Frozen og Norge: 54 fakta

Jeg og Borghild snakker hver kveld på telefonen, alltid så går tiden alt for fort og plutselig har det gått noen timer. I dag var dagens tema: Disney og fun facts. Vi fant helt syke fakta som var så interessant. Fakta om Disney som folk overhode ikke tenker over. Gjemte sexsymboler og satan i logoen. Helt sykt. Vi så en video om det HER. Vi fant også noen kule fakta om vår favoritt-disneyfilm. Jeg blir så overrasket og bare “woow” når de har funnet så mye inspirasjon fra oss her i lille Norge. Haha! Dette må jeg dele med dere:

1. Elsa was originally supposed to be a villain.

2. Director Jennifer Lee was the first woman to direct a Disney animated feature.

3. The names Hans, Kristoff, Anna, and Sven are a tribute to The Snow Queen author Hans Christian Andersen.
 

4. This wasn’t the first experience with frozen things for Kristen Bell, who voices Anna. In high school she worked at the TCBY frozen yogurt chain.

5. Walt Disney wanted to make a movie based on the short The Snow Queen, which inspired Frozen, since the 1940s.

6. The production team visited a hotel made out of ice for design inspiration.

7. This is what the trolls from the movie actually looked like in the book:
 

8. Since the movies release, the names Elsa and Anna have become increasingly popular for baby girls.

9. Actress Livvy Stubenrauch did the voiceover for young Anna in the film.

10. In development, the movie started out with the ending first.

11. The beach scene in The Summer Song is a reference to Coppertone’s iconic sunscreen advertisement.

12. There is a large and devoted fan fiction community that imagines Rise of the Guardians Jack Frost and Elsa together.

13. Fifty different animators worked on the scene where the Ice Palace was built.

14. There is a note in the end credits stating that Disney does not support the consumption of boogers.
 

15. The names listed above the disclaimer are those of the crew members babies born during production.

16. To infuse the script with Norwegian words, accents, and phrases, filmmakers hired Jackson Crawford, a professor of Old Norse and Scandinavian mythology at UCLA.

17. Rapunzel and Flynn from Disney’s Tangled make a brief cameo appearance at Elsa’s coronation.

 

18. Annas horse is named Sitron, which is Norwegian for lemon.

19. Elsa, Anna, Kristoff, Olaf, and most of the films characters do not appear explicitly in the fairy tale.

20. In March, two firemen in Boston sang Let It Go to a girl stuck in an elevator to calm her down in order to rescue her.

21. A small Mickey Mouse can be spotted at Wandering Oakens Trading Post and Sauna.

 

22. Filmmakers hired celebrity hairstylist Danilo to advise on Elsa’s hair.

23. There are three references to Arrested Development in the film.

24. The painting in the palace gallery Anna poses in front of is a representation of Jean-Honoré Fragonard’s The Swing.

 

25. Filmmakers went to Norway to get inspiration for the films landscapes.

26. Rosemaling, the traditional Norwegian folk art that features flowers and geometric designs that was used in the characters costume designs, has exploded in popularity since the movies release.

27. Limited edition Frozen Elsa and Anna dolls have been selling for $10,000 on eBay.

28. When Anna sings Love is an Open Door with Prince Hans, it is the first time a Disney princess has ever performed a duet with a villain.

29. The production crew from the movie traveled to Jackson Hole, Wyo., to experience the effects of deep snow on clothing.

30. Producers had Idina Menzel (Elsa) and Kristen Bell (Anna) read their scenes together to add to the chemistry. Reading voice-overs together is rare in an animated films.

31. Olaf references Berts penguin dance from Mary Poppins when he performs The Summer Song.

32. Tourism in Norway has drastically increased since the films release.

33. Searches for flights to Norway have also increased by 153%.

34. Oaken the shopkeeper might have a same-sex partner.

When he shows a picture of his family to Anna it features another man in a sauna with his four children. When Disney was asked if Oaken was intended to be gay, they didn’t confirm his sexual orientation, but hinted that they knew exactly what they were doing. 


35. Animators had to develop a program called Tonic just to animate Elsa’s hair.

36. Because of the braid, Elsa has 420,000 CGI strands of hair.

37. That’s 15 times more than Rapunzel.

38. The character of Kristoff was influenced by the Sami people, who are indigenous to northern Norway.39. Santino Fontana, the actor who voices Prince Hans, auditioned for the role of Flynn in Tangled but didn’t get it.

40. Frozen is the highest-grossing animated film of all time.

41. Animators had an actual reindeer visit the studio to use as inspiration for the the character Sven.

42. Anna’s chocolate arrangement pays tribute to the Kingdom of Sugar Rush from Wreck-It Ralph.
 

43. The longest single frame in the movie took 132 hours to complete.

44. The effects team brought in renowned snow expect Dr. Kenneth Libbrecht to offer insight on how snow and snowflakes take shape.

45. Ice cutting, like the sequence shown at the beginning of the film, was once an actual profession.

46. The crew used 312 character mock-ups in the movie. That’s more than any other Disney film.

47. A theater in Florida accidentally played a two-minute porn clip during a screening of the film.

48. Megan Mullally from Will and Grace was originally cast as Elsa.

49. Frozen was originally supposed to be a 2D movie.

50. At first Elsa was supposed to be based on Amy Winehouse.

51. This is her original concept art:

52. Sven’s original name was Thor.

53. The animation team created a snowflake generator program to build 2,000 different snowflake shapes they could use.

54. Let It Go was written in a day.

KILDE ♥

In progress

Hallo! Jeg sitter på bussen for øyeblikket. Det er på tide og ta en tur hjem igjen. Aebykier er der og greier, hun ser jeg så sjeldent! Jeg må fortelle om noe som skjedde på jobb i helgen som var. Daglidlederen kommer bort til meg og spør om jeg ser på Beat for beat. Jeg småflirer litt tilbake og svarer nei. Pianisten fra programmet, Gisle Børge Styve var der og skulle spise siden han hadde konsert rett etterpå. Der sto jeg og daglidlederen småspionerte ut det lille vinduet fra kjøkkenet. Det ble en liten gjettelek siden jeg skulle prøve å gjette hvem av dem det var. Haha, Caro, du Caro, du skal vel egentlig vite hvem det er! Haha, men mannen var kjempe hyggelig. Jeg ble så overrasket og glad over reaksjonen hans på maten! Her er det snakk om at han kom rett bort til meg og håndshaket og han… bare var så utrolig glad! Det gjør meg glad også! Noe jeg syns var veldig morsomt når jeg sjekket facebook senere på kvelden var at han hadde addet meg som venn. Hvordan i alle dager fant han meg? Jeg sa ikke navnet mitt og jeg er ikke å finne på Dudeburger sin side. Merkelig, men det gjør meg ingenting. Bare koselig det!:-)
Vi har også en fast amerikansk kunde og i går sa han: for og få en god natt søvn, trenger jeg god mat. Derfor kommer jeg hit! Hvor koselig er det ikke å høre det?

Til et annet poeng. Jeg tenkte å vise dere en liten bit av leiligheten min. Det er fortsatt veldig tomt. Det mangler masse, men det kommer litt og litt. Jeg har et høyt ønske om og ha masse blomster der. Rosa roser står øverst på blomster-prioriteringslisten. Alt dere ser på bildet er det jeg har kjøpt til nå. TVn kjøpte jeg for kanskje tre uker siden, men jeg har ikke brukt den. Jeg hadde en god dag på Elkjøp hvor jeg prutet ned 6000 kr på den + jeg fikk gratis installasjon. Den kostet 15k, men jeg ga 9k for den. TV-bordet er fra Skeidar som jeg prutet ned 400 kr på. Det er litt! Haha, etter alle årene jeg har sett på pappa gjort det her, har jeg vel endelig lært det selv også. Hehe. Det er masse som mangler, puter og masse dekorasjon. Problemet er at jeg er usikker på om jeg vil bo der i vinter. To uker siden var det veldig kaldt i Lillehammer, og det var helt forferdelig å være i leiligheten. Jeg prøvde å være der minst mulig fordi det var så kaldt. Som dere ser på bildene er taket nokså høyt og all varmen min går rett opp. Den Islandske naboen min er så glad for det. Heldig han som får varmt og godt gulv siden han bor rett over meg. Det er noe jeg må tenke kjapt på! 

 

Video: tur til Danmark med båten

Trykk på hjulet og endre kvaliteten til 1080p for å se i HD.

Såå.. det ble faktisk filmet noen klipp under turen vår med DFDS. Vanligvis blir det bare “lugarfilming”, siden mobilen så og si aldri blir med ut. Det ble det denne gangen også. Jeg tok den faktisk med til middagen! Jeg skjønner ikke hvorfor. Det ender jo så klart opp med at jeg mister den en plass. Vi spurte servitører og i resepsjonen… viste seg at jeg glemte den på toalettet, hehe. Da var jeg edru til og med! Det var så gøy på båten og de meste skjer jo utenfor lugaren. Skulle ønske jeg hadde det på film og på en annen side ikke. Det er viktig og leve i øyeblikket! Jeg husker det var mange som festet ute, også startet en som heter Kim første setningen på en sang, Hey Baby (I wanna know if you would be my girl). Han sang “Heeeey, heey baby”, også sang alle sammen resten. Det var skikkelig stemning! 
Det var en veldig sjarmerende servitør der som vi kalte for Jack! Vi ropte alltid Jack, så kom han. Hahah, Ingus skulle gi han tips også klarte han å miste pengene i maten, men han tok det i mot med et smil uansett. Haha, han var super oog litt kjekk. Senere når jeg møtte han på klubben lurte han til og med om han kunne få nr mitt, og jeg bare S-C-O-R-E!! Haha.
Det var også en annen servitør som vi kalte for Jack2. Han var og veldig snill, når noen kunne bli litt for klengete passet han alltid på meg og var min bodyguard. Jeg er da heldig! Takk for en fin tur ♥ Ser frem til en ny tur i desember!   

Let’s party with great friends, bright lights until sunrise

 


ÅHEI!! Det føles godt å skrive til dere igjen. Så masse har skjedd. Bra ting… og ikke fult så bra. Dere skal få vite alt, jeg bare fortelle dere. Alt på en gang blir vel litt for mye. Derfor kan jeg like så godt starte å dele noen bilder fra turen vår til… Danmark! Alle bildene er fra Ingus sitt kamera siden mitt ikke har noe lyst til å samarbeide om dagen. 

OK… he-he her har vi vært og handlet. Jeg og Ingus handlet for over 2000 kr hver og fikk derfor to gratisbilletter hver -YEA. Da blir det nok ny tur på oss snart;) Det var så mye folk når vi skulle handle at vi måtte krype oss sammen i en ball. Vi brukte en del tid på og finne brus av alle ting. Det ble helt gjemt bak alle folk som blokkerte veien. Vi fikk iallefall handlet ferdig og veldig mange blikk fikk vi når vi skulle gå til lugaren igjen med de to handlekurvene. …Som stort sett var fulle av alkohol. Skal man kose seg, skal man kose seg. Vi passer alltid på og ha mer enn vi trenger for man må alltid spandere på gjester man helt sikkert kommer til å få. 🙂

Middagstid! Mmm. Se på dette bildet! Se på det! Det er så mye godt på dette bildet, men jeg fant det aldri. Når jeg overførte bildene til macen tenkte jeg -wtf hvor var dette, hvorfor fant jeg aldri dette?! Haha. Det er Ingus som har knipset så og si alle bildene. Hahha, det minner meg om… HAHAA.. HHAA.. åh kjære jeg ler så mye for meg selv akkurat nå at jeg klarer ikke å fullføre min egen setning. Haha. OK.. phjuu. Når vi kom til København neste dag hadde Ingus på seg hatt, solbriller og hawaii-halskjede… OG kamera rundt halsen. Han knipset bilder av hver vinkel av Køben mens jeg sto og snakket med noen gutter vi festet med kvelden før. Ingus fortsetter med å knipse bilder av alt og ingenting. Plutselig titter han ene snekkeren (ja, han var snekker) på ingus og sier: Err’u kineser eller?? Jeg og Anh døde av latter! Vi kunne lagt oss på bakken og ligget der til neste dag, så mye lo vi! Haha, det var så morsomt i øyeblikket.

