Disneyland Paris

 

Tirsdag forrige uke befant vi oss i Disneyland Paris. Det var en opplevelse for livet jeg sent kommer til å glemme! Jeg følte meg som et lite barn igjen! Disneymusikk overalt hvor man gikk. Vi gikk først inn i den største Disney-suvenirbutikken og jeg fikk skikkelig hakeslepp, store øyner og konstant frysninger. Lille meg… i en stor disneyverden! Jeg fikk en skikkelig “Nå-er-jeg-i-Disney -følelse”. Jeg var som et lite barn hele tiden med det store gliset fra øre til øre! Alle de fine detaljene, tingene og musikken ♥♥ Jeg gleder meg til å ta med Melinda hit, men da vil jeg vente til hun er blitt noen år til. For det første er det utrolig slitsomt å reise langt med baby. Det er selvfølgelig mye mer gøy for henne å være der når hun er blitt litt eldre også♥ Disneyland passer for alle! Unge, gamle, barn (selvfølgelig), meg (!!), kjærestepar og familier.

 

Hvordan komme seg til Disneyland Paris?
Disneyland ligger et lite stykke utenfor Paris sentrum. Det var flere forskjellige måter å komme seg dit på. Vi tok RER-tog (rød linje) som tok 45-50 min en vei. Det kostet ca noe 7 euro pr person en vei for en enkeltbillett. Da kan jeg runde av og si det ca blir 60 kr. Det er ikke så ille pris med tanke på at det koster 1200kr ca viss vi hadde valgt taxi ÊN VEI. Paris er så enormt stort at man er avhengig av metro for å komme seg hit og dit. Vi kjøpte til slutt 10 klippekort i steden for å kjøpe enkeltbillett for hver gang. 10 klippekort kostet 14 euro, så det kan jeg anbefale for å spare penger. Heldigvis er S ganske så flink når det gjelder å komme seg frem som dette her. Metro, tog osv… han finner frem til alt! Jeg, jeg hadde ikke hatt sjangs. Jeg syns alt bare ser så forferdelig rotete ut. I tillegg sto mye på fransk som bare gjorde det enda verre, syns jeg! Hadde jeg reist alene, eller med en venninne som er like dårlig som meg på dette området (hei Anh!),  så hadde taxi vært eneste alternativ. Haha. Heldigvis har jeg en så flink mann! 

Pris og inngang
Før vi reiste gjorde vi litt research rundt pris og inngangsbilletter. Da leste jeg om en blogger som kjøpte billett ved inngangen. Hun hadde betalt 88 euro (750 kr ca). Det syns jeg hørtes helt syykt mye ut. Vi søkte litt her og der på nettet for å finne de billigste billettene. Til slutt slo vi til med å kjøpe fra hjemmesiden til Disneyland Paris hvor vi fikk en billett for 32 euro (290 kr ca). Med litt planlegging kan man spare mye penger 🙂

Disneyland er STORT, enormt stort. Man bør ha noen dager der om man skal se alt. Det rekker man neppe på en dag. Det er to parker. Den ene er Disneyland Park  -her er det masse å se! Her ligger bl.a det store, fine, kjente Disneyslottet. Det er mange fine butikker og restauranter. Det er noen karuseller her, eller det er jo mange, men det er flere i den andre parken. Inne her er det flere temaparker som Star Wars og Pirates Of the Carribean bl.a. Det er så utrolig tøft! Effekter, lys og lyd! Nei.. det må bare oppleves om du er der! 

Man må regne med at det kommer mennesker i veien for alle bilder du tar, hehe. Se på disse to damene her foreksempel. Kunne nesten tro de ikke har sett en jente hoppe forran Disneyslottet før? Hahaha! Vi har så mange bilder fra andre steder der det alltid er noen som ser rart på oss. Vi må bare le!

Mat og drikke
Vi valgte og ha frokost/ lunchen vår på Disneyland. Jeg husker ikke helt prisen her. Det var ikke så ekstremt ille priser, men det var ikke billig heller. Jeg syns det var skikkelig god mat. YUM, som jeg savner den maten. S syns det var helt OK. Vi kjøpte stor pølse i brød som hadde masse cheddar på seg og sprøstektløk. Ved siden av hadde vi pomfri og nuggets. Det var til og med ølsalg der! Da ble vi ganske overrasket faktisk, men da ble valget på drikke lett! Det var SÅ koselig å sitte i Disneyparken, høre på disneymusikk, spise god mat, drikke 1664 og se på det nydelige slottet. Vi var der i de siste dagene av september, men jammen var det knallvær og skikkelig varmt. Det var over 20 grader hele tiden på dagen. Det var ikke noe problem å gå i shorts, t-skjorte eller kjole.  

Den andre parken heter Walt Disney Studios Park. Her er det store mathaller. Vi ville ikke spise der. Viss det er fint vær vil jeg mye heller anbefale å spise i Disney Park i steden for. Det er mye koseligere å sitte ute å se på slottet enn å sitte inne når man først er i Disneyland. Det kan være et bra alternativ om man er der og det pøsregner selvfølgelig! I denne parken er det selvfølgelig haugevis av suvenirbutikk også, men her er det mest morsomme ting for oss som elsker fart, adrenalin og spenning! Perfekt for meg! Jeg og S tok og prioriterte alle de største karusellene. Når vi først gikk inn i parken ble jeg faktisk skuffet. Jeg hadde sett for meg store berg og dalbaner og andre karuseller som var skyhøye. Jeg så dem ikke, men de var der. Det gjemte seg inne!!! Det var helt sinnsykt. Store, enorme karuseller inne!! Jeg har aldri sett noe lignende. Det var råtøft egentlig og veldig praktisk tenkt om det er dårlig vær. Det var mørkt i mange av dem og veldig tøffe lyseffekter. Man ble slengt hit og dit og det føltes ut som man var i verdensrommet! 

Her er vi på en Studio Tram Tour hvor man får en omvisning på ulike filmsett og får se biler, fly osv som har blitt brukt i Disneyfilmer. Det tok jo bare helt av på et sted hvor det sprutet opp store flammer og  tusenvis av liter med vann kom mot oss! Morsomt!

Denne berg og dalbanen bak meg her var veldig bra!! Det ser da så bittelite ut, men jeg lover dere. Det er er helt enormt når man går inn! Ikke la utsiden lure dere. Viss man er litt skeptisk til store berg og dalbaner, så ikke gå inn her 😉

DENNE! Dette ble min favoritt! Den heter et eller annet med twilight, og denne MÅ prioriteres. Jeg og S hadde ikke så store forventninger, men denne var altså så bra! Søker du etter magasuget, så finner du det her! Dette er et spøkelsehotell og vi ble møtt i resepsjonen av ansatte med skumle kostymer. Deretter ble vi ført videre til et rom hvor vi fikk se en film med historien til hotellet. Etter filmen ble vi ført i en heis som var karusellen. Da satt vi og var sikret fast. Plutselig gikk det så fort opp at vi var på toppen. Der var det åpent, så vi så hele Disneyland. PLUTSELIG ble vi bare slept rett ned -DET magasuget da dere! Fy søren så gøy det var. Det som var råtøft var spesialeffektene. Heisen gikk opp og ned veldig fort. Den stoppet i noen etasjer og der hadde de fått til å lage hologram av gjenferd og ting som svevde i luften. Det føltes så ekte.


 

Vi var der fra tidlig på dagen til de stengte. Avslutningen var helt konge! Da var det show ved slottet. Masse, masse, masse fyrverkeri og scener/ sanger fra de kjente disneyfilmene som ble vist frem. Seriøst, det må være noe av det råeste jeg har opplevd! Jeg hadde frysninger nesten hele tiden!

Mitt beste tips til deg som skal besøke Disneyland Paris
Hva enn du gjør -IKKE dra dit i høysesongen. Helst ikke i vanlige helger eller. Jeg vil anbefale å dra dit etter en storferie er over. På en hverdag i september/ oktober er perfekt. Nå har ikke jeg vært i Disneyland når det er høysesong, ikke har jeg tenkt til det heller. Da er det bare kø, kø, kø og enda mere kø. Man får ikke samme opplevelsen. Når jeg og S løpte fra karusell til karusell, så vi hvor lang køen egentlig er. Jeg og S var på Liseberg i sommerferien, og det var bare kø så langt øye kunne se. På den ene karusellen sto vi 2t og 45 min i kø på Liseberg. Kan fortsatt ikke tro at vi orket det. Det var en karusell vi sto kanskje 20-30 min i kø på Disneyland, men det var det meste. Så ja.. hold dere unna storferier! Man får ikke kost seg skikkelig om man bare må stå i kø! 

3 kommentarer
  1. såå spennende å lese, må nesten få med meg det der selv 😀 Ser jo superkoseig ut, og høres ut som en opplevelse i seg selv!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg