det vakreste på kvinnen

Var det noen som så dokumentaren på TV2 i går, ”det vakreste på kvinnen”? Det var et program om hair extensions vi rike i Norge kjøper. Tenk at vi kjøper hele 10 tonn med løshår i året og bruker en halv milliard. Håret kommer fra fattige kvinner i India, men selv vet de ikke så mye om hvor håret går til. Hver dag er det 10 000 jenter som går til tempelet for å barbere av seg håret. Troen forteller at dersom de ofrer det vakreste de har, så vil Gud lytte til deres bønn om et bedre liv. Det behøver vanligvis ikke å være India, men tar det som eksempel siden det var på TV i går.

Se video på TV2 HER

42 kommentarer
  1. Dette visste jeg fra før av. Synes det var en kvalmende dokumentar på at de ikke har mye, og får derfor ikke riktig prisen engang for det vakre håret deres. Men det er nu meg…

  2. De får jo penger for dette håret.. penger for å kjøpe mat?+ har jo sett flere dokumentarer om dette før… Dete r bare bra vi bruker penger på det for de får penger for å ta av seg håret.. slutter vi å kjøpe, så slutter de og klippe det.. Slutter de og klippe det får de ikke penger i en tid der de KANSKJE TRENGER DISSE PENGENE!!
   At håret er fra fattige kvinner har jo ikke noe å si… Det steriliseres joooooo myyye før man får det!! Hadde ikke vært noe bedre om det kommer fra en rik familie! Ekte hår er ekkelt uansett!!

  3. Det er derfor jeg aldri har eller ville ha brukt extesions av ekte hår. Jeg skjønner ikke at folk ikke tenker på hvor håret kommer fra før de lager en dokumentar om det!…-.-

  4. Har ikke sett dokumentaren, men vet at mesteparten av løshåret som brukes i Norge kommer fra India ja… og det er veldig ofte fattige kvinner som selger håret sitt for å få råd til mat, og for å overleve. I stedet for å bruke masse penger på løshår, kunne man kanskje heller støttet dem på en annen måte?

  5. Helt sykt…aldri brukt extension,og aldri kommer jeg til å gjøre det heller…
   Kan du legge ut bilde av hvordan håret ditt er uten extension ?

  6. Så ikke den dokumentaren, men hørte søstra og moren min snakka om den. Jeg bruker da ikke extensions i og med at det er sykt tungvindt, og nå på grunn av dette ..

  7. det er helt forferdelig! så reklame om den dokumentaren, jeg har heldigvis ikke brukt extensions før! kommer nok ikke til å bruker det, får vondt av å tenke på det :/

  8. så den på tv ja, veldig lærerrik !
   så på facebook at du skrev om dette, syntes det er bra du skriver et slikt innlegg på bloggen din slik at flere får greie på dette : )

  9. så det selv og det er sykt, men de sa jo selv at de ga fra seg håret frivillig. Og de fleste vet jo at håret kommer fra mennesker med mindre du kjøper syntetisk hår. Hadde vært værre hvis de måtte ha gitt det fra seg.

  10. så på det i går =) Men skjønner egentlig ikke hvorfor alle folk syntes det er så ekkel når man tenker på hvor håret kommet fra…de har jo væska og renser alt driten da…foresten digger jeg bloggen din Caroiz! Du er kjempe flink til å blogge! =D

  11. Et fint alternativ er jo europeisk hår. Dette er dyrere, og det vil vel si at de som vokste håret får godt betalt? Er utrolig ekkelt å vite at det er andre sine døde hudceller du bærer, men hvis du har så dårlig selvtillit som det for eksempel jeg har er man villig til å godta en hel del for å føle seg bedre, og få bedre selvtillitt. Og alt hår som kommer fra india er jo ikke fra dette tempelet, mange får faktisk godt betalt. Alt kommer an på prisen her i norge! Hvis du kjøper hår til 300 kroner kan du være mer sikker på at det er ofring til gud enn hvis du kjøper hår til 2000 kroner, det er som regel betalt for 🙂

  12. Dette med hår blir dratt litt ut av kontekst?
   Bare for å klargjøre noen punkter ? Først og fremst så snakker vi om hår ? verken mer, eller mindre ? vi snakker om hår som vokser ut igjen og igjen etter at det klippes.
   I tillegg snakker vi om religion ? en religion hvori mennesker har sin tro og ideologi.
   Så snakker vi om en blanding av disse 2 temaene med et 3. element som er økonomi. Det er ofte her det er lett å tråkke feil.
   Uten tvil vil det alltid finnes grådighet der det er økonomi og penger i bildet? men det som er litt issuet i dette tilfellet, er at økonomien har kommet etter dette med ofring/renselses rituale og religion, uten å endre prosedyren av hva som skjer inntil håret er ofret..
   Det er smarte, eller grådige, mennesker som har sett sitt snitt til å kunne resirkulere det hår som ofres.
   Det som i realiteten skjer, er at det sysselsetter 600 barberere i det nevnte tempelet ? tusenvis av arbeidende som videreforedler det i India ? transport til Italia ? videreforedlingsprossess der ? for så transport til f.eks Norge ? salg her, og så inntekt for den enkelte frisør, og et økt selvbilde hos det enkelte individ.
   Så i større bilde ? så gir dette så mye mer tilbake, enn at det skal brennes på baksiden av tempelet. Hva ville det hjulpet for vår samvittighet ?
   Uten tvil brukes dette også som du nevner i parykkindustrien ? hvor det er innvilget statlig støtte for dette under f.eks cellegiftkur og andre medisinske årsaker, og uten tvil kan det bidra til økt selvtillitt hos enkelte på lik linje med brystreduksjon/forstørrelse ? diett og lignende inngred eller livstilsendringer.
   Men det blir liksom ikke helt poenget ? Jeg synes faktisk helt ærlig, at dette med extension, faktisk er noe som er mye mer positivt enn annen handel vi bare lukker øynene for og aksepterer.
   Med vennlig hilsen
   Dag Fredrik
   She extensions Norge

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg