Jobb og svangerskapskvalme

Hei! Jeg tenkte å skrive hvordan det har vært for meg å jobbe som servitør så langt i graviditeten. Nå er jeg i svangerskapsuke 31 (30+3). Kvalmen min startet rundt ca uke 4-5 da var jeg og S på klisseferie i Gran Canaria, hihi♥ Jeg husker så godt når jeg først fant ut at jeg var gravid og begynte å søke rundt. Da dukket ordet “svangerskapskvalme” opp. Jeg lo litt inni meg og tenkte dette skjer aldri meg. Jeg VAR den personen som aldri ble kvalm! Da mener jeg aldri! Eneste unntaket var om det var dagen etterpå, men det var ikke ofte. Jeg trodde ikke det var mulig at denne kvalmen skulle treffe meg så hardt som den har gjort. Eller at det var mulig å spy som en hageslange! Da mener jeg ikke kun de første tre månedene, men de første seks månedene. Morgenkvalme er et veldig kjent ord, men for meg var det mer heldagskvalme. 
I april var jeg borte 3 uker fra jobben pga ferieturen min til Filippinene. Jeg tror jeg er glad for at jeg dro? Jeg dro når jeg var i uke 10 og kom tilbake når jeg var i uke 13. Dette var da den verste perioden min. Jeg var sengeliggende så og si hver eneste dag. Jeg er så glad jeg slapp å jobbe da -Jeg har ikke ord!
Det var ikke slik at kvalmen forsvant når jeg kom til Norge igjen og var tilbake på jobb. Det som er så skummelt er at kvalmen kommer så fort! Jeg har hatt flere episoder der jeg snakker med kunder, plutselig blir jeg kjempe rar. Jeg klarer ikke å snakke fordi jeg kjenner det er på tur opp halsen. Da har jeg fått panikk og begynner med kroppsspråk. Jeg så garantert ut som en snål tulling! Det som har vært litt dumt for min del er at vi som regel kun er én servitør. Den skal servere, stå i kassa, lage kaffe/ milkshake, rydde, vaske osv. Da får jeg dårlig samvittighet om det blir kø og kaos fordi jeg må gå og være borte litt på do. Så jeg har gjort mitt aller beste og holdt meg i de fleste tilfellene. Det er ikke så enkelt som det høres ut som…. og det er ikke alltid det har funket. Håper jeg ikke har skremt bort noen<3 Kunne ønske jeg kunne styre alt dette selv, men slik er det dessverre ikke. “Kvalmemessig” går det kjempe bra på jobb nå om dagen. Nå er heldigvis dette med kvalme over, nesten. Det er sjelden jeg blir kvalm nå, og viss jeg først blir kvalm er det ikke langvarig. All respekt til dere som går med denne forferdelige kvalmen hele svangerskapet. Dere er mine superhelter! 

Før sommeren hadde vi andre og lengre åpningstider på Dudeburger. Da hadde jeg vakter som var på 10t. Før graviditeten gikk det kjempe fint og jeg hadde ingenting å klage på. Jeg skal si man merker at kroppen blir veldig fort sliten når man er gravid. I en periode hadde jeg veldig vondt i ryggen. Det som er så knallfint på jobben er at alle er så forståelsesfulle og jeg får bestemme mye selv. Denne måneden har jeg bestemt mine egne vakter og satt opp en turnus for oss servitører. Jeg har vært snill mot meg selv og gitt meg korte tidligvakter. På kveldene blir jeg som regel så sliten og jeg slepper kveldsvasken. Jeg skal si det har hjulpet så mye! Siden jeg begynte med dette har jeg ikke hatt noen smerter i ryggen. Nå som jeg har jobbet disse korte tidligvaktene på 5-6t har jeg også nok energi gjennom arbeidsdagen min. Det vil jeg anbefale før man bestemmer seg for å sykemelde seg om man er i samme situasjon som meg. -Kutt ned på timer om det er en mulighet. 

