Gøteborg

 

Hei! Jeg og S tok oss en tur til Gøteborg tidligere denne uken. Planen var å besøke farfar og familien. Det er en lang togtur og vi var spente på hvordan det skulle bli med Melinda. Det var forresten hennes første utenlandstur…. bare til Sverige, men utlandet er utlandet! Hehe. Togturen var på 6,5t ca og det er ikke alltid lett å reise med en baby. Melinda har en rutine på at hun sovner mellom 19-20 og står opp mellom 07-08. Vi reiste med tog til Gøteborg litt over 04 på natten. Det gikk faktisk bra, men jeg hadde sett for meg at hun hadde sovet videre i det vi tok henne opp fra sengen og ned i vognen. Da ble hun lys våken på toget. Hun søkte kontakt hos absolutt alle og syns nok det var litt kjedelig at alle sov. Hun var våken 1t ca før det ble for kjedelig og hun ville sove selv. Når vi gikk av toget i Gøteborg kom flere bort og sa vi måtte ha verdens gladeste baby! Er det noe rart når hun vinket og gladsnakket med alle mennesker hun fikk øye på. Det er bra hun søker kontakt, som noen sa!:-) 
Turen tilbake fra Gøteborg var noe helt annet.. Vi hadde bestilt billett på forhånd, men det var ingen plassbilletter. Jeg har aldri i hele mitt liv hatt en slik togtur. Det var så fullt som man kunne få det! Vi fikk ingen sitteplasser og det var ikke plass til oss. Vi sto i gangen med barnevogn tett i tett med mange andre mennesker. Det ble så varmt og man fikk knapt puste. Det var mange barnevogner der. Foreldre satt på gulvet med helt utslitte små barn. Flere småbarn var så slitne og trøtte at de hadde bare lagt seg ned i folkemengden for å sove på gulvet. Folk måtte hoppe over dem for å komme forbi. Det var ganske ille altså. Melinda var i godt humør, men togturen var lang. Til slutt ble hun trøtt, men fikk ikke sove stakkar fordi luften var så tynn og det var veldig varmt. Jeg syns det er veldig rart at man ikke får plassbillett på så lange strekninger. Meget rart! Det er noen mennesker som er så snille og omtenksomme. Noen kom bort til oss og ville gi meg og Melinda plassen sin. Han så hvordan vi strevde når vi lagde mat til henne bl.a, og kunne ikke sitte og bare… ikke gjøre noe. 
Så lenge Melinda hadde vognen sin, så hadde hun det greit. Jeg takket pent nei, men satte utrolig, utrolig stor pris på at han kom bort til meg og spurte. Jeg tittet videre bak meg på alle de slitne foreldrene på gulvet med enda mer utslitte barn. Selv om vi var de eneste med baby der og da, syns jeg det var noen andre som fortjente det mer. 
 

Her er vi hjemme hos farfar i Gøteborg. Koste oss som bare det! Vi lå en natt på hotell. Jeg og S elsker å ligge på hotell. Ligge i stor seng med godis og film til langt på natt. Den ene hotellnatten vår sovnet vi så tidlig som 22. Haha, slitne småbarnsforeldre. Vi legger oss aldri før 00 vanligvis. 

Jeg har aldri opplevd til maken til en taxiservice! Vi tok taxi fra sentrum til farfar sin leilighet. Vi hadde med vogn og vi trengte babysete. Alle taxier hadde barnesete, men ingen hadde babysete. Vi spurte én, men han hadde ikke, så fikk han tak i kameraten sin og han hadde heller ikke. Alle var så imøtekommende og hyggelige. Det var en lang line med mange taxier. Plutselig så ropte en av dem ut alle sjåførene, så alle møttes på midten. Vi skjønte ikke helt hva de sa fordi de snakket et annet språk, men midt i samtalen dukket “barnesete” flere ganger opp. Uff, de lagde så mye styr for oss! Helt til slutt ordnet det seg og vi fikk en stor taxi med nok av plass til vogn og enda mer. Sjåføren var så hyggelig at jeg lurte på om jeg kunne få nr hans, så jeg kunne ringe han når vi skulle tilbake. Det fikk jeg. Han spurte når vi skulle tilbake og vi sa vi ikke var helt sikre, men kanskje mellom 18:30-19:30. Han sa han håpet at han hadde muligheten til å hente oss, og at vi måtte ringe en halvtime før. Når vi ringte han så sent som 19:30 hadde han stått og ventet på oss allerede en halvtime utenfor leiligheten! Det var veldig snilt! Vi fikk dårlig samvitighet fordi vi hater at folk venter på oss. Da syns vi han fortjente tips! 

En meget fornøyd Melinda på farfar sitt fang ♥

Lille dukka!

Hun blir såå fornøyd når hun får leke med mobilen til folk. Akkurat det får hun ikke lov til hos meg og S. 

En sommerdag på fjellet

I går var en veldig fin dag med hele fammen til S. Herlighet så heldig jeg er som fikk komme inn i en så flott gjeng! Vi gikk en fjelltur og hadde været på vår side. Det er så mange fine turstier på Sjusjøen. Både med og uten vogn. Vi hadde ikke med vognen denne gang siden vi gikk bratte bakker. Det var ingen problem, da fikk vi bruke bæreselen. Den lever på sine siste dager. Snart er Melinda for tung for den. Da må vi snart begynne å se etter bæremeis. Det er kanskje på tide nå! Når vi gikk opp hadde jeg ansiktet hennes vendt fra meg. Det syns hun var så gøy. Hun sprellet og sang med stemmen sin helt til tops! Når vi skulle ned hadde jeg hun andre veien siden jeg tenkte hun skulle sove. Med så mange barn rundt seg er det heller mye morsommere å følge med på dem! Soving ble det ikke noe av nei… 
 

Jeg syns det er så trivelig med slike cafeer. Det smaker i tillegg enda bedre på fjellet! Her kjøpte vi oss kanelsnurr/ vaffel og noe godt å drikke ♥

Familien min<3

Melinda elsker virkelig å sitte i bæresele, men det er ikke så ofte vi har gjort det. Det var ingen fryktelig lang tur, og vi har heller ikke gått lang tur med bæresele siden det ikke er anbefalt. 

Aller, aller første fleksebilde. Haha! Etter S tok dette bildet: “Du får ikke lov til å trene armer noe mer!!!”.

Etter fjellturen opp og ned de bratte bakkene var vi alle ganske varme. Da passet det helt ypperlig med et bad! Her satt vi og koste oss helt til regnet kom.

Doll dress

Sol, skyfri himmel og fantastisk temperatur har det vært i dag. Vi har vært ute i hele dag og det har vært deilig! Morningen vår var lik som vanlig. S hadde PT-time midt på dagen og vi har ordnet pass til Melinda. Vi har vært i byen med et vennepar av oss. Det ble middag på Peppes. Min og S sin første date var faktisk på Peppes som var en eller to dager etter vi møtte hverandre. Da husker jeg så godt at vi bestilte vår egen pizza med alt begge likte. Siden den gang har vi kun bestilt den hver gang. Slik er det fortsatt og slik forblir det! Begge elsker den og blir aldri lei. Før vi fikk barn (og før jeg ble gravid) hadde vi som standard å bestille øl, vin og coca cola til drikke. Nå har vi kuttet ned til kun Cola. Hehe! I dag satt vi ute i sterk sol (Melinda i skygge), så vi rev på oss en flaskeøl! Mmm! 
 

Se på denne utrolig søte dukkekjolen her! Den har vi vært så heldige og fått arvet. Jeg elsker den. Tydeligvis Melinda også. Det er tynt og godt stoff på den. Helt perfekt på slike varme dager som i dag 🙂

 

Økologisk lunch

Vi spiste lunch ute i dag og det var jammen deilig! Vi hadde en lang treningsøkt sammen i morges. Da fristet det med en litt sunnere lunch etterpå. Så.. vi dro på Lillehammer sitt mest sunne og økologiske sted. Som dere ser så har Melinda sine tenner vokst en del! Da går det fint at hun spiser det samme som oss, så lenge det er babyvennlig. Denne økologiske lunchen falt ikke helt i smak da. Salaten trodde hun var blomster. Når det kommer til planter/ blomster er hun veldig forsiktig med å ta på dem. Veldig forsiktig i starten, men til slutt bruker hun makten sin å river dem i stykker. Hun er veldig glad i kylling, så det ble knasket på. Det ble veldig “plaint”, så hun koste seg heller med spaggeti. Hun liker så og si alt hun får nå! Det er så gøy. Vi har bestemt at hun ikke skal få smake på is og alt søtt før på veldig lenge. Vi ser ikke poenget med å gjøre det, så da bare dropper vi søtsakene. Det er ikke alle som skjønner det OG det IRRITERER meg grenseløst. Selv om jeg er veldig streng og sier i fra. Vi har lånt henne bort til nær familie som vi stoler på. Der fikk jeg vite måneder etterpå at de har testet brus (solo) på henne og mye annet rart. Unnskyldninger som “Det var da bare en liten smaksprøve” dukker stadig opp. Det er det samme! Når vi som foreldre sier klart nei, da gjør man det ikke. Vel, jeg kan si at Melinda ikke har vært der alene etter jeg fikk vite det 😉 

Maten min er til høyre. Det ser ut som jeg kun har kylling og ti salatblader, men jeg har brød til også. Noe som het steinalderbrød. Det var veldig tynt og bare av frø! Det er OK greit med en slik lunch. Ikke best på smak og det metter ikke meg i alle fall! Men det er forfriskende å spise, kan jeg vel si? Hehe! 

Dette bordkortet var så morsomt å leke med! Hun lekte med det hele tiden. Ellers var det fontener ved siden av bordet vårt. Der plasket og lo hun godt<3 Det var så utrolig varmt!

To tenner oppe, og to tenner ned. Hun ser da bare SÅ SØT ut med tennene hun har fått oppe. De er så langt fra hverandre! Haha. Når de vokser ut, så vokser de nærme hverandre også. Det blir nok ikke slik. 

Gladjenta vår ♥

Snapshots – summer

♥ Her var vi i byen sammen med et vennepar av oss og spiste lunch. De har også en datter på samme alder som Melinda. De to små snuppene har blitt så gode venner. Hver gang jeg sender en snap til venninnen min av Melinda og hun viser det til sin datter -da blir hun såå glad! De er så søte!<3

♥ Denne dagen byttet vi til sportsdelen. Det var virkelig uvant, men Melinda ble alt for stor til bagdelen. Kjenner jeg savner bagdelen bittelitt på alle måter. Nå trenger vi sæle for å holde denne frøkna trygg! Hihi. Det viktigste er at Melinda trives i vognen, og hun virkelig elsker å sitte der! 

♥ Far på aller første tur med sportsdelen! 

♥ Her var vi på bading for en god stund siden sammen med en annen venninne av meg. Hun har en gutt litt yngre enn Melinda. Snuppa vår elsker jo vann. Denne gangen fikk hun dykke under vann til og med! Det kunne ikke gått bedre. Hun lukker munnen når hun skjønner hun skal under vann. Jeg syns det er så fascinerende jeg at så små babyer forstår såpass. 

♥ Kameralinsen min ser ikke ut om dagen. Dette er hvorfor: 

♥ B kom på et tidlig morgenbesøk for litt siden. Vi hadde det så supert hele dagen. Dette var også siste gangen hun fikk se Melinda før hun nå flytter til USA om knappe 10 dager. Hun skal bo der i et halvt år! Tenk så stor Melinda er når hun kommer tilbake….<3 

♥ Sovende prinsesse

♥ Grilling OG nye utemøbler! 

