Sluttet på skolen, igjen

Tre innlegg tilbake skrev jeg om min første skoledag, vel nå kommer innlegget om siste skoledag. For i dag var jeg på skolen og overalt for å fikse ting. Ja, jeg har sluttet på skolen igjen… blablablaa. Ikke noe nytt egentlig, ingen vits i å skrive et langt innlegg om at jeg har droppet ut av VGS (igjen) fordi det har jeg gjort før. Jeg må si jeg er VELDIG lykkelig og føler meg så lett og fri! Skolen gjør meg så trist, deprimert, trøtt og folkestygg. Hvorfor gå på skolen når man hater det? Jeg visste allerede fra før at jeg ikke kom til å klare ett, eller hele tre år. Jeg visste jeg kom til å droppe ut fort, men jeg gjorde det fordi alle rundt meg sa “hallo, du har jo ikke prøvd”, “du må jo prøve!”, “ikke si du ikke klarer om du ikke prøver” og lignende. Så.. jeg hørte på folk rundt meg og dro på skolen for å “prøve”. Personlig var jeg så innstilt på at jeg ikke ville være der, så for meg var det ikke vits i å prøve. Denne gangen var litt annerledes da -jeg var fornøyd med klassen og det var ikke noe drittslenging på sosiale medier. Selv om jeg kun gikk der to dager, så fikk jeg bra førsteinntrykk av alle. Klassen og lærerne var helt supre! Skulle ønske jeg kunne blitt bedre kjent med dere, uansett skole eller ikke:-) Meeen det blir litt vanskelig nå fordi: 

Det er noen dager siden jeg har blogget nå. Jeg har vært veldig opptatt og reist mye frem og tilbake. Jeg har fått ny jobb! YEPP. Jeg har allerede hatt en lynrask opplæring. Den nye jobben min ligger på Lillehammer og restauranten heter “Dudeburger”. Det var åpning nå søndag og er splitter nytt. Gjett hva? Ingus er sjefen min! Min beste venn, er nå også min kollega. Jeg har jo sagt veldig lenge at Ingus skal åpne gatekjøkken, og this is it! Jeg trodde det var gatekjøkken, men tydeligvis er det en restaurant, men jeg vil si litt preg av gatekjøkken også. Der kommer jeg til å jobbe fremover.
Det vil si jeg må slutte på jobben jeg har nå som jeg elsker så masse, Kina restauranten. Jeg dro dit i dag og holdt nesten på å gråte mens jeg gikk opp trappa. Jeg vil ikke slutte der, jeg elsker jobben, jeg har supert forhold til kollegaene mine og kundene mine er alltid så fine!
Der sto jeg, rett forran verdens søteste kinesiske par (også sjefene mine). De så på meg med store øyner og jeg klarte ikke å få frem ordene som skulle bli sagt. Samtalen endret fort retning når vi snakket og lo det bort! Jeg fortalte om hva som hadde skjedd i det siste, og at jeg har fått ny jobb. Jeg avsluttet med noe helt uforventet og spontant. Jeg sa: “Vet dere hva? Vi ses til lørdag… og søndag!”.
Akkurat i det sekund fikk jeg en genial idé! Hvorfor ikke prøve pendling? Jeg jobber på Lillehammer mandag-fredag og hos min høyt elskede (haha) jobb lørdag-søndag. Lillehammer er kun 1t fra der jeg bor og 90 kr med buss en vei. Why not, det kan funke! Det å jobbe 7 dager i uka ser jeg på som mye bedre enn å gå på skole. Ingen problem! Jeg trenger penger fordi jeg vil ikke ha en leilighet med lav standard. Jeg er litt kresen og fisefin på slik, men da må man jobbe og tjene pengene for det:)

Jeg er fortsatt på leting etter et bosted som passer perfekt for meg. Jeg vil ikke bo på hybel, da må det bli hybelleilighet. Jeg vil ikke bo i bofellesskap. Det må være lyst. Det må være moderne og standarden må minst være middels. Det må heller ikke være langt uti gokk, men i eller nærme sentrum. Prisen må også være grei, helst ikke over 7500 kr (maks 8000 kr). Så langt har jeg vært på én visning, men jeg fikk dessverre ikke leiligheten. Jeg fant også en perfekt leilighet som var splitter ny i 2013 og moderne, så klart var jeg kjapp med telefonen! Utleieren hadde glemt og fjerne annonsen og leiligheten var utleid. Kjipt, men slik er det. Om noen vet om en leilighet som oppfyller kravene mine, skrik ut! Mail ([email protected]) eller på mobil: 91807892! 

Ellers er jeg sååå glad for at jeg ikke går på VGS mer! Det var virkelig ikke noe for meg. Jeg kan fortelle dere at jeg har planer om å gå bartenderskole i Oslo! Det skal jeg nok gjøre, men først skal jeg skaffe meg leilighet og spare opp litt penger. Kanskje ett eller to år fra nå kommer jeg til å gå bartenderskolen jeg har så lyst på! Få bartenderutdanning og jobbe som bartender en stund. Det hadde blitt awesome! Kurset er 4 uker og koster 11 000 kr. Veldig greit! Nå i dette øyeblikk sitter jeg på bussen på tur til Lillehammer. I morgen har jeg min første ordentlige jobbdag. Midlertidig skal jeg bo hos tanten min. Jeg gleder meg til å begynne å tjene penger og finne leiligheten som jeg skal bo i! 

 

svart

Innlegget er i samarbeid med Martofchina.com

Min andre skoledag er over og jeg er allerede lei og sliten. Det er hardt og begynne etter man har hatt ett år fri hvor man har gjort akkurat som man vil. Føler jeg ikke er klar for noe skole, men vi får prøve. Med “vi”, mener jeg “jeg” hehe. Til noe helt annet og mindre depressivt fra min side -nye klær! Mens jeg var i Praha fikk jeg mange pakker i posten, så jeg vil vise dere litt og litt i dagens antrekkbilder. Foreksempel denne buksen jeg fikk fra Martofchina.comJeg har den str L, og trodde den skulle være stor og posete , som jeg liker den. Nedia! Den var tettsittende når den kommer i postkassen. Aldri stol på kinesider, haha. Nå har keg “We’re the Millers” på skjermen, så vi blogges!

Link til buksen HER.

lovely black


Innlegget er i samarbeid med Rosewe.com

Er ikke denne jumpsuiten bare rålekker? Jeg fikk den nylig fra Rosewe.com. Den er enkel og den sitter som et skudd. Den passer perfekt til fest eller til en litt mer pyntete hverdag. Jeg kunne ønske jeg hadde den når jeg var i Praha! Da hadde den blitt mye brukt. Jeg syns ikke helt den lignet helt på bildet som var på internett. Dere finner jumpsuiten HER. Jeg har str M. Husk kinastr er mye mindre! 

Jumpsuit HER.

Første skoledag

Etter ett år med masse reiser og mange nye bekjentskaper er det på tide å sette seg på skolebenken, igjen. Eventyret er over for denne gang og i dag hadde jeg min aller første dag på skolen. Jeg var så nervøs! Tidlig på morgen i dag måtte jeg ringe og vekke de nærmeste jentevenninne mine for å sutre og klage mens jeg gråt hardt innvendig. Jeg hadde ikke lyst til å dra til en skole som jeg har hørt så masse dritt om. Jeg kom inn på førstevalget mitt som var service, men det hadde jeg endret mening om. Jeg ville verken gå service eller på den skolen jeg har hørt så mye negativt om. Jeg endte opp med å dra til den skolen. På bussen møtte jeg gamle venner jeg har gått i klasse med før, og det var kjempe gøy å se dem igjen! Jeg var fast bestemt på at jeg ikke ville gå service, så det var rett inn til rådgiveren og få byttet til ny linje og skole. Jeg har nå endt opp på samme skole som jeg gikk før, Vinstra VGS. Hehe, jeg som sa jeg aldri skulle tilbake. Nå går jeg første året på helse og sosial. Jeg må innrømme at tanken på at jeg skulle gått i tredje klasse nå er litt sur, men det har jeg meg selv og takke for. For Guds skyld jeg angrer ikke på at jeg tok valget om å droppe ut i fjor. Jeg hadde virkelig ikke klart en dag til i klassen/ skolen på den tiden! 

Jeg var veldig spent på hvordan det kom til å bli. Nå er jeg ærlig -jeg bryr meg veldig om hva folk synes/ sier om meg. Jeg hater det, jeg henger meg alt for mye opp i det. Jeg husker når jeg, Anh og Thomas gikk i gatene i Praha og jeg hadde på meg en lang, sommerlig maxikjole som jeg selv var veldig fornøyd med. Vi gikk forbi en vietnamesisk familie, og da ropte moren høyt “Fy faen for en stygg kjole!! Hvordan kan hun gå med den?!!”. Hun sa det på vietnamesisk, men Anh kunne forstå det og hun holdt på å knekke av latter. Jeg lo masse selv, men det blir aldri glemt! Haha. Det er slike morsomme ting som ikke gjør meg noe, men jeg er alltid småredd for at folk skal titte på meg, snu seg og så hviske noe stygt til sidemann som jeg hører. Jeg tenker det værste om skolen så pessimist som jeg er. Det som er litt rart er at jeg blir helt forandret når jeg er på skolen. På skolen bryr jeg meg mye mer, men er jeg ute, eller i et annet land, så kunne jeg ikke brydd meg mindre om hva folk sier om meg. Jeg forventet at ingen skulle titte på meg og smile, eller hilse, eller starte en samtale. Kanskje jeg burde slutte å tenke så negativt når det kommer til skole. Det var mange som smilte og hilste. Det gjorde meg i godt humør! Jeg er fortsatt sjokkert fordi jeg hadde overhode ikke forventet noe slikt. Så takk til jenta med rødt hår i døren som smilte og sa hei, takk til den nydelige jenta i klasserommet som reiste seg opp, smilte og håndhilset på meg. Jeg følte meg mye mere trygg og dagen min ble tjue ganger bedre! Vet dere hva, denne dagen var overhode ikke så ille som jeg trodde den skulle bli. 

Jeg får avslutte med å fortelle om klassen min selv om det kanskje er litt tidlig. Vi er 2 gutter og 14 jenter. Jentene i klassen min var alle nydelige… så nå vil jeg bytte linje igjen. Neida, haha, litt sjalusi får jeg overleve med. Førsteinntrykket jeg fikk var veldig bra og jeg tror det kommer til å bli et bra klassemiljø. HÅPER JEG for en gangs skyld. Bra miljø er noe av det viktigste for meg, for det går på trivsel. Forrige gang var ikke trivselen bra hos meg og dere så jo hvordan det endte. I år skal jeg prøve og gjøre det bra, så ønsk meg lykke til på helse og sosial! FØR jeg avslutter så må jeg så klart vise dere “Første-skoledag-outfit” som jeg gjør hvert år. Here it isss:  

Scooter sightseeing through my phone


I går hadde jeg det kjempe gøy med Thomas! Jeg spanderte middag på McD og vi kjørte rundt på scooter. Thomas vet jeg elsker utsiktspunkter, så ingen tvil om hvilke steder han skulle vise meg! Når vi var ferdige med å spise på McDonalds lurte jeg på om han ville ha dessert, men han var stappmett. Jeg derimot hadde masse plass til dessert og alle sier jeg har litt av en appetitt. Vel… hva kan jeg si? Er man på ferie, så er man på ferie, eller jeg har vært på ferie i ett år nå da! Hehe. Vi snakket masse gossip, så jeg fikk høre litt hva folk sier om meg. Thomas jobber jo på hotellet jeg alltid bor på (ikke denne gangen), og der er det masse drama og gossip som jeg av alle personer har blitt dratt opp i. Meg: Blir alle kundene deres snakket om når de ikke er til stede? Thomas: Nei, bare deg. Haha, trodde jeg skulle sprekke. Det hele er så latterlig! 

I dag tidlig tok jeg turen til sykehuset for å si adjø til en nær venn. VENT, ikke slik ment. Jeg har forresten akkurat kommet til Norge og måtte si hade til en kompis som ble innlagt på sykehuset i går. Jeg merket fort at den setningen hørtes helt feil ut! Det var et kjapt adjø på 3 minutter før sykepleieren jagde meg ut igjen. En utrolig, utrolig hyggelig dame som heter Renata kjørte meg til flyplassen tidlig i dag som tok 1t med bil. Jeg setter veldig, veldig, stor pris på alt andre gjør for meg. Bare det er små ting, så er det et stort smil. I går hadde jeg Renata i leiligheten og vi satt på balkongen og drakk vin. Vin hun hadde laget selv faktisk, det var koselig! Vel…. nå er eventyret over. Jeg har hatt fri ett år hvor jeg har møtt mange gode mennesker. Jeg har fått meg en ny bestevenn på disse reisene (HEI INGUS!) og jeg har vært veldig lykkelig. I morgen er min første skoledag på ny skole… og jeg gleder meg ikke i det hele tatt. Bare tanke på skole gjør meg trist. For meg er det helt forferdelig å gå på skole. Jeg kan si jeg hater det. Jeg sliter, jeg får det ikke til… og alt bare… er feil. OK jeg har ikke vært på min første skoledag enda og se hvor negativ jeg plutselig blir bare av tanken! Jeg har en plan B om det ikke går slik som det skal (bør), og jeg har et jobbtilbud som jeg har veldig lyst til å ta. Først skal jeg iallefall prøve. 

Her nyter jeg min siste tsjekkiske øl på flyplassen for denne gang. Hver slurk smakte himmelsk! Beste øllen i verden! MEN jeg fikk sjokk når jeg skulle betale. Den kostet meg 150CZK (50kr) og det var DYRT. I vanlig pub koster det 37-39 CZK, litt over 10 kr, hahaha.  

Hei fra Praha!

Hei fra Praha! Ja, jeg har helt glemt å fortelle dere at jeg er i Praha! Jeg har det så fint her, som alltid! Blir alltid så lykkelig når jeg kommer til denne byen. Jeg har så mange venner her som alltid tar så godt vare på meg. Jeg kjeder meg ikke her ett sekund! Jeg bor ikke på hotell denne gangen. Økonomien tillater det dessverre ikke, men jeg bor i leilighet utenfor sentrum. Det er veldig fint her! Det er til og med en gigantisk park på flere kilometer med strand! For å komme til sentrum tar jeg buss og tog. Togene her er veldig fancy for meg som kun er vandt til NSB. Her snakker vi to etasjer! Haha. Det er litt komplisert, men jeg liker slike utfordringer hvor jeg må lete meg frem. I går kveld hadde jeg det veldig greit med en god kompis av meg. Vi lagde cocktailer hjemme og hørte på Norsk partymusikk. Hehe!
 

Sneak peek: før hoppet

Her har dere en liten sneak peek -video fra tandemhoppet mitt i Tsjekkia. Det var egentlig ingen plan å legge ut en sneak peek, hvorfor ikke bare legge ut hele videoen og faktisk det dere vil se -hoppet! Jo, fordi jeg har prøvd 203 forskjellige rip-your-dvd-prgrammer. På de fleste programmene får jeg bare halve videoen med mindre jeg betaler en sekk med gull! Ellers så får jeg hele, men i dårlig kvalitet. På videoen over får dere iallefall se hva som skjedde før hoppet. Jeg snakket veldig masse med tandeminstruktøren min. Det var virkelig en morsom fyr jeg likte veldig godt! Det og hoppe i fallskjerm er den beste følelsen i hele verden! De to gangene jeg har hoppet har vært de beste opplevelsene i livet mitt! Jeg vil bare gjøre det igjen, og igjen! 

