To komedier og én dokumentar

Bridegroom: Denne dokumentaren forteller historien om Shane Bitney Crone som oppdager at han står utenfor ekteskapets juridiske beskyttelse da samboeren av samme kjønn plutselig dør. 

Min mening: Forholdet mellom disse (super kjekke) guttene er perfekt. Så perfekt at det er skummelt. Slik det blir fremstilt i denne dokumentaren får det deg til å tenke at du vil ha et slikt forhold. En dag tar det perfekte livet slutt da en av dem dør. Ikke bli sur på meg nå fordi jeg røper ikke hele filmen! Dette får vi se tidlig i filmen. Vi får se video og bilder fra alle eventyrene deres, og det er så fint… men trist! Aebykier gråt som bare det, og hun har sett den to ganger. Terningkast 5.

 

View From The Top/ Livet På Første Klasse: Donna Jensen er datter av en “eksotisk danser” i småbyen Silver Springs, Nevada. Hun er tilsynelatende dømt til et liv der hun jobber på byens kjøpesenter, inntil hun ser et TV-intervju med Sally Weston som har forfattet en bestselgerbok som forteller leseren at alle kan bli hva de vil her i verden. Dette inspirerer Donna til å utdanne seg til å forfølge drømmen om å bli flyvertinne. Første stopp på veien er et bitte lite og svært lurvete flyselskap, Sierra Airlines, der hun støter på to andre unge håpefulle jenter, Sherry og Christine. Her serverer de stort sett gamblere og fylliker, og jobben er ikke akkurat hva de hadde drømt om. Heldigvis kommer Donna over en annonse fra kremselskapet Royal Airlines, og trioen lar seg innrullere i treningsprogrammet deres, under ledelse av John Whitney, hvis aldeles enestående blingsing har hindret ham i å få en karriere som pilot. Etter fullført trening får Donna jobb på en pendlerrute med utgangspunkt i Cleveland. Her faller hun for en jusstudent, men bestemmer seg for å la kjærligheten ligge når hun får sjansen til å flytte til New York der hun blir satt på den prestisjefylte transatlantiske ruten. Nå kan hun reise ut i verden og få se Paris, London, Lisboa og så videre, men når hun kommer hjem er det alltid til en tom leilighet?

Min mening: Denne filmen passet bare helt perfekt for meg! Jeg nevnte denne filmen i et tidligere innlegg hvor jeg skrev om drømmeyrket mitt. Jeg likte filmen og den inspirerte meg! Man får det man vil ha om man jobber hardt nok. Det er nettopp det Donna får og gjør i denne filmen. Man havner ikke på stedet man vil være med en gang, men man må starte på et sted som er lavere enn det man sikter til. Det er det jeg liker med filmen! Den klarer å få frem det på en bra måte. Filmen har ikke akkurat noen store overraskelser så den får ikke mer en terningkast 4. 


Van The Man/ Van Wilder: Ingen vet mer om college enn Van Wilder. Han har vært der i syv år, og for Van gjør ikke collegetilværelsen deg klar for livet..den ER livet. Vans syvende skoleår starter, og det er han som er Coolidge Colleges virkelige partyekspert. Med personlig assistent og en flåte av partyplanleggere ved sin side, er Van klar for sitt villeste år noensinne. Men skoleavisen opplever dessverre dalende opplagstall, og den sexy reporteren Gwen bestemmer seg for å gjøre Van til forsideobjekt og skrive en tung og dyp oppslagssak. For virkelig å komme under huden på ham og skrive en best mulig artikkel, er hun tvunget til å tilbringe litt mer tid i hans selskap enn hans posisjon som hennes minst trivelige bekjentskap tilsier. Van Wilder elsker imidlertid en hvilken som helst utfordring, og det tar ikke lang tid før Gwen lar seg rive med av hans entusiasme og oppfinnsomhet. Når faren, den ikke fullt så ville Van Wilder Sr. stopper sønnens pengetilførsel ser det ut til at festen omsider er over. Den unge Van er muligens nede for telling en stakket stund, men ute av dansen er han så visst ikke. Van og teamet hans kommer opp med en rekke kreative måter å tjene penger på. Det innebærer alt fra å hyre strippere til sitt lille selskap Topless Tutors til å være partykonsulenter for skolens største nerder. Pengene starter å rulle inn, og Van er tilbake på toppen, men han har ikke tatt Gwens sjalu kjæreste med i betraktningen og hans planer om å sabotere Vans store feiring. Dermed går det rett vest for mannen uten retning. Med skolens styre innstilt på å sparke ham ut og Gwen i ferd med å forlate hans side, ser det ut til at Van Wilder, partyfikseren fremfor noen, må jo gjøre noe aldeles avsindig. Noe helt utenkelig og på alle måter grotesk… han må gå opp til eksamen!

Min mening: Denne filmen er vel egentlig som alle andre college-filmer. Helt OK, men det er ikke så masse å si om filmen. Jeg liker skuespilleren Ryan Reynolds som har hovedrollen. Tror nok ikke dette er en film jeg kommer til å huske lenge, men den var litt morsom. Terningkast 4/ 3. 
 

5 kommentarer

Siste innlegg