ny høstjakke

Hallo! I dag har jeg vært på Otta hele dagen med Aebykier. Vi hadde det kjempe gøy på matnan! Jeg har så mange prutehistorier og fortelle dere! Haha. Dere husker kanskje at dere fikk se to jakker på ''sneak peak'' innlegget for en stund siden, og denne jakka er en av dem. Elsker den! Den er fra H&M og koster 499 kr. Den finnes også i flere farger Nå skal jeg og Aebykier se film. Blogges 


fullmåne

Hallo! Nettet har enda ikke kommet tilbake, så jeg er hos søskenbarnet mitt for å låne nettet. Haha. Fullmånen var så fin i går, så jeg måtte bare ta bilde av den. Bildet under er uredigert. 

Nå skal jeg på Ottamartnan (igjen). Vi blogges! 


ottamartnan 2012

Hallo! Først vil jeg bare ønske alle leserne mine en riktig god høstferie. I går møtte jeg Ragnhild og Karoline. Jeg har ikke sett dem siden sommerferien, og det begynner å bli en stund! Vi er jo ledere sammen på konfirmantleiren som er på Nordfjord. Skal si vi var glade for å se hverandre, herregud! Kan ikke vente til neste gang jeg ser dem. 

I går var vi på Ottamartnan sammen. Det var virkelig mye større enn i fjor. En gutt kom bort til meg og sa han leste bloggen min, og det er sjeldent at en gutt gjør det! Først gikk vi rundt og tittet litt. Det var så mye godteri og se. Dere husker diettveddemålet mitt? Det tapte jeg i går, jeg klarte ikke å holde meg!

Se på alle disse ringene! Det var så utrolig mange fine.


Skulle egentlig kjøpe den jeg har på ringfingeren, men jeg orket ikke fordi selgern var så sur..
Vi var på gatekjøkken og kjøpte en bøtte med pomfri. Plutselig fikk vi øye på Haribo godteri! Sier ikke mer enn at jeg brukte hundrevis av kroner der..

Karo og Ragnhild er så søte!   


YUMMI!!   
Ragnhild og vennene hennes  


Karo
Denne karusellen var sykt gøy! Elsket denne. Den ser liten ut, men den var egentlig ikke det. Sykt verdt 80 kr!

Spurte mange folk om de ville bli med og ta karusellen sammen med meg, men ingen ville. MEN Ole Anton ble med!  

Jeg bare elsker disse!

Jeg måtte selvfølgelig teste mine pruteskills. Disse to under bildet holdt på å le seg ihjel fordi jeg var så dårlig. De begynte å ''mobbe'' og tulle med meg. Åååh, de var ikke gøy. Jeg måtte betale full pris og!


Litt mer godteri....


Kjøpte enda mer godteri.


Vi møtte også Sivert! Han er også en av lederne på leiren. Har heller ikke sett han siden sommerferien, så jeg ble veldig glad for å se han!

Sivert kjørte til martnan med traktor, haha.
 

Senere på kvelden dukket han opp med babyen sin.

Hadde en utrolig koselig kveld. Kan hende at det blir litt dårlig oppdatering når det kommer til bloggen. Nettet hjemme er nede for tiden, så nå har jeg tatt turen helt ned til søskenbarnet mitt kunn for å oppdatere bloggen! Jeg skal forresten til martnan i morgen også, men det blir med familien  


dagen før ferie

Hallo! Det er dagen før ferie og vi i mediaklassen har hatt en nokså chill dag. Vi har vært ute og knipset noen bilder som vanlig, og lekt litt med lyd. Vi har også kjempet om å beholde medialinja. Den skal kanskje nedlegges, så i norsktimen har vi argumentert litt om det. Kan godt dele argumentene på bloggen. Håper virkelig ikke medialinja blir lagt ned!

Siri var som vanlig partneren min i foto og film timen. Bilder vi tok i dag:  Siri!red coat

Kåpe fra H&M


apple world

Hallo! Når jeg kom hjem fra skolen i går var jeg SÅÅ sliten. Det føltes virkelig ut som jeg hadde hatt 15t hard teori på skolen. Men vi gjør egentlig veldig lite, hehe. Tenkte jeg skulle være flink i går, så jeg sette meg i senga og leste på nat.f prøven som var i dag. Det gikk 3 min, så var jeg dypt i søvn. Haha, da sov jeg 12t! Derfor ble det ingen blogging i går.

Tror kanskje jeg har blitt kjent som eplejenta på skolen? Går alltid rundt å spørr om folk vil ha epler av meg. Merkelig nok er det Malin som spiser opp alle. Hvor får jeg alle disse berømte eplene fra? Jo, bestemors epletre! 


short hair

Hallo! Kjedsomhet er utrolig farlig for meg. Når jeg kjeder meg så klipper jeg håret mitt. I går hadde jeg hår helt ned til rumpa, men så plutselig bestemte jeg meg for å få kort hår. Hahah, gøy. Egentlig så bryr jeg meg ikke noe særlig. Har jeg langt hår, så har jeg langt hår, har jeg kort hår.. ja da har jeg kort hår. Hår er hår!! Det vokser ut igjen... Men jeg er så heldig å få leve i 2012 hvor vi har noe som har extensions! Om jeg føler for og ha langt hår igjen kan jeg bare bruke håret jeg fikk fra luxushair.no. 

Slik ser håret mitt ut nå, men litt bustete siden jeg har gått med hårdott hele dagen.

Tilbakeblikk: Slik så det ut for en uke siden

Savner virkelig denne hårfargen. Hadde denne i mars/ april tror jeg? Når håret mitt blir langt og tykt igjen, så skal jeg stripe det.

Hahah, jeg hadde blondt hår i sommer. Virkelig noe jeg må le av, men jeg angrer ikke! Før jeg dør har jeg sagt at jeg skulle bli blond, og best å gjøre det mens man fortsatt er ung!

Ingen av vennene mine trodde på meg i dag. Utenom Malin og Hilde. Håper dette er bevis nok, haha!   


hårvideo - how to style your bangs

Noe du lurer på? Spørsmålsrunde pågår HER.

Dere lurte på om jeg kunne lage en video hvor jeg fikset panneluggen min. Det kunne jeg selvfølgelig gjøre! Jeg må virkelig beklage bakgrunnsstøyet, jeg tenkte ikke over det. Derfor er lyden fjernet på halve videoen. 

Når dere skal flytte den ''spenna'' et hakk lengre ned, så må dere først vente til sprayen har tørket (30 sek). Det virker som jeg flytter den ned med en gang på videoen, men det er pga klipping. Håper dere liker videoen! 


sneak peak

Noe du lurer på? Spørsmålsrunde pågår HER.

Hallo! Jeg kjøpte to jakker tidligere i dag da jeg var på Lillehammer. Jeg er kjempe fornøy med begge! Den ene kostet 500 kr og den andre var det litt stivere pris på, 1300 kr. Den dyreste var forskudd på bursdagsgave min, og jeg har bursdag i november. Haha! Dere får sikkert se dem begge i et eller annet outfit-innlegg neste uke 

laa22ga

lørdagen min på lillehammer

Hallo! Håper dere har hatt en fin lørdag så langt. I dag tok jeg turen helt til Lillehammer. Jeg var der til og med bare litt over ên time. Jeg gikk litt rundt og siklet etter nye Jeffrey Campbell sko. De er virkelig noen sko jeg elsker. Men jeg reiste fra skobutikken tomhendt. Men jeg møtte noen søte lesere som sa de elsket bloggen min da! Det var virkelig koselig!

Strandtorget.

Jeffrey Campbell sko var ikke det eneste jeg siklet etter. Se på den oreokaka!

Satt for det meste på cafê med Veronica. Utrolig godt å se henne igjen 


Sa til meg selv at jeg ikke skulle kjøpe noe, men kunn kikke litt i butikker..


Nammmm, nachos! 

Hva har du gjort i dag? 


fredagskveld

Noe du lurer på? Spørsmålsrunde pågår HER.

Endelig er det fredag! TGIF sier jeg bare. Gleder meg til å sove lenge siden jeg har fått utrolig lite søvn denne uken. Jeg kan virkelig ikke huske sist gang jeg var sosial på fritiden. Ikke bra, ikke bra! Jeg vurderer og ta meg en tur til Lillehammer i morgen. Jeg må komme meg ut av denne lille bygda, haha! Skal, skal ikke? Tror jeg drar! Haha, da er jeg nok på Strandtorget rundt 13-tiden. Da vet dere det! 
Noen som så på Norske Talenter i stad? Elsker programmet, virkelig! Tror jeg skal ta meg en tur dit i finalen. Jeg har jo vært der to ganger før, og vil gjerne dit en gang til! 

Slik ser jeg ut hver fredag. Jeg kommer rett fra skolen, og hopper inn i pysjen og daffer hele dagen. Er også veldig glad og løper rundt og roper ''TGIF!!''. Neida, joda, nnjoda.  

Tidligere i dag på skolen. Det var SYKT kaldt (minusgrader) og lærern tvingte oss ut for å ta bilder. 

Siri er twitter addicted

Helene. Mediafolk vettu. Du ser de alltid med kamera


Klassen min. Om dere skulle lure, så har vi ikke Mac fordi skolen vår er fattig..

Husker dere høstbildene jeg postet i forige innlegg? Vi skulle lage en kollasj av dem, og slik ble min: 


høstbilder

Noe du lurer på? Spørsmålsrunde pågår HER.

Hallo! Akkurat nå er jeg på skolen. Vi har ganske chill dag i dag, men det har vi jo alltid. I stad var vi ute og tok noen bilder. Jeg glemte kameraet mitt hjemme, så jeg måtte bruke Nikon! Blææ, er ikke noe særlig stor fan av Nikon. Jeg klarte ikke en gang å stille innstillingene, haha! I all hemmelighet tok jeg bilder i ''Auto'', men det er ikke et problem når du har photoshop! 

Temaet var høst. Som dere vet, så elsker jeg høstfarger! Bildene jeg tok:
Nå skal jeg lage enda en kollasj, så vi blogges når jeg kommer hjem! 


caro-humor


you unfollowed me on twitter?!

Noe du lurer på? Spørsmålsrunde pågår HER. Slik ser jeg ut når jeg ser at jeg har mistet en følger på twitter. Hahah! Du kan følge meg på twitter HER om du vil 

Har du twitter?   


fisheye!

Noe du lurer på? Spørsmålsrunde pågår HER.

Dagens høydepunkt på skolen i dag var at vi fikk prøve fisheye objektiv! Endelig har skolen min fått det også. Det var bare SÅÅ KULT. Jeg og venninna mi, Siri var helt i ekstase. Jeg bare må skaffe meg et fisheye objektive. Må si det en gang til -det var SÅ kult!


Siri    Jeg må alltid ha med mitt eget kamera på skolen fordi jeg ikke klarer å bruke kameraene vi har på skolen. Nikon, uff, uff.
Trondcrazy peoples

Malin!

Hun bruker 90% av dagen sin til å skype med crushet sitt. 

Det er noe med oss å være barnslige! Haha    
Noen ganger skjer det her. Hun angriper meg helt ut av det blå...


Malin er liten, men sterk!


Fotografen vår, Ingrid! Hun er så søt. Hun ville egentlig ikke ta bilder av oss, men vi tvingte henne. Mohaha    


Malin og fotografen!

Ganske ironisk at VI poser forran et treningssenter.


Her hopper Tim på ryggen min. Han er faktisk veldig lett, eller kanskje jeg skal formulere det annerledes? Jeg er sterk! Tulla, haha!


Skummelt!

Simen


i'm yellow today

Noe du lurer på? Spørsmålsrunde pågår HER.
Jeg elsker gul, spesielt gulfargen jeg har på denne dressjakken. Jeg elsker virkelig alle høstfarger
. I dag har jeg hatt problemer med bildeopplastingen forresten. Bildene mine ser helt annerledes ut på stasjonær. Kontrasten blir økt veldig mye, men det får gå for denne gang. Dressjakken er fra H&M   

Hva syns du om høstfarger? 


leserspørsmål

Noe du lurer på? Spørsmålsrunde pågår HER.

Hvordan går det med Enzo?
Det er en stund siden sist jeg har skrevet om Enzo på bloggen, men dere husker han fremdeles! Vi husker også selvfølgelig hverandre, men vi snakker ikke så ofte lengre. Eller rettere sagt veldig sjeldent, men vi tenker på hverandre. Det er selvfølgelig ikke fordi vi ikke vil snakke med hverandre, nei, nei. Det er fordi Enzo rett og slett ikke har tid. 
Enzo jobber fortsatt på Friday's og trives der. Om to uker konkurrer han om å bli Filippinenes beste bartender. Konkurransen heter logisk nok ''Philippine National Bartending Championships'' og tusenvis har meldt seg på, men kun de beste i hele Filippinene får bli med -Enzo er en av dem. 
Pga det har han vært mye i media i det siste - aviser, reklamer, tv, radio.. til og med hatt noen modelljobber. Viss jeg skal nevne noe litt mer personlig så er han fortsatt singel og har det helt greit om dagen.   

Denne reklamen går på filippinsk tv om dagen. (Trykk på videoen for å spille av)


kollasj

Hei! Jeg laget denne kollasjen tidligere i dag. Oppgaven var at vi skulle lage en kollasj som beskriver personligheten vår. Delvis av kollasjen beskriver vel personligheten min? Haha. 

Hva syns dere?   


outfit 18.09.12

Dressjakke: H&M  -  topp: Vero Moda  -  skinnbukse: Gina Tricot  -  sko: Jeffrey Campbell


sneak peak

En liten sniktitt på dagens antrekk   

Noe du lurer på? Spørsmålsrunde pågår HER.


filmer - cameron diaz

IKKE GLEM SPMRUNDEN MIN >HER<

Hallo! Jeg fikk god respons på forige gang jeg postet et slikt innlegg, så det vil jeg med en glede gjøre mer! Jeg ser jo filmer hver dag, så det kan være greit med slike korte filmanbefalinger med terningkast. Jeg har sett flere filmer også, men det er filmer jeg ser om igjen og om igjen. Tror jeg har skrevet det på bloggen før, i så fall -Proposal og All About Steve. Filmene under er de jeg så forige uke. Det er kun Cameron Diaz filmer, jeg virkelig elsker henne! 

In Her Shoes: Jeg vil si at Cameron, eller Maggie som hun heter i filmen er familiens ''lille'' problem. Hun skaper alltid trøbbel. Søstra hennes er alltid den som må stille opp, men en dag har søstra fått nok. Da må Maggie klare seg på egenhånd. En helt grei film etter min mening. Se traileren HER. Terningkast 4.

The Holiday: Cameron Diaz spiller rollen som Amanda. Dere kjenner kanskje Kate Winslet som Rose fra Titanic, men i denne filmen spiller hun rollen som Iris. Jeg elsker virkelig denne filmen! Jeg kunne gjerne gjort det samme som Amanda og Iris gjorde. De to damene har opplevd litt av en kjærlighetssorg, og de vil bare vekk fra plassen. Det er juletid og de kontakter hverandre via internett og bytter hus, biler og.. ja alt! Men hva skjer på den lille tiden de har byttet hus? Dere får se filmen! Det er mange kjente skuespillere i den, og jeg likte den veldig godt. Denne vil jeg anbefale! Se traileren HER. Terningkast 5

My Sister's Keeper: Når det er samme regissør fra The Notebook, så sier det seg selv at denne filmen er en trist gråtefilm. DEN ER SÅ TRIST. Den fikk til og med MEG til å få noen tårer i øyekroken. Jeg har jo tidligere nevnt på bloggen at jeg ikke har tårekanaler, haha. Denne filmen fikk meg til å gråte og smile. I filmen så spiller Cameron Diaz og Jason Patric foreldrene som bestemmer seg for å få ett nytt barn, som kan med sine organer redde deres nålevdene datter fra blodkreft og en alt for tidlig død. En virkelig fin film som jeg vil anbefale. Se traileren HER. Terningkast 5 (nesten så jeg vil gi den 6...)

What Happens In Vegas: Helt grei og morsom film! Cameron spiller rollen som Joy. Hun ble dumpa og reiser til Las Vegas hvor hun blir helt drita, når hun våknet neste morgen var hun gift! Mannen hun giftet seg med var Jack, og det oppstår selvfølgelig problemer. Spesielt når det dukker opp en stor pengesum. Se traileren HER. Terningkast 4.

The Box: For en TRAAAAAAGISK film. Jeg kan ikke tro at en så flink skuespiller som Cameron Diaz kan være med i en sånn film. Jeg må understreke tragisk, til og med tittelen høres helt harry ut. Jeg syns heller ikke at Cameron Diaz passer til rollen. Jeg liker delvis idên i filmen. Du har en knapp forran deg -trykker du på den får du 1 mill dollar, men noen kommer til å dø. Det er et vanskelig valg, men ellers var filmen helt tragisk. Anbefaler virkelig ikke denne. Se traileren HER. Jeg vil egentlig gi denne filmen terningkast 1. Men siden Cameron Diaz er med, så får filmen terningkast 2.

Charlie's Angels: Den har sikkert mange sett, men jeg ser den om igjen og om igjen. Helt grei action film. Se traileren HER. Terningkast 3.


kjører i gang med en spørsmålsrunde!

Trykk på hjulet og endre kvaliteten til 720p for å se i HD 


frisør for kvelden

Gjett hva? Jeg fikk lov til å klippe håret til mamma! Jeg gjorde det til og med gratis, haha. Utrolig at faktisk noen vil la meg røre håret dems etter det som har skjedd med mitt. Jeg ødla håret mitt med å klippe, stripe, farge, bleke og farge det igjen på under en måned. Men mