She’s already 5 months

Ja, tenk på det! Man vet ikke hvor fort tiden går, før man får barn! Min lille Melinda er 5 måneder i dag♥ Snart skal vi på kontroll igjen, og da er det den forferdelige vaksinen igjen. Jeg gruer meg fordi det gjør så vondt i mammahjertet! Det er bra det går fort over, heldigvis. Hun er så blid og ler masse nå! Det er hærlig. Jeg merker at hun har begynt å bli skeptisk til fremmede, eller mennesker det er lenge siden hun har sett. Den siste måneden skjønner hun mer hva som er hva. F.eks når hun ser flasken sin nå, så strekker hun seg etter den om hun vil ha den. Det er så søtt! Hun utvikler seg raskt. Det er så spennende å følge med på. Hun er blitt veldig sterk i beina. Hun kan stå helt selv om hun støtter seg til sofaryggen. Jeg tror det er på tide å skaffe en gåstol nå! Jeg er litt redd hun skal begynne å gå før hun krabber..  

Min lille, skjønne prinsesse ♥

Snapshots

– Vi leker på gulvet –

– Favorittmiddagen min som jeg aldri går lei –

– Tid for barneTV –

– Melinda fikk ny matte, og den ble populær –

– Vi kjøpte ny reisevogn og den måtte testes –

– Mountain Buggy –

– Sol, god temperatur og trilletur –

– Friske (ekte) roser i leiligheten –

Bildedryss: barnedåpen

Dåpsdagen til Melinda var så perfekt som den kunne bli. Så mange av våre nære dukket opp<3 I kirken var hun snill og rolig. Hun hadde stort sett store øyne og fulgte med på alt! Til slutt ble hun så trøtt at hun sovnet på fanget mitt. Hihi. Det var jeg som bar henne frem til døpefonten og S tok av luen. Det var et spontant valg siden det ikke var tenkt på i forveien. Jeg fikk jo helt latterkula når vi skulle gå frem. Jeg prøvde så godt jeg kunne å holde meg liiitt seriøs. Etter vi hadde gått frem, musikken stoppet og presten begynte å prate -så setter jeg og S oss ned. Vel.. vi var de eneste! S titter bort på meg og sier: -jeg tror ikke vi skal sette oss enda…? Da fikk jeg helt latterkula! We had one job! Ikke nok med det. Når vi skulle opp til døpefonten hadde jeg én ting å huske. Jeg skulle ha hodet til Melinda på venstre side ved hjertet. Det klarte jeg så klart også å glemme…
 

Vi er så takknemlige for all hjelp vi fikk på kjøkkenet. Aldri om vi hadde klart alt sammen alene! Alle ville hjelpe. Vi er da så heldige! Det var veldig godt med et lokale med et stort kjøkken. Alt vi trengte var her. Noe annet som var godt med lokalet vi leide, var inkludert vask!

Olav og Evan.

Tante B og Melinda ♥

Oppå scenen lagde vi et langbord til barna. Der var det masse tegnesaker, lego, biler og ja… masse leker! Vi hadde også rolig, fin bakgrunsmusikk siden det var musikkanlegg her.  Jeg er virkelig glad vi sette opp et langbord rett foran scenen også. Vi hadde en ulykke med søskenbarnet mitt, Celin som er over 1 år. Hun skulle gå ned trappen fra scenen (på venstre side). Hun falt igjennom gardinen og landet på nakken. Hun landet “heldigvis” på bordet. Hadde vi ikke hatt bord der, kunne det blitt stygt…

Ååh masse god mat<3 Vi hadde the best of both worlds. Norsk og Filippinsk mat. Det var en stor suksess. Igjen, takk for alle som har hjulpet oss med mat. Vi hadde to store brett med spekemat som vi bestilte hos vår lokale matbutikk. Rømmegrøt som vi også bestilte. Hjemmelaget potetsalat/ eggerøre/ salat/ nudler/ vårruller/ kjøttgryte…. og listen fortsetter! 

Rune og Leo.

Tre fine damer! 🙂

Christoffer syns det var stas med så mange ballonger. Svigermoren min blåste opp hele 97 ballonger(!!), S blåste opp én og to sprakk.

Herlighet som jeg storkoste meg med å åpne sååå mange gaver ♥♥​

Kakebordet. Hvor skal jeg starte? Det var SÅ MASSE kaker! Jeg klarer dessverre ikke å telle hvor mange det var, fordi det var så mye! Her skulle jeg smake på alt, men jeg tok et stort stykke av favorittkaken min, oreo. Da var det gjort -jeg lå helt flat på gulvet etterpå. Jeg og S var oppe hele natten før dåpen og baket cupcakes. Vi pyntet dem så nøye at vi like så greit kunne brukt pinsett. 

Hun fikk da altså bare så masse fiiiint! <3

To dåpskaker også. Hvorfor ikke? ♥

En blid Aebykier (…og en litt skumlere B i bakgrunn).

TAKK FOR EN SUPER KOSELIG DÅPSFEIRING ♥ ♥ ♥

The happy girl in red

Se såå god og blid♥♥ Vi sikler så masse om dagen skjønner dere, så det blir fort med på bildene. Hihi. Denne røde kjolen fikk hun av oldemoren sin i Sarpsborg. Den var for stor i juletidene, men nå passer den! Vi bruker julekjole, selvom det ikke er jul. Det gjør ikke noe! Nå er vi forresten hjemme fra osloturen vår. Melinda, mamma og iallefall jeg er veldig sliten. Det har vært en spennende tur kan man si!:-)
 

Mitt første storbybesøk med baby

Togturen gikk kjempe bra! Hodet hennes gikk nesten 360 grader rundt når toget begynte å kjøre. Det var så mye nytt å se! De største øynene Jeg hadde forsikret meg om at vi hadde mer enn nok mat til henne på turen. Hun satt lenge rolig i vognen og fiplet med lekene sine, samtidig som hun skravlet med seg selv. Sjarmtrollet vårt♥ Det var en baby til der som var overraskende lik Melinda. Ikke på utseende, men de sov, spiste, gjorde litt i bleia, sutret, lo, skravlet jaa.. alt samtidig! Haha, det var litt komisk.
 

Jeg, mamma og Melinda har kost oss såå masse i dag. Jeg har fått gjort jenteting med mamma. Shopping, mat, shopping, kaker, shopping og litt mer mat! Biff, sushi you name it! Alt vi elsker!

I går snakket jeg med Anh. Hun er fortsatt i Hellas. Hun måtte så klart sende bilde av at hun koste seg med favorittretten vår på TGIF. I dag fikk hun dette bildet tilbake:

Skjønninger<3

Her sover hun igjen! Hennes første T-banetur. Gud som jeg forbyr T-baner og generelt kollektivtransport i storbyer… Jeg og mamma fant frem til slutt og vi var såå stolte av oss selv. Da ble det litt shopping der vi valgte å gå av også, hehe det slår aldri feil.

Når det hadde blitt mørkt dro vi tilbake til hotellet. Da var vi alle slitne. Melinda koste seg i den store dobbeltsengen.

Melinda har forresten startet med grøt som hun får av og til. Første gang fikk hun pæregrøt. Det likte hun den første gangen, men mindre og mindre etter hvert. Nå får hun gulerotgrøt, og det eeelsker hun ♥

Isotretinoin, erfaringer?

Isotretinoin har blitt omtalt av flere toppbloggere nå. Det har fått meg til og selvfølgelig ville prøve også! Det ser jo ut til å funke, iallefall når noen skriver “Isotretinoin reddet livet mitt!”. Disse sterke tablettene brukes til å behandle hudproblemer. Noe jeg sliter med nå. Eller har gjort ganske lenge. Jeg har ikke startet på kuren enda, men jeg teller dager til jeg kan begynne. Siden jeg har operasjon neste uke, må jeg vente en uke etter den, siden jeg ikke kan blande tablettene med sterke smertestillende. Så litt over én uke, da er jeg i gang! Jeg vil gjerne spørre dere som går/ har gått på kuren. Hva er deres erfaringer? 

Viktig!! Kvinner som er gravide, ammer eller planlegger å bli gravid kan ikke gå på disse pillene. Jeg syns det er veldig viktig å gjøre seg kjent med bivirkninger som både er vanlige og sjeldne, så man er klar over det. Jeg kan nevne noen her nå:

Svært vanlige: Anemi og andre endringer i blodsituasjonen, betennelse i øyet og øyelokkområdet, tørre og irriterte øyne, betennelse i hud og lepper, tørr hud, flassing, kløe, rødt utslett og skjør hud som har tendens til å sprekke, smerter i rygg, ledd og muskler, endringer i fettnivået i blodet ditt, økt nivå av leverenzymer, hodepine, neseblod og rennende nese.

Sjeldne/ svært sjeldne: Selvmord, selvmordsforsøk eller selvmordstanker og utvikling av unormal atferd eller psykotisk tilstand, depresjon, forverring av eksisterende depresjon, tendens til aggressivitet, angst og humørsvingninger, håravfall, diabetes, infeksjon i slimhinnene og huden, høyt blodtrykk i hodet, kramper og døsighet. Redusert nattsyn, uklart syn, lysskyhet og fors, overfølsomhet for kontaktlinser, krampelignende sammentrekninger i brystmuskulaturen. Heshet og tørr hals, blødning i magen, diaré med blod samt inflammatorisk tarmsykdom og hårsykdommer.

Ja…. og dette var bare noe. Man tenker med en gang at dette er noe farlig! Jeg er bare så desperat akkurat nå at jeg er villig til å prøve alt. Når jeg er ferdig kommer det til å være såå verdt det. Hver måned koster det ca 1000 kr å gå på denne kuren. Hudlegetime, fuktighetskrem, krem for lepper og tablettene. Man må også ta blodprøve og graviditetstest hver måned. 

 

Ferien er ikke over enda

Hei! Har dere hatt en fin ferie? Vår vinterferie ble ikke akkurat som planlagt, men nå er vi hjemme igjen. Det er så godt og komme hjem fordi da kan jeg endelig trene igjen. Jeg har bare vært borte i et par dager, men jeg tenker alltid på treningen. Jeg er blitt såå glad i å trene. I dag tidlig var jeg med på Cardio Step and Strength. Det var kjempe gøy og tungt! Jeg tror jeg skal legge det i programmet så jeg er med på det hver søndagsmorgen. I ettermiddag tenker jeg å være med på Crosstraing, viss ikke blir det egen styrketrening. Vi får se! Jeg må pushe meg ekstra i dag fordi…. dette er siste treningsdag på 3 uker!! Urghh… det blir kjedelig. Det skyldes en (kosmetisk) operasjon. Oi, der sa jeg det! Mer om dette kan jeg komme tilbake til senere. 
Såå ferien er ikke over enda. I morgen drar jeg til hovedstaden og ligger et par netter på hotell. Jeg skal kose meg ekstra første dagen før operasjon. Jeg har med meg et følge og Melinda skal til og med bli med. Det blir hennes første togtur. Spennende. Jeg tror det skal gå veldig greit og ha henne med på en togtur på litt over to timer 🙂