I dag er Melinda 6 måneder

Advarsel: babyspam!!!

I dag er hun da et halvt år som overskriften sier! Jeg bare spørr for 109538 gang -hvor ble av tiden?!! Det er altså så utrolig. For 6 måneder siden lå jeg på fødestuen og fikk henne levert rett på bringen min. Eller fødestue og fødestue. Badekaret hadde sitt eget rom, så.. ja der! Uansett, det var verdens mest utrolige, fantastiske følelse. Jeg hadde null smerter rett etter fødselen, så jeg var heldig og fikk nyte den fine tiden helt fullt. Tenk nå da. Nå er hun allerede 6 måneder. Snakker sitt eget språk, smiler, ler, vokser godt og det bare oser kjærlighet ut av henne♥ Jeg og S er de stolteste av de stolte! Når jeg forresten nevner “snakker sitt eget språk”. De siste ukene har hun sagt “maammam”, “maaammaa” og “mamma”. Jeg LYSER opp hver gang. *Snur meg mot S*. Får dette til svar “Ja, hun sa nok pappa”. Hahha.

Vi startet dagen vår på Elixia så klart. Det er så hyggelig at barnevaktene sier at de gleder seg til hun kommer. Vi er jo der så og si hver dag, så Melinda kjenner dem nå. Hun blir så glad av å se dem. Med en gang vi kommer inn og hun får øye på barnevakten kommer hun med det bredeste smilet! Det er en fin plass å feire halvtårsdagen sin, var det en der som sa. Kunne ikke vært mere enig! 🙂

Senere på dagen fikk vi besøk av søskenbarnet mitt, Aebykier og moren hennes, Evelyn. De hadde med en gåstol til Melinda. Gjett om den ble populær da! Hun likte den såå godt. Hun fant fort ut hvordan den funket, haha. Det var gøy å se, men vi skal prøve og ikke bruke den for mye. Jeg fikk også fremkalt noen bilder. “noen og noen” -jeg mener over hundre bilder! Jeg har allerede TRE store fotoalbum med bilder av Melinda. Det som irriterer meg er at de har kommet en strek på alle bildene. Japan photo.. dere hører fra meg i morgen.

Jeg knipset noen 6-måneders-bilder av skjønnheten min i dag. Hun er så vakker på alle bildene, så jeg klarer ikke å velge ut 2-3 som skal publiseres her. Beklager, men jeg må utsette dere for litt babyspam ♥ 


 

Water joy

Melinda elsker å bade. Hun plasker som bare det i baljen sin og er skikkelig glad. Hun nyter hvert sekund når hun får bade. Derfor bader vi henne så og si hver dag nesten. Nå er hun 5 mnd (6 mnd om bare tre dager!!). Jeg tenkte at nå var det perfekt å ta henne med til et badeland for aller første gang. Vi dro sammen med en venninne som har en baby på litt over én mnd. 
For meg som mamma var det så herlig å se den lille (egentlig store) jenta mi kose seg så når vi var i bassenget. Hun sparket med beina og plasket med hendene. Hun snakket babyspråk til de som svømte forbi -nei hun var en storsjarmør som vanlig! Jeg kan si at alle stoppet og smilte, hihi. Barn og babyer bringer så mye glede! Vann har alltid fascinert henne, men nå tok vi det til en helt ny level 😀
 

Denne alderen (5 mnd) vil jeg virkelig anbefale å ta med babyen deres til bassenget. Om du som mor så klart ønsker det. Venninnen min som hadde babyen sin på litt over én mnd slet litt. Eller slet er kanskje ikke det riktige ordet. Jeg vil nok si at det er litt for tidlig for en så liten baby. Hennes baby ble dessverre såå kald stakkar. Den skalv når vi var der, i dusjen og lenge etterpå. Han ble så klart pakket inn godt med varme klær rett etterpå. Også er det litt ekstra styr når de er så ferske så klart. Da tenker jeg på bl.a amming. Jeg syns dette var utrooolig koselig iallefall. Vi kommer definitivt til å dra tilbake snart. 
 

Det var så kjekt når vi skulle dusje. Det var slike stoler i dusjen som babyen kunne sitte i. Da var det slik løst dusjhode som gjorde det mye enklere for meg å vaske Melinda. Hun blir fascinert av vann, men når vannet kommer i en stråle -åååh det fins ikke noe mer spennende! Da gaper hun høyt og skal drikke, haha da ser hun så komisk ut. 

Bading tar godt på oss voksne, men tenk på disse små. Melinda var FULLSTENDIG utslitt. Hun gnidde seg i øynene når vi gikk ut av dusjen. Da ble hun survete når jeg skulle tørke henne. Hun fikk en liten melkeskvett før hun sovnet. Da var det ingenting som kunne vekke henne. Jeg stelte henne, kledde på henne, tok på hun ytterklær, satte hun i bilsetet, inn i bilen, ut av bilen, inn i leiligheten, ut av stolen og la henne ned i vuggen. Der sov hun i nesten 3 timer. Det skjer aldri. Hun har smådupper 20-45 minutter vanligvis. Da var hun våken et par timer før hun la seg for kvelden.

Som mor, som datter

Hei og god ettermiddag! Jeg og Melinda var på brilleshopping i går. Jeg har lett flere uker etter skikkelige briller til henne. Jeg vil ha noen som går rundt hodet på en måte. Ikke slike som vi voksne har, som går litt ned bak øret. Skjønner dere? Da sitter de mye bedre og er bahagelige for henne å bruke. Jeg har vært på flere apotek og brillebutikker, men ingen hell. Skal det være så vanskelig å finne et par skikkelige briller?! Haha. Enten er det utsolgt, eller feil farge. *Frøken Kresen* er bittelitt nøye på det også. Hehe. MEN noe er vel bedre enn ingenting. Jeg kjøpte noen midlertidige til 50 kr som matcher mine! Hun ble såå tøff med dem. Skulle jeg valgt rosa med mønster, syns jeg nesten det hadde blitt for jalla. Vi doller henne opp med så mye rosa fra før. Det kan fort bli litt overload. Enn så lenge, så holder vi oss til dette 😀 

“Mini me” ♥

Denim skirt

Er det noe jeg har fått sansen for, så er det olaskjørt! Jeg syns det piffer opp antrekket ganske mye -på en bra måte. Antrekket var så som så, men skjørtet -DET liker jeg! Vero Moda skal legges ned, så hele butikken var på 50%. Jeg kunne da ikke gå fra der uten noen nye godbiter! Dere kjenner meg. Hehe.

I dag har vært en nokså vanlig dag. Trening, trilletur… ja den runden der. Vi spiste middag ute i dag. Når jeg tenker meg om, så spiser vi nokså ofte ute. Det er nok fordi vi bor midt i sentrum. Det er så enkelt! Er man litt lat på ettermiddagen, da er det så lett og bare gå noen meter til… ja… Egon foreksempel! Men det er dyrt, så skjerpings! Vi har vært på enda en visning i dag. Til tross for familieforøkelse, så trenger vi et litt større sted å bo. Gjerne med en liten hage. Til nå har vi vært på 4-5 visninger. Av de visningene vi har vært på har jeg ikke helt fått den “Wow, her vil jeg bo!”. Jeg må huske på at dette stedet ikke blir der vi kommer til å bosette oss for alltid. Det har vi ikke akkurat råd til nå, men det kommer! Jeg har noen krav og er bittelitt kresen. Vi får se! Håper det kommer ut mange fine boliger nå i vår som kan passe oss 🙂

Ellevill kamp

Fikk dere med dere den store kampen i går? Vel, jeg hadde ikke noe valg. Hehe. Jeg bor sammen med tidenes største supporter! I starten når stillingen var 3-1 ble det så dårlig stemning at S nesten ikke orket å se på mer. PS4 ble skrudd på og han var klar til å heller spille. Vi måtte nesten se hele kampen ferdig likevel, så slik ble det. Jeg skal fortelle dere at hælene var høyt oppi taket!! Tenk at Liverpool tok seieren når de lå under så mye! Jeg er ikke såå interessert, men det var gøy:-) S blir da såå (overdrevent) glad! …Og da blir selvfølgelig jeg glad også. 
Når jeg og Melinda var på Elixia tidligere i dag var hun kledd slik som på bildene. Hun var en magnet! Så mange supportere kom bort og pratet om kampen som var i går. Haha!
 

Visste dere dette om meg?

– Jeg hører aldri på musikk når jeg skal gå ut av treningssenteret. Jeg må alltid si hade og “Ha en fin dag videre” eller “God helg”. 

– Jeg drikker aldri siste slurk av brusen i plastikkflasker. Glassflasker er noe annet. S er alltid den som tar den siste brussvelgen eller ølsvelgen min. 

– Jeg har aldri spilt Candy Crush, Clash of Clans… og den type avhengighetsspill. Når jeg gikk på barneskolen derimot, spilte jeg noen slike spill hvor dette var verden min. 

– Jeg finner ut av a-l-t om jeg vil. Fins det på internett klarer jeg å grave meg frem til det ene og andre, om jeg setter meg skikkelig inn i det. Får jeg med meg B på siden min, finner vi ut av absolutt alt sammen. Hehe, stalker-weirdos. 

– Når Melinda var nyfødt gjorde jeg husarbeid midt på natten. Jeg vasket gulv og støvsugde gjerne kl 02 på natten. Når ellers skulle jeg få tid til det?

– Viss jeg ikke dro på Kiel-båten i januar 2014, hadde jeg aldri møtt Ingus. Da hadde vi aldri blitt venner og Ingus hadde ikke tilbudt meg å jobbe hos han. Jeg hadde aldri flyttet til Lillehammer… Som vil si -jeg hadde aldri møtt S, og vi hadde ikke hatt Melinda. Tilfeldigheter, tilfeldigheter! 

– Jeg har hatt iphonen min i ett og et halvt år uten at den er blitt knust. Ganske så stolt! Må være noe med at det nesten ikke har vært noe festing det siste året. Det er helt greit! 

– Folk sier jeg “voldtar” sanger. Når jeg finner en sang jeg liker ekstra godt, hører jeg den omigjen døgnet rundt! 

– Jeg hadde aldri laget middag til noen før jeg flyttet inn til S. Eller generelt aldri laget mat. 

Snapshots lately

– Vår lille teddybjørn! 

– Vi har tatt oss turen til mitt hjemsted, Kvam. Der var vi på bl.a bruktmarked. Det kan være spennende å finne masse nytt og fint. Eller rett og slett bare skrot. Hehe. Jeg fikk et par nye sko til 150 kr, aldri brukt, og lå fortsatt fint pakket i skoesken. Jeg eelsker dem. Seks stykk juletallerkener ble også med hjem.

– Når vi først var i mitt hjemsted, kunne vi like så godt kjøre videre til S sitt hjemsted også. Vågå. Det er ikke lange kjøreturen. Der fikk jeg enda en sightseeing, hihi, da koser jeg meg! Denne helgen inneholdt masse familiehygge ♥

– Diamanten min! Det har vært noen solrike dager med fantastisk temperatur. Det var en mulighet til å kle seg i noe litt sommerlig! 

– Pappakos ♥

– Fineste og flotteste mannen i mitt liv! Er ikke jeg verdens heldigste, så vet ikke jeg 🙂

– Jeg og min kjære svigermor var på shopping på Gjøvik. Se på denne søte buksen vi fant til Melinda! Bakdelen må være noe av det skjønneste. Flere slike står på ønskelisten ♥

Søl med grøt

Jeg er så heldig og få ha en slik koselig morgen hver dag med Melinda. Jeg våkner som regel av at hun snakker med seg selv. Hihi. Da titter jeg opp i vuggen hennes og da smiler hun med det bredeste smilet man kan tenke seg! Hun sparker og spreller av glede for å se meg. Storsjarmør! 
Hun vil ikke ha melk med en gang hun våkner, men grøt! Ikke hvilken som helst grøt, ånei, hun er ikke altspisende. Jeg har prøvd alle grøter i 4 mnd+. Det er kun én favoritt, og det er gulerotgrøten. Det blir spennende når hun blir 6 mnd, da er det plutselig mye mer hun kan spise! 

– Søl med grøt –

Hun forstår når hun skal få grøt. Når hun ser meg komme med skålen og smekken, så smiler og spreller hun av glede! Jeg kjenner meg litt igjen. Akkurat som når man er på restaurant og ser servitøren komme med maten. Haha. 

Det blir så sølete av denne grøten, så da tar vi oss et bad etterpå. Vanligvis gjør vi det på kvelden, fordi da sovner hun fortere. I dag fikk hun holde litt på med grøten selv fordi hun syns det er hysterisk morsomt! Haha, da sier det seg selv -SØL.

Lek og barne-TV etterpå. Litt senere er vi på Elixia. Da får Melinda leke litt med de andre babyene også ♥