Hvorfor ikke sykemelde seg når kvalmen er så ille? Nei, si det… Helt ærlig hadde jeg følt meg skikkelig pingle om jeg hadde sykemeldt meg fordi jeg var så mye kvalm. Ikke missforstå meg nå! Hører jeg at noen gravide sykemelder seg pga kvalmen, så har jeg full forståelse for det! Tro meg. Jeg var fast bestemt på at jeg skulle klare svangerskapet uten og måtte sykemelde meg. Jeg tenkte også alltid at nå må da denne kvalmen gi seg snart. Jeg visste bare ikke at det skulle ta så lang tid, heheh. Ryggen var noe annet. I en lengre periode hadde jeg nok ikke klart det, men heldigvis fant jeg en løsning på det også.
Jeg kommer til å gå i permisjon tre uker før termin som er 18 oktober. Det er ikke så lenge til, så satser jeg på at alt går bra frem til da. Da har jeg klart det! Krysser fingrer og tær for at jeg ikke får bekkenløsning eller noe annet som gjør så jeg må sykemelde meg 🙂 I can do it!

Her får dere også se noen bilder av min koselige lille arbeidsplass, Dudeburger♥ Det er en veldig populær plass her i Lillehammer. Når denne plassen fyller seg opp med kunder kan det bli veldig trangt. Mange ganger når jeg skal servere eller må forbi subber magen min alltid borti noen. Haha, det er så koselig med mage, men av og til kan den være litt i veien. Spesielt når jeg river ned ting, haha. 

Det er så greit at man er to som er gravide på jobb♥

73 dager igjen

Heia! I dag er jeg i uke 31, tredje trimester, 73 dager igjen til termin og 74% av graviditeten er over! Jeg sier det nok i hvert eneste blogginnlegg -men tiden går ufattelig fort. Det er bra!! Det nyeste som har kommet inn i den lille leiligheten vår nå er…. Sofie-vuggen fra BabyDan♥♥ Jeg har vært bestemt fra starten av at det er en slik vugge jeg vil ha. Da var det jammen på tide å bestille en også. Jeg bestilte en slags pakke hvor det var vugge, sengehimmel, sengekant/ sprinkelbeskyttelse, hjul og sengetøy som fulgte med. Det var den raskeste leveringen jeg har vært borti. Den ble nemlig sendt samme dag som jeg bestilte den. Det var litt skuffende når jeg fikk den fordi hjulene og sengekanten var ikke pakket med, men jeg sendte en mail om savnet. Samme dag ble mailen sett og besvart, dagen etterpå -hadde jeg alt! Jeg er stooorfornøyd! Jeg bestilte også en veldig behagelig amme-BH og amme-innlegg. Nå kan jeg stryke av det på listen. Sengekanten og dynetrekket er ikke avbildet, men det står i stil til sengehimmelen. Jeg skal så klart vise dere når alt ligger på plass! Ååh, det klør i fingrene mine! Først må det vaskes 🙂

Det jeg har på to-do-listen min denne uken er å begynne å se etter en fødebag. Jeg føler det er på tide å pakke den smått nå, i tilfelle hun skulle bestemme seg for å komme tidlig. Selv om de sier at det er praktisk at den er pakket tre-to uker før termin, med tanke på at de fleste babyer fødes mellom to uker før termindatoen og to uker etter termin. Jeg føler meg mere avslappet og rolig om jeg har alt på plass en god tid før! ♥ Mens jeg først er i butikkene og ser etter en bag, tenker jeg også å se etter en dress hun kan bruke når vi drar fra sykehuset. OG til slutt tenker jeg å vaske litt babytøy. Wææ jeg gleder meg til å styre og ordne, enda mer!

 

Utstyr: babynest

Hallo! For en flott mandag jeg har hatt! Det har vært strålende vær på fridagen min. Jeg har gjort husarbeid, hentet pakker, spist is, handlet og laget middag til mannen kom hjem fra jobb♥ Når jeg handlet inn til middagen tidligere i dag, som ferresten ble wok med gul karrisaus, ble det tilbringt litt mer tid i butikken enn planlagt. Jeg møtte en eldre dame jeg kjenner som jeg snakket med en god stund. Hun kom med gåstavene sine og var så glad for å se meg, hihi, koselig! Plutselig ble disse stavene borte! Da gikk vi rundt og rundt, OG rundt for å finne dem. Det var heller ikke akkurat den minste butikken, men til slutt fant vi dem! Da ble vi begge så glade, hehe, det er ikke alltid like lett å huske 🙂

