Maldivene – del 2

For og komme oss til Maldivene tok vi først fly fra Gardermoen til Dubai. Vi hadde to store kofferter, én koffert/ sekk hver til håndbagasje, reisevogn og 2-åringen vår. Morgenkvalmen hadde ønsket seg selv velkommen to dager før avreise. Min type kvalme er ikke av den vanlige. Jeg har mer enn nok med meg selv. Ettersom reisen vår startet tidlig på morgen, kunne ikke jeg bære noe som helst annet enn spyposene mine. Ikke noe nærkontakt, ikke noe prating -her måtte jeg konsetrere meg veldig og puste forsiktig inn og ut for at det skulle gå noenlunde OK. Jeg må rose mannen min for å være en superhelt med kun to hender som hadde ansvar for all denne bagasjen, reisevogn, 2-åring og ikke minst hun gravide. Hehe.
Vi fløy med Emirates til Dubai. Videre til Male (hovedstaden til Maldivene) med Emirates. Fra der fløy vi med et bittelite lokalt propellfly til en flyplass på en liten øy. Fra der kjørte vi en minibuss med bagasjen vår til andre siden av øya. Det var ikke mange meterne. Fra der kjørte vi båt til øya vi skulle bo på -Nalaguraidhoo. Alt i alt var det et døgn vi brukte på å reise. Vi er heldige med Melinda. Hun er veldig lett å reise med. Hun løper aldri bort fra oss og hører på beskjedene sine. Emirates hadde et stort utvalg Disney-filmer, så der var hun underholdt hele tiden:-)

S syns det var upraktisk av meg og skulle pakke med 6 store flytemadrasser. Jeg sto på mitt og tenkte dette var helt genialt og vi kom til å få bruk for det. Ja, det fikk vi! Men… vi trengte kanskje ikke og ta med 6 stk…

Maldivene – del 1

Vi var i Maldivene i septemeber 2018. Altså i fjor. Det høres så lenge ut siden når jeg skriver “i fjor”. Det var en reise som jeg anbefaler veldig sterkt! Maldivene har vært på bucket listen min siden jeg var veldig ung. Jeg pleier å si til S: vi må gjøre det vi har lyst til nå, for vi vet ikke hva som plutselig kan dukke opp. Den ene blir syk, skadet eller hva det måtte være som hindrer oss i å oppleve det vi vil. Hvorfor vente, eller utsette? Jeg sier ikke at jeg nå tenker på å dra til Bahamas, også drar vi med en gang i morgen. I wish! Men å sette seg ned sammen, lage en plan og sette en dato for da man vil reise. Hadde jeg lest hva jeg selv hadde skrevet nå 5 år tilbake i tid, hadde jeg neppe trodd disse ordene kom fra meg. Fra en spontan partyjente til en som skal planlegge noe lengre enn resten av uken.
Når det i de seneste årene har kommet barn inn i bildet har jeg lært the hard way at det ikke funker å være spontan alltid. Melinda går i barnehage nå, så jeg har hatt i bakhodet at vi må reise rundt før hun begynner på skolen. Det er mest fordi vi er glad i å reise utenfor turistsesongene. Lite folk, lite kø og reisen er til halve prisen!! September er favorittmåneden å reise i. Ferien er over og det er fortsatt varmt.

Planen var egentlig at vi skulle reise til Bali. Det dukket opp en reklame på instagram hvor Emirates hadde knakende bra tilbud på reiser til Bali. Det er nesten så jeg får et lite adrenalin-kick inni meg når jeg ser slike reisetilbud. Jeg følte at dette, dette må vi benytte oss av! Vi snakket mye om det, og bestemte oss. Men… så dukket det opp et tilbud om Maldivene. Der vi fikk 10 000kr i avslag om jeg ikke husker feil. Jeg ble iallefall så glad at jeg hoppet rundt i stua og følte at dette var til oss! Det hadde alle kravene våre… og dette måtte vi bare gjøre! Og hovedgrunnen som jeg fortalte S om hvorfor vi bør hive oss ut på enda en reise var: vi må bare få til én siste reise før jeg blir gravid igjen! Til svar fikk jeg: Det sa du når vi dro til Hellas for litt siden!
Men… Maldivene-tur ble det, og jammen en graviditet også! Jeg tok på meg to jobber tiden før vi dro til Maldivene. Jeg jobbet 7 dager i uka, ofte på jobb1 først og videre på jobb2 etterpå. Jeg ble veldig sliten så klart, men det var kun for en periode -og HALLO jeg skulle til Maldivene! Drømmedestinasjonen min og i tillegg verdens dyreste reisedestinasjon. Det er klart man trenger penger, og jeg skal ikke tenke at ting er for dyrt når jeg først er på ferie. Da får man heller jobbe litt ekstra for det i forkant. Det er veldig bra jeg ikke interesserer meg for Chanel-vesker til 50k og designerklær. Da hadde jeg fort blitt blakk, hehe. Det jeg elsker å bruke penger på er mat/ drikke og aktiviteter/utflukter:-D Minner man har resten av livet!

Se på mine to fine! Ebay selger så mye fint når det kommer til matchende badedrakter. I følge bildene! Min badedrakt ble alt for drøy for internett..

Sjekk disse kontrastene! Jeg elsker det! Maldivene er like vakkert som på postkortene..


Her var jeg 11 uker på vei. Graviditeten min denne gangen syntes såå tidlig. Når vi kom hjem fra turen hadde jeg vokst så mye, så da var det veldig stas å fortelle familie og venner om den gledelige nyheten!

Sea bob! Dette var såå gøy! Med disse kunne du kjøre både over og under vann. Se på fisker og kjøre etter dem. Bare husk og knyt bikinitrusen minst tre ganger! Min ble plutselig borte en stund…
Mens vi lekte oss i vannet med sea bob var Melinda på land. Vi lar Melinda sjelden få bruke iPad, så når hun først får lov lyser øynene hennes opp og det er veldig stas. Så når vi spurte henne om hun ville sitte i vogna og se på iPad mens vi var i vannet ble hun overlykkelig. Hun kunne alltid se oss, og det viktigste -vi så henne. Alle sammen var med få ord veldig fornøyde.