemt å fortelle dere om selve feiringen! Den feiret vi på Kvam i mitt hus. Vårt koselige, røde og ikke så veldig store hus. Vi hadde invitert mange folk. Vi hadde til og med leid lokale til den store dagen. Når den store dagen nærmet seg fikk vi flere og flere meldinger av folk som ikke kunne komme. Plutselig så var vi ikke så mange likevel, så da avbestilte vi lokalet vi hadde leid. Da flyttet vi det til vårt lille hus på Kvam. MEN plutselig, igjen, et par dager før selskapet tikket det inn meldinger av folk som ville komme likevel når de hørte at selskapet hadde blitt flyttet til Kvam. Da satt vi igjen med det store spørsmålet: hvordan skal vi få plass til alle?! Vi måtte bare prøve. Det var veldig trangt, men alle fikk plass. Intimit og koselig! Hahha. Vi er bare glade for at så mange ville komme. Vi var over 20 stk i det lille huset vårt. 

 

Melinda og tanten min, Evelyn ♥

Til middag serverte vi julemat. Ribbe, julepølser, kjøttkaker og masse godt tilbehør. Jeg kan vel si det var mer enn nok av kaker! Så masse godt og søtt♥ Mamma sto for å være kokk, selvfølgelig. Det gjør hun alltid. Jeg hadde aldri her i verden klart å gjøre det hun gjør. Hun er bare en superhelt som klarer å få til alt så bra!! 

Leda, Aebykier og Evelyn ♥

Vi var heldige med at det hadde snødd masse dagene før selskapet. Barna kjørte akebrett og moret seg. Jeg hadde ordnet skattejakt og hadde gitt hver og en eget skattekart hvor de måtte lete seg frem til X som var skatten. Til slutt fant alle den! Det var en populær aktivitet kan man si! Vi sang masse karaoke, noe som var veldig gøy for vi damer og barna. Det er ingen nr. 1 favoritt hos mannfolka, så de moret seg i snekkerverkstedet med luftpistol. For et fint selskap vi stelte i stand!! 

Morten in action!

Min favoritt♥

Melinda og søskenbarnet mitt, Aebykier. Hun er også fadderen til Melinda♥

Bursdagskos med oldemor<3

Slik blir trening gøy for meg

 

For snart ett år siden bestemte jeg meg for å vende helt om på livsstilen min. Det var noe venner og familie hadde hørt veldig ofte fra meg. Til dere som ikke har fulgt bloggen min så lenge, så hadde jeg en livsstil hvor jeg aldri rørte noe sunt. Jeg løftet aldri en finger med mindre det var nødvendig. Jeg bodde i sengen min og fikk servert mat, middag og ja… Jeg kunne også helt fint sove til kl 18. 
Men plutselig skjedde noe helt uforventet og usannsynlig, noe jeg aldri i mitt liv trodde skulle skje. Jeg fikk meg kjæreste! Kort tid etterpå var jeg gravid. Kroppen min gikk igjennom en fødsel. Et par måneder etter fødsel da jeg først begynte å tenke over min egen kropp, så var jeg alt annet enn fornøyd. Jeg gikk ikke rundt og var missfornøyd med kroppen min 24/ 7 når jeg hadde et nyfødt barn. Det hadde jeg ikke tid eller energi til. Men… det var jo de gangene man var naken. Jeg vill jo gjerne hindre disse små bagatelltankene mine, så jeg bestemte meg for å binde meg til et treningssenter i ett år. Når jeg må betale for det, så må jeg jo trene -tenkte jeg. Slik ble det. 
Jeg startet med å trene sammen med PT, noe som hjalp meg veeeldig masse på veien. Fordi.. jeg visste jo ikke hvordan man trente? Jeg fulgte programmet jeg hadde fått i 5-6 mnd samtidig som jeg hadde sunt og variert kosthold. Kiloene raste av. Jeg gikk opp 10 kilo i graviditeten min, men da var plutselig vekten 20 kg mindre enn det jeg var på mitt meste i graviditeten. Altså 10 kg mindre enn startvekten min. Det var jo det som var målet mitt på den tiden. Jeg hadde nådd målet mitt og var glad for det. Men jeg måtte gjøre noen endringer. Jeg fikk nytt mål. Det var å legge på meg igjen, men med muskler. Også det viktigste. Variasjon. Variasjon er viktig i treningen. I alle fall for meg. Jeg hadde kjørt det samme programmet i ca et halvt år. Selvfølgelig blir det kjedelig. Jeg følte meg litt som en robot. 

Så begynte jeg å variere treningen min. Jeg booket meg inn på gruppetimer, noe som var kjempe gøy!! Hvorfor hadde jeg ikke gjort det før?! Jeg mikset og trikset på programmet jeg hadde fått. La inn noen nye øvelser, tok ut noen gamle -ja laget et helt nytt program selv som fungerer veldig bra. Jeg tok en ny PT-time så jeg fikk litt veiledning (hjalp utroolig mye!). Jeg tar med treningen ut av og til. Alt dette holder treningsmotivasjonen min oppe. Variasjon er nøkkelordet her. 