Welcome to Norway!

Jeg fortalte dere aldri hvorfor jeg dro til Sarpsborg forrige uke. Jeg var der ikke lenge, kun fra onsdag-fredag. Jeg jobber alltid lørdager og søndager, og nå har vi åpnet resatauranten igjen. Da måtte jeg være hjemme til da:-) Det var ingen problem. Over til temaet igjen! Grunnen til at jeg dro til Sarpsborg forrige uke var fordi jeg skulle ta i mot stemoren og halvbroren min. De har faktisk flyttet hit til Norge og bor nå i Sarpsborg. Velkommen til Norge! Første dagen var kanskje litt småklein siden vi ikke visste helt hva vi skulle si til hverandre. Andre dagen var mye bedre! Hun var så koselig og snill. Halvbroren min, som heter Kristian er da så liten, chubby og søt! Han blir 3 år nå i oktober. Han var redd Leo i starten, men etterhvert gikk han rundt og ropte “Leo, Leo, Leo!”. Gud, da var han nusselig. Da ville han plutselig klappe han hele tiden og løfte han. Stemoren min heter Jevy og er ikke mange årene eldre enn meg. Kanskje en grunn til at samtalene nå går så lett mellom oss og… nei hva skal jeg si… hun er lekker, snill og koselig! Neste gang jeg er i Sarpsborg skal vi på sushi-date. Gleder meg!

Jeg dro som sagt på fredag. Jeg tok nattoget og var så sliten! Mørke poser under øynene og jeg følte meg ikke akkurat fresh. Jeg hadde 1t og vente på toget når jeg var i Oslo og skulle videre hjem. Den tiden gikk kjempe fort! Det kom så mange folk bort til meg og ville snakke. Jeg sto på Oslo S, snakket og lo med folk i rundt én time. Det var koselig det! Jeg har så klart en stor sosial magnet -Leo. Overraskende hvor mange som stopper meg for å kose Leo og slå av en prat. Jeg elsker den oppmerksomheten! Jeg så en familie fra Somalia som vandret frem og tilbake, forvirret var det nok! De spurte noen ansatte på stasjonen om hjelp, men de fikk ikke bra nok hjelp. Det er ikke alltid så enkelt og si noen nummer og peke i retningen de skal gå. Derfor følte jeg at jeg måtte gjøre noe. Jeg spurte om de trengte hjelp, og før de hadde fått hjelpen var de sjeleglade og sa tusen takk flere ganger. Jeg sørget for at de kom på rett platform, rett tog og viste veien til setene deres. Det var første gang de tok tog, og sette virkelig pris på hjelpen de fikk. Gleden er å glede andre, er det ikke det de sier? Hehe, klisje, neida. Jeg er bare glad for å hjelpe når jeg kan. 
Når jeg hadde kommet på nattoget satt jeg ved siden av en dritkul jente jeg ble kjent med, Léa. For det første er hun Fransk! Dritkult, jeg syns de har så fint språk. Hun er leder for en haug forskjellige ting, hun kan spille flere instrumenter, hun har bare toppkarakterer, hun reiser masse, hun kan flere språk, hun drar på massevis av konserter og listen er så lang dere.. Hun er det jeg kunne ønske jeg var. Når jeg ble kjent med nye folk, så skulle jeg ønske at jeg også hadde noe slikt kult og spennende å fortelle. Foreksempel at jeg kan spille flere instrumenter og er flink på skolen, slik som Léa. Men, men, det kommer ikke gratis. Iallefall beundrer jeg og syns det er veldig interessant at folk forteller slike fine ting om seg selv:-D