Nå skal jeg fortelle dere noe morsomt! Eller det var iallefall sinnsykt morsomt for oss. Når vi alle hadde satt oss ved bordet kommer servitrisa og lurer på hva vi vil ha og drikke. Hun kommer, gjør jobben sin, blabla. Vi roper på henne 5 min senere. Dette skjedde på turen hjem fra Køben. Rune hadde vært på tivoli og kjøpt noen skadedyr som så overraskende ekte ut. Han la en kakerlakk på tallerken min.

Rune: Hei, unnskyld, du dama?
Servitrise: Hei, 
hvad kan jeg gøre for dig?
Rune: Det er noe veldig feil her (peker på min tallerken)

…. Hun står med åpen munn og et sjokkert uttrykk i FEM HELE SEKUNDER. 
… Helt til vi alle bryter ut i latter. Jeg har ikke ledd så godt på lenge selv om det var litt slemt. Hvorfor filmet jeg det ikke?! Jeg har aldri sett et så sjokkert uttrykk og så store øyner hun hadde. Dette må jeg gjøre neste gang også, haha! 

In action baby!

Lugar-nach hos oss! Her ser dere Marius til venstre og Kim til høyre. Jenta til venstre for meg vet dere helt klart hvem er♥

Ingus sine rare påfunn såklart. Alltid når noen har sovnet (som regel meg), må han finne en gjenstand og plassere den med den sovende personen og ta bilde. Haha, ikke første gangen! Han prøvde å finne ansiktet mitt, men det var for mye hår. Haha. 

Ingus-påfunn.

Noen få timer etter vi hadde gått til køys var vi i Køben. Noe jeg missliker STERKT med Anh er at hun skal ha på rundt 40 ALARMER. På båten var mobilen hennes alltid koblet til høyttaleren så alarmene kom på samme volum som musikken. Sover jeg og Ingus? JA. Er hun selv våken? JA. Skrur hun av alarmene? NEI. Xædgxdkgo trodde jeg skulle bli så gal at håret mitt falt av. 

Supert vær i København! 

Lunch på Max. Her forsynte vi oss med ballonger. Vi hadde også fått gratis (fake) tattovering. Hehe. Overalt vi gikk så spilte vi høy musikk. Folk stoppet Ingus og han fikk masse skryt for kvaliteten på høyttalerne sine. Det var veldig gøy når vi sto på en bussplass, musikken var på topp og Ingus startet å danse. Plutselig kommer det en en helt random fyr til som joiner Ingus, så står de der og danser med publikum rundt seg! 

Av en eller annen grunn syns Ingus dette bildet var sykt morsomt pga meg. Haha.

Åh, jeg ønsker meg den rosa sykkelen!

OK da kan vi like så godt ta den helt ut og være skikkelig harry! Why not, vi hadde det kjempe gøy:-D

Da var det siste kvelden! Den var syk og morsom. Anh tok og forlatet oss allerede før ett, da hadde hun fått nok. Senere på kvelden husker jeg gikk og flørtet med bartenderne. HAHA, jeg tror jeg har en ting for bartendere. Ingus fikk øye på meg og han gikk til meg og sa: a-aoo Caro, bartendere, igjen? Jeg vet du kommer til å sitte her 3 timer nå! 
Hvor lenge det ble vet jeg, men en stund ble det! Jeg kjøpte en drink, også begynte de å flørte med meg faktisk. Haha! Så fikk jeg servert enda en drink, og en til, og en til… fra der takket jeg for meg. Haha.

Say Cheeeese!

