Hagimit Falls, Island Garden City of Samal

Hagimit Falls ligger i Penaplata som er på den store øya, Samal. Det er omringet av så mange trær og planter at du kan få litt “jungelfølelse”. Ingenting er gratis på Samal, så her var det så klart inngangspenger som måtte betales. Det var ikke mer enn 40 peso som tilsvarer 7,5 kr pr pers. Etter du har betalt inngangspengene må du gå en kort stubb. Kanskje kort, men veldig bratt! Vi kom dit rundt 12-tiden som er da det er mest folk, i tillegg er det nå sommerferie her. Jeg kan tenke meg det er mye bedre å dra dit rundt kl 8 på morgen, men da vet vi det til neste gang! Planlegger du å besøke Hagimit Falls vil jeg så absolutt anbefale og ta med din egen mat. Her er det ingen restauranter eller café og finne. Du finner slike typisk filippinske boder også er det noen stakkar barn som prøver å selge frukt.

Det ser kanskje ikke så dypt ut, men det er det! Her kan du klatre opp på steinene og hoppe eller stupe fra dem. Overraskende nok er steinene ikke glatte og trygge å gå på.

… Eller hoppe fra klippene! Vannet her er veldig friskt og rent. Ikke noe saltvann som er jeg så lei av! Det var også utrooolig varmt, så jeg holdt meg i vannet hele dagen. Jeg elsker vann!

Liten jente som selger grillet banan strødd i sukker. Det er faktisk veldig godt!

Crocodile Park, Davao

Crocodile Park har veldig mye gøy å by på! De har blant annet fallskjermhopping, ziplining, rafting og globe riding!! Globe riding!! Jeg har hatt lyst til å gjøre det såå lenge! Viss dere ikke vet hva det er, så google it! Øynene mine lyste opp som et lite barn på julekvelden når jeg så alt. Mange morsomme aktiviteter med adrenalin. Den perfekte plassen for meg! Kunne tro jeg var i himmelen! Ellers har de noen mindre morsomme ting (kort sagt kjedelige) som hesteridning, stort fotballområde (med sikkert noen fotballaktiviteter), butterfly house-greier, dyrepark og ja… jeg trenger ikke nevne mer. 
Valget den dagen falt for to av tingene på den kjedelige listen. Dyrepark og butterfly house. Butterfly house var jo så kjedelig at jeg tror ikke jeg har bilder fra der en gang, haha. Grunnen til at det ikke ble noen av aktivitetene jeg gjerne ønsket var på grunn av følget mitt. Fortvil ikke -det kommer en neste gang! 😀

Dyreparken… hva kan jeg si om den? Forferdelig. Det du betaler for å se er dyr i bur og fugler som er lenket fast. Jeg har vært der før når jeg var et lite barn. Da syns jeg det var kjempe gøy. Det er det som er fint med å være barn -du slipper å bekymre deg for noe og du vet så lite. Her er jeg sikker på at ingen av dyrene har det så bra som de burde. 

Foran buret til denne stakkar tigeren samlet det seg en del folk. Folk syns kanskje ikke det er så spennende å se på en tiger som sover. En ansatt i dyreparken ville da få tigeren til å lage litt liv. Mens tigeren sov tok han og slo på buret og fant en pinne og begynte å pirke på han. Det var heller ikke noe særlig “forsiktig” pirking. Tigeren hadde ikke noe valg enn å reise seg. Jeg kjente jeg ble helt rasende og kunne ikke holde kjeft. Jeg gikk opp til denne mannen og kjeftet han ned og ble kanskje litt for høylytt. Jeg er langt i fra den som lager en scene foran en hel haug med folk, men akkurat der og da kunne jeg ikke la være og brydde meg pent lite om det var to eller tjue folk tilstede. Mannen sa “sorry Miss”, også listet han seg forsiktig men sikkert bort. BOJA!! Den følelsen! Tigeren la seg tilbake for å sove. 

Hver gang jeg er her i Filippinene er jeg dyrepoliti on duty 24/7. Her ser jeg så mange dyr som har det vondt, så jeg prøver å ta med så mange som mulig hjem og gi dem mat og kjærlighet. Det værste jeg ser er når mennesker behandler dyr dårlig. Det er også de eneste gangene jeg kan bli rasende sint om jeg ser noe slikt skje! Jeg blir så sint at tårene bare triller. Folk, spesielt nabolaget vet hvordan jeg er. Akkurat nå i dag har de alle skjerpet seg. Når de ser meg komme hører jeg de rope *et eller annet filippinsk…også til slutt Carolyn”. Da er det ikke måte på hvordan de oppfører seg når dyra er til stede og jeg kommer gående forbi. Masse kos til dyrene og av og til ser jeg dem gi mat til hundene. Da blir jeg så glad og gir dem skryt. 
 

Søt flaggermus! Husker så godt når jeg var 9 år og de ikke var i bur. Da matet jeg dem med potetgull for hånd. Da var det ikke så strengt, men det har blitt strengere med årene. 

Selvom det ikke var en så stor glede å se de stakkar dyrene, så var det mange koselige folk jeg møtte! Det lettet fort på humøret og jeg var fort blid igjen etter den tiger-episoden. Jeg drar til en dyrepark, men jeg bruker heller meste parten av tiden på å snakke med folk. Haha. Jeg stiller gladelig opp på bilder om noen spør. Det er bare koselig det! Jeg fikk høre av mange at jeg lignet på en fe! Haha! Under ser dere noen av de skjønne folkene jeg hilste på:  


Kommer jeg til å dra tilbake til denne dyreparken? Nei. Vil jeg anbefale dere å besøke dyreparken i Crocodile Park? Nei.


Hey from the Philippines!


Fra venstre: Christine (kjæresten til søskenbarnet mitt, Richard), Johan (søskenbarn), Crisha (tremening), meg, Merry Love (søskenbarn), Rosita Mae (søskenbarn) og Cecilie (tante). 

Hallo! Nå må dere vel bli lei av at jeg kommer og går når jeg føler for det. Bloggen er bare ikke førsteprioritet mer, men jeg syns det er kjempe gøy og dra den frem av og til! Slik som nå! Akkurat nå befinner jeg meg i Filippinene. Jeg har vært her i 13 dager nå og skal dra hjem igjen om 8 dager. Jeg har full oversikt og kanskje en nedtelling til hjemreisedagen, hehe. Jeg må innrømme at jeg savner han hjemme veldig mye! 
Akkurat nå er det sommer her og det er utrolig varmt! Temperaturen er alltid over 30°c og jeg holder meg unna sola. Det er bare aaltfor varmt, spesielt på dagen. Dere som har fulgt meg siden starten som er 5 år(!!) nå vet litt om hvor jeg holder til osv. Meeen la oss ta en liten oppsummering likevel: Jeg er halvt Filippinsk og har en stor familie her nede. Når vi er i Filippinene bor vi i huset som vi eier. Det som er så koselig er at det alltid er så mange i huset, du har alle folkene samlet på en plass siden alle bor sammen. Vi bor i en av de reneste byene i Filippinene, Davao. Huset vårt ligger midt i sentrum omringet av fire gigantiske kjøpesentre. -Så det var en kort oppsummering! 🙂

Jeg må så klart vise dere de fine lekkerbiskene jeg dro med hjem fra min favorittbutikk, Forever 21! Jeg har vært her i ca to uker nå og dette er det eneste jeg har kjøpt! *Klapp på skuldra*. Forrige gang jeg var der som er 2 år siden kjøpte jeg så mye at jeg fortsatt ikke har fått brukt alt!

Forrige uke var jeg, Merry Love og Johan på Paradise Island. Der hadde vi det så fint! Mer bilder kommer senere! Vi blogges snart:-)