Forrige uke fikk jeg ENDELIG babynestet mitt fra Lykkefabrikken. Jeg valgte tekstilene selv, og fikk det laget slik jeg ville ha det. Jeg gikk for blonder på kantene og striper. Veldig enkelt og søtt syns jeg! Den kreative damen som står bak valgte å gi det til meg personlig. Noe så trivelig! Det er det ikke alle som gjør. Jeg fikk hilse på henne raskt og fikk sagt ordentlig takk! For det håndlagde babynestet betalte jeg 800 kr.
Jeg ser for meg at dette babynestet kommer til å bli mye brukt! Det skal få bli med på sykehuset og det er egentlig fint å ha overalt. Sengen, vuggen, soffaen og kanskje vognen. Jeg kommer nok ikke til å bruke den i vognen med det samme. Jeg har en vognpose fra RisaRosa som er så tykk og fungerer nesten som et babynest! Den er knallfin!! Den skal jeg vise dere senere:-D

Uke 29

Uke 29 i graviditeten

Ja…. allerede!! Tenk på det! Tiden går så fort at jeg henger ikke med selv. Jeg syns det er ny uke hele tiden jeg, hehe. Jeg liker det på en måte. Jeg gleder meg masse til november og jeg vil egentlig at tiden skal gå så fort som mulig. Jeg vil også egentlig ikke tenke på at tiden skal gå fort fordi jeg nyter tiden masse nå. Akkurat nå som jeg skriver dette innlegget er den lille vesla i magen så aktiv. Åhh de herlige sparkene♥♥ Jeg elsker å kjenne dem, selv når hun setter fult i gang når jeg skal prøve å sove. Hun har blitt så sterk. Det er så utrolig hvor stor forskjell man merker på så kort tid. Spesielt på denne tiden av svangerskapet. 
For bare noen få uker siden ble jeg litt engstelig fordi vekten min ikke økte. Den gikk jo kun nedover, men det var fordi jeg var veldig plaget med kvalme. Magen voks og voks, men vekten gikk nedover? Jeg snakket med både familie, venner, lege og jordmor. Jordmor sa det ikke var noe å bekymre seg for enda, så jeg fikk holde meg til det. Likevel var jeg veldig bekymret og skeptisk, men hvilken kvinne er det som ikke går og bekymrer seg over den minste ting i et svangerskap. MEN nå dere! Helt ut av det blå på veldig kort tid kom det plutselig 4-5 kg på kroppen min! Tror jeg aldri har vært så glad, hehe!:-D

Jeg har Borghild på besøk i noen dager her på Lillehammer. Vi skal snart ta oss en liten tur ut å se hva som er i butikkene før jeg drar på jobb. Nå har jeg nettopp vært ute og truffet en dame som har laget babynest til meg. Det er rosa med striper og blonder ♥

Stavern og Sandefjord

Hallo! Bortsett fra jobb har jeg siden sist vært blant annet i Stavern og Sandefjord. Foreldrene til S leide et koselig sommerhus og inviterte hele familien. For en herlig gjeng!:-D Føler meg veldig heldig der, hihi, som får være en del av den♥♥ Det var en familietur, men formen min holdt seg dessverre ikke på topp hele tiden. Jeg er så lei den svangerskapskvalmen at jeg har ikke ord! MEN nå, etter seks måneder begynner den endelig å gi seg. Ryggen slet jeg en del med denne uken. Jeg tenkte kanskje det var fordi jeg hadde jobbet for mye, men jeg er litt usikker. Kvalmen var ikke helt “vanlig” for meg disse dagene. Det fungerte veldig dårlig med mat og drikke, så jeg følte meg helt uttørket til slutt. Ferien endte til slutt med at jeg ble sendt til legevakten. 
Jeg fokuserer på det positive -Jeg hadde det så fint den tiden jeg var “oppegående” (om jeg kan si det? Hehhe!). Jeg hadde mennesker rundt meg som tok så godt vare på meg da og viste omsorg. Blir helt rørt da og nå! Vi grillet, spiste godt til langt på kveld, spilte minigolf, dro på tivoli, vandret rundt i sentrum, spiste is, spiste ute –jeg hadde det så fint.

I Sandefjord var det masse salg på kjøpesenteret. Kall oss gjerne litt overivrige, men jeg og S kjøpte en så freeesh utedress. Kanskje liiitt langt frem i tid? Den er i str 2 år, men vi kunne ikke dy oss! Den var jo på 70% ♥

Det stopper ikke der! Vi fikk fort øye på denne rosa nydelige jakken. Den kunne vi heller ikke dra fra… og den var på salg den også:-D