 

Ikke bare ser jeg på kroppen min hva trening har gjort med meg, men man merker det såå godt. Jeg er alltid i godt humør etter en treningsøkt og jeg har masse energi til overs. 

 

Så her er min transformation. Jeg kan si såpass at jeg er fornøyd med resultatene jeg har oppnådd så langt, men jeg har ikke nådd målet riktig enda. Jeg gleder meg til året 2017. Jeg gleder meg til å nå målene mine og til å sette nye. Jeg er klar for nye utfordringer!!

9. desember 2016  –  23.januar 2016


PS: treningsposeringer er ikke helt min greie enda x)x) 

Julegateåpning

 

I kveld var vi på julegateåpning i Lillehammer med venner. Det var såå koselig♥ Jeg hadde det aller tiders! Vi møtte på venner og familie, vi gikk tog, drakk flere kopper gløgg, så nissen, var på julekonsert, noen av oss fikk virkelig vist frem sin indre sangstemme (hehe) -som vi koste oss i kveld! Melinda var nok sliten etter dagen, men ville selvfølgelig ikke sove når det var så masse liv rundt henne. Til slutt ga hun (heldigvis) opp. Når vi kom hjem lyste hun opp, for da kom nemlig bestemor og bestefar på et lite besøk♥

 

Meg og min gode, snille venninne, Mia <3

Lillehammer må ha den koseligste gågata i hele Norge. Tidligere i dag hadde vi faktisk folk hos oss fra Kongsvinger som skulle hente noe de har kjøpt av oss. Herlighet nå høres vi ut som DE drug dealer’ene. Neida, men siden vi straks skal flytte selger vi unna litt vi ikke trenger. Disse folkene fra Kongsvinger kom helt til Lillehammer fordi de skulle være med på julegateåpningen fordi det var så koselig her.
DET sier jo litt da:-D 


 

Jeg har gruet meg lenge til 1. desember

 

1. desember er en dato mange gleder seg til. Jeg har gjort det hvert år selv. I år ble det bestemt at Melinda skal begynne i barnehagen 1. desember (i dag). Ja vi har hatt første barnehagedag i dag! Dette har jeg gruet meg vondt til en god stund nå. Det er ikke 1% av meg som er litt klar for å sende vår bitte lille jente i en barnehage. Men.. det kommer jeg heller aldri til å bli. I dag var første dag og da var både jeg og S med. I morgen er hennes andre dag og da skal jeg være med, og på mandag skal jeg være med. Vi fikk 100% plass til henne… selv om en liten (ok stor) del av meg håpet på at vi ikke skulle få full plass. 
Melinda har slitt litt med søvnen i det siste, så hun var ikke på sin tipp-topp-form i dag, men det gikk veldig bra. Melinda elsker masse barn og hun har ikke et sekund å kaste bort på søvn når det skjer så masse rundt henne. Hun lekte med barna og spiste lunch sammen med dem i dag. Selv om vi har fått 100% plass er jeg ganske sikker på at det er noe vi ikke kommer til å benytte oss av. Det er ikke slik at hun må være der hver dag, eller en hel dag. Litt kjipt siden vi betaler for det. Det at hun skal være der fra tidlig på morgen til 17 hver dag syns jeg ikke noe om når hun bare er 1 år. Det beste for Melinda er å være mye sammen med mammaen og pappaen sin -ikke være i barnehagen hele tiden. Tror kanskje det er det beste for psyken min også, hehe! 
Jeg tror det skal bli deilig når hun starter ordentlig i barnehagen og rutinene faller på plass. Det tenkte jeg mange ganger forrige uke. Melinda er inne i en litt “vond” periode nå. Jeg og S har fått flashback til kolikktiden. Det er masse skriking/ hyling/ dårlig humør/ søvnproblem og alt som hører de (jævlige) tennene til. Vel nå gjelder det å være sterke sammen, igjen! Så krysser vi fingre og tær for at det snart er over. 

 

Jeg hadde i alle fall ingen planer om og ha adventskalender i år. I fjor kjøpte jeg og S en eller annen godterikalender til hverandre, men vi er så dårlig på å spise det. Det ble til at vi bare glemte av hele kalenderstyret. I år ble vi enige om og ikke ha noe kalender. Før…. før S drar opp denne gullskatten sent i går kveld som bare lyser opp!!! Body Shop sin beste kalender! Jeg har alltid hatt lyst på den, men den har aldri vært aktuell for meg. Wææ jeg kan ikke vente med å åpne luke nr 2! Nei kjære dere… jeg har verdens beste kjæreste!! ♥