Svar på spørrerunden

 

Var det noe du hadde med i fødebagen du er veldig glad du hadde med og var det noe du savnet?
Jeg pakket baggen min rundt uke 20. Når jeg ser tilbake på det nå, så var det ekstremt tidlig! Jeg gjorde det fordi jeg har folk rundt meg som har fått prematurbarn (bl. a i uke 25!!). Det fikk meg selvfølgelig til å tenke på at det kanskjee kunne skje meg. Det gjorde det heldigvis ikke. Melinda kom 13 dager før termin, 38+4. Tilfelle noe skulle skje, så pakket jeg ekstremt tidlig. Bekymret førstegangsfødende! 
Jeg er veldig glad jeg hadde med store løse klær! Jeg hadde bl. a med klærne i dette innlegget. Alt som var avbildet der, fikk jeg mest bruk for. Jeg hadde med mye mer. Den store deilige morgenkåpen ble aldri brukt. Jeg hadde med tøffler og noen andre sko, ikke crocs, men sandaler-lignende i samme materiale. Jeg fikk kun bruk for tøfflene. Jeg husker jeg hadde planer om å bruke joggebukse også en mellomtrang genser. Men altså?! Magen min rett etter fødsel var da så slapp! Den hang jo nesten på knærne mine. Det så ikke bra ut i halvtrang genser, så den ble aldri brukt. Det var synd, for det var en ammegenser. Jeg hadde med så masse at det var ingenting jeg savnet. Jeg hadde med alt for masse av alt. I innlegget som jeg linket til rett over her tok jeg bilde av hjemreisedressen hennes i str 50. Den ble heller ikke brukt. Eller den ble brukt som teppe. Den var alt for stor. Hun forsvant helt bort i den, husker jeg. Vi hadde med MASSE brus og godteri, men det fikk jeg ikke brukt under fødselen og meget lite etterpå. Mange har med seg hårføner fordi noen er veldig såre nedentil etter fødsel. Forståelig nok. Der slapp jeg billig unna. Jeg hadde også med det, men den brukte jeg aldri. Jeg hadde med mykt Lambi dopapir. Den kom til full nytte! Sykehuset hadde to alternativer til dopapir. Ene var vanlig dopapir, andre var sandpapir. 
Rett etter fødsel så er det MASSE, MASSE, MASSE blod. Jeg føler ikke at det blir så mye snakket om, men man blir overrasket over hvor mye blod man har i kroppen. Da er det bare å pakke med så mange mammatruser du finner. ÈN TING: dropp rosa blondetruser som Fotballfrue bruker rett etter fødselen. Før jeg var gravid selv brydde jeg meg ikke så mye når det ble så mye hysteri rundt bildet hennes. Nå har jeg opplevd en fødsel selv. Jeg kan si det er så urealistisk som det går an å få. Jeg brukte ikke blondetruser på lang tid. Når blødningen var på sitt værste de første dagene, brukte jeg like så godt sykehuset sine truser. Jeg orket ikke tanken på å vaske blodige truser. Æsj! Haha. 
Når jeg pakket fødebaggen googlet jeg selvfølgelig nødvendige ting. Jeg endte opp på Fotballfrue sin liste. Krølltang og rettetang ble med da. Haha, noe så latterlig. Det fikk jeg i alle fall ikke bruk for. Alt trenger ikke å være rosa og perfekt som hennes liste. Den rosa bobbla kan man ta senere. Når man pakker fødebaggen, så bør man tenkte på det mest praktiske. Ja f.eks store mammatruser! 
 

Sover Melinda med dere eller har hun sitt eget soverom?
Vi har kun ett soverom i leiligheten vår dessverre. Vi har vært på husjakt i ett år nå. Det har vært både gøy og slitsomt. Det har blitt noen tårer (et hav) når vi ikke har fått akkurat drømmehuset vi ville ha. Melinda har sovet mest i stuen alene, mens vi ligger på soverommet. Det har vært litt annerledes i det siste. Jeg har hatt eksamen og har fått sovet i fred på soverommet. Hun sover nok litt begge deler. Nå har vi nylig satt opp sprinkelsengen på soverommet, så nå kommer hun nok til å sove der. Det blir nok ikke lenge. Vi har forhåpninger om at vi skal få flytte inn i en ny leilighet i august med to soverom. Da får hun sitt eget rom 🙂

 

Anbefaler du at babyer sover på foreldre sitt rom i begynnelsen eller sitt eget rom?
Absolutt på foreldrene sitt rom! Så kan det komme opp et nytt spm -hvor lenge er “i begynnelsen”. Her får man forskjellig svar ettersom hvilken person du spørr. Av erfaring, så vil jeg anbefale at babyen sover på rom med foreldrene i alle fall de tre første månedene. I “begynnelsen” hadde jeg planer om at Melinda skulle sove i en vugge ved siden av sengen. Det ble det ikke. Som tidligere skrevet var Melinda på grensen til å ha kolikk. I tillegg til amming, noe som føltes ut som jeg gjorde hele dagen. Det endte med at Melinda sov i sengen vår hele tiden til slutt. Av og til var jeg helt utmattet, så det var umulig å vekke meg. Da måtte S dytte Melinda inntill puppen min, siden jeg ikke reagerte. Helt sykt! Jeg kan ikke tro at jeg var så sliten at jeg ikke våknet av at barnet mitt ville ha mat. Alt dette her ble mye bedre etter tre måneder. Det var tøft, men så verdt det! ♥

Trives du som mamma?​
Jeg elsker å være mamma!!! ♥

Hvordan har du blitt så tynn?
De to-tre månedene etter fødsel spiste jeg lite. Noe som ikke er bra med tanke på morsmelken. Jeg var så sliten. Ikke minst hadde jeg hundre andre ting jeg måtte gjøre i steden for å spise. Sultfølelsen ble borte. Med ammetåken husket jeg heller aldri sist gang jeg spiste. Nei, uff… det var absolutt ikke en sunn periode for kroppen min. Minimalt med søvn og mat. 
Når denne perioden var over, ble det brått annerledes. Jeg startet å spise mer, men aldri som før. Før graviditeten spiste jeg masse, alt for masse for min kropp, tror jeg. Ikke minst usunt. Jeg trente aldri. På nyåret var jeg klar for å melde meg inn i Elixia. Siden jeg meldte meg inn og til nå har jeg trent 5-7 ganger i uken, hver uke. Jeg hadde ikke klart det uten PT som jeg fikk. Som nå forresten er en venninne av meg. Jeg hadde som mål å bli kvitt fødselsmagen jeg følte hang på knærne og bli kvitt kiloene fra graviditeten. Jeg spiste masse laks og brokkoli. Jeg startet å ta måltidserstatter fra Mealtech hver morgen. Jeg er mamma og husmor, så jeg sitter sjelden i ro! Da har kiloene rast av på en sunn måte! 
Nå vil jeg ikke miste flere kilo, så nå spiser jeg mer mat, mer proteiner og løfter tyngre! Nå vil jeg ha litt muskler! 

Hvem/hvordan fikser du brynene dine?
Jeg fikser dem selv med en pinsett som sikkert er 10 år gammel. Deretter tegner jeg med en penn fra H&M. That’s it! 

Høyde?
1.69
 

Går du sommerskole?
Ja, eller jeg er akkurat ferdig. Jeg bestod ikke matte når jeg gikk på vgs, så jeg ville ta det opp igjen. Jeg gruet meg veldig til sommerskolen, men jeg har blitt kjent med så mange flotte mennesker. Jeg klikket med mange av dem allerede på dag 1! På fredag som var tok vi alle eksamen. Jeg har aldri jobbet så hardt med matte før og følte det gikk veldig bra på eksamen. Det gjenstår å se på mandag. Da får vi vite resultatet vårt:-D  Jeg syns helt ærlig det var litt trist når det var over..

Tenker du å fullføre vgs.?
Ja. Jeg har bare satt skolelivet litt på pause 🙂
 

Hvordan forandret livet seg da du fikk Melinda?
Det forandret seg veldig masse! Før jeg fikk Melinda var det masse fest og alkohol i livet mitt. Jeg reiste rundt omkring i Europa og festet til solen sto opp! Jeg var en skikkelig partyløve. Brått så møtte jeg jo verdens kjekkeste mann. Da ble jeg heldigvis værende i Norge. Hehe. Brått så fikk vi Melinda også. Er jeg alene en lørdagskveld utnytter jeg heller tiden til å hvile ut enn å dra på fest 🙂 Jeg er kanskje ung til å si dette, men jeg har fått nok av å drikke hver helg! Tenk noe så slitsomt. Haha, jeg er blitt til en person jeg så på som “kjedelig” for 3 år siden! Livet mitt har blitt mye bedre på alle mulige måter. Jeg har fått et mye sunnere forhold til kroppen min. Jeg har forandret meg ganske mye som person også, syns jeg. Jeg brydde meg ikke så mye om ting før. Jeg bryr meg mer og er mere omtenksom. Ikke minst bekymret. Bekymring. Det følger med det å få barn!

 

Når ska du til filipinnene igjen?
Neste sommer. Da blir det både Melinda og S sin første tur!

Hvordan er formen på kroppen etter du var gravid?
Den har faktisk aldri vært bedre!:)
 

Har du fortsatt kontakt med Enzo?
Oi her er det noen blogglesere som har fulgt med en stund. Her snakker vi tilbake til 2011 hvor jeg var 14 år på ferie. Jeg klarte selvfølgelig å forelske meg og ble knust når jeg måtte dra hjem. Det var “puppy love” hvor det var stort å holde hender. Vi har ikke noe kontakt lengre. 

Er den biologiske faren din filippinsk eller norsk som stefaren din?
Han er norsk. 

3 kommentarer

Siste innlegg