Perfekt før trening: havregrøt med sjokoladesmak

Vanlig havregrøt syns jeg blir kjedelig i lengden. Nå har jeg startet å tilsette med sjokoladesmak. Det er såå godt syns jeg! Ikke minst -perfekt før trening! Nå i det siste har det ikke blitt noe grøt på oss før trening fordi vi har trent så tidlig. Vi tar alltid en shake med alt som kroppen trenger hver dag til frokost (MealTech sin måltidserstatter). Trener vi på ettermidagen syns vi det er veldig kjekt med en grøt som denne, eller en gresk yougert før økten. 

Dette har jeg brukt: 1 dl vann  ♥  1 dl melk  ♥  1 dl havregryn  ♥  1 ss kakaopulvernn  ♥  1 ts sukrin  ♥  1 scoop sjokoladeprotein (jeg bruker proteinpulver fra Nutramino her, som forresten er nr 1 på smak).

Lazy sunny days

Hei og god kveld! For en fin dag dette har vært. Jeg og S er de type menneske som ikke trenger å gjøre noe hele tiden. Har jeg sagt det før? I alle fall koser vi oss med å gjøre egentlig ganske lite. Har vi hverandre, sol, god temperatur, en blid Melinda og noe godt å drikke/ spise -ja, da er alt perfekt. Slik som i dag! Vi starter dagen vår alltid kl 08 nå. Da tar vi morgenstell og spiser frokost før vi går ned til Elixia alle tre. 
Senere på dagen dro vi parken og bare slappet av. Vi kjøpte med oss burger og cola fra Mix i gågaten. Det er såå god burger der, men så er det noen sure kjerringer som jobber der av og til. Det er spesielt en spinkel jente som gir så dårlig service jeg ikke har sett maken til før! Vi pleier egentlig å titte frem med hodene våre for å se hvem som jobber der. Ser vi en av disse sure damene, snur vi med en gang. Men i dag gjorde vi ikke det. Det er nesten så jeg angrer. Det er rett og slett ikke noe koselig syns jeg. For det første noterer hun noe helt annet enn det vi ønsker å bestille, sure blikk, sur tone og i dag -da gjorde hun en feil med bestillingen vår. Hun nektet blank at hun tok feil! For oss gjør det ingenting om hun gjør feil. Alle gjør feil, jeg gjør feil av og til som servitør. Men det vi ønsket var bare en “unnskyld for at jeg gjode feil”. Neida, her var det bare surt blikk, frekt svar og kaste blikket bort og ikke se på oss mer. Nei vet du hva.. jeg vil heller kjøpe mat et sted hvor de har god service og mindre god mat. Haha. 
Vi var så irriterte at det bobblet inni oss mens vi gikk. Vi tok “feilbestillingen” vår og koste oss masse i parken. Det var en del turister der og alle spottet Melinda. Tja… kan vel si kameraene kom fort opp og hun ble fotomodell! 
 

S bestilte løvbiffburger BARE med løk, salat, ketchup og dressing. Neida, den sure mixkjerringa sto fast og nektet å tro at han bestilte noe annet enn masse, ost, bacon, mais, dressing og hele pakken. Hvorfor skulle han si han ville ha det på burgeren når han ikke liker det en gang?! Åhh… det er så frustrerende. Det bare bobblet inni meg når denne damen ble så irritert på oss fordi vi sa i fra…

Fire tenner på én uke!

Melinda fikk sin første tann 2.juli. Da merket jeg det var noe spist som trefte fingeren min når hun bet på den. Etter det har det bare kommet fler og fler -på så kort tid! Hun har altså fått fire tenner på én uke!! To oppe og to nede. Det to øverste er de nyeste, så de har ikke kommet like langt som de andre. Det har vært noen harde skrikende netter pga av tennene. Bedøvelsen har heldigvis hjulpet oss masse. Det har ikke vært såå ille som jeg trodde med tenner (så langt). De 1-2 døgnet etter at en tann dukket opp har vært ille, men etter det har det vært helt fint. Det overlever vi! (Viss det fortsetter slik da..)