Første kvelden trodde jeg en jente hadde kysset Kim på nakken, men når jeg også så han kvelden etterpå og kyssemerket var like ferskt måtte jeg bare spørre og gå ekstra nærme. Heh, viste seg at det var tatovering gitt! 

Haha Ingus skulle lage det samme tegnet som Kim, men fikk det ikke helt til. HAHA!

Konkurransen hvor premien var en høstkåpe er avsluttet. Vinneren ble Emilie Isabelle. Gratulerer! Du har blitt kontaktet på mail av Rosewe.com.

Singing in the shower… no wait

Nå må jeg fortelle dere hva som skjedde her om dagen! Når jeg fortalte det til dem på jobb holdt de på å le seg ihjel og sa det var tatt rett ut av en film. Etter jeg fikk kattene har jeg begynt å dusje med døren oppe så de kan gå ut og inn når de vil. Det var en morgen jeg dusjet med høy musikk, sangen til Becky G, Shower faktisk. Hehe. Plutselig kommer det en stemme fra nowhere. “Brann i bygningen, forlat bygningen med en gang, brann, brann, brann i bygningen, forlat bygningen med en gang”. Jeg bare: WTF hvor kommer dette fra, er dette en slags reklame midt i sangen? Det var så høyt at den overdøvet musikken min selv om jeg spilte på det høyeste volumet. Der sto jeg med shampoo i håret og tenkte: Hm, litt fancy at jeg har en gjemt høyttaler. Episoden minnet meg veldig om hva som skjedde med meg og Ingus på Color Line (hele to ganger faktisk). Når vi hadde kommet til Kiel og passasjerer hadde gått av cruiset, utenom de med hangover. Brannalarmen kom på.. og det var så irriterende. Vi la puta over hodet og prøvde å sove igjen. Det viste seg at det hele var bare en test. 
OK… så der sto jeg.. i dusjen.. prøvde å ignorere den irriterende stemmen på høyttaleren. Den ga seg ikke, jaja, jeg får ta på meg morgenkåpen å titte ut døren for å se hva som skjer. Så det gjorde jeg. Der sto jeg, i rosa morgenkåpe, utenfor var alle naboene og leieboeren samlet og alle tittet opp på meg. “Er det inne hos deg det brenner”, spør leieboeren. Jeg flirer for hele greia var så komisk og sier nei. Han gikk inn i leiligheten og rett inn på badet og sier det har kommet damp opp i alarmen. Det var fordi jeg satte opp døra til pusene mine. Jepp, det var egentlig det. Fra den dagen dusjer jeg alltid med lukket dør, og setter alltid på vifta. 

I går hadde jeg og Ingus for første gang siden vi åpnet Dudeburger fri på samme tidspunkt. Ikke hele dagen, men iallefall noen timer. Da fikk han endelig sett leiligheten min. Ikke at jeg har så mye å vise frem enda med tanke på at jeg ikke har kjøpt så mange møbler. Vi tok oss iallefall noen drinker, også plutselig kom Neli en tur også. 

Jeg har også gått på en smell -bokstavelig talt. Det var så vondt! På jobb har vi en stor og ikke minst tung slengdør. Det var bare et spørsmål om tid når jeg skulle klemme fingrene mine i den. Jeg klarte ikke å gjøre noe, absolutt ingenting. Den italienske damen som ikke kan Norsk bare: Mamma Mia! Haha søt. Det som var ille var at det var høyre hånda, så jeg kan ikke servere med den. Smerten kan beskrives som at noen slår med en hammer på neglene dine. Forferdelig. Jeg ble sendt hjem fra jobb den dagen og fikk fri neste dag. Jeg må innrømme det høres teit ut og dra hjem fordi jeg klemte fingrene mine i døra. I går var jeg ikke servitør, men sto i kassa istedenfor. Jeg foretrekker heller å være servitør enn kassedame. Gjør jeg en liten feil der, påvirker det hele kjøkkenet. Neglene kommer helt sikkert til å falle av. Det bare flirer jeg av og sier: “det er bra jeg ikke mista noen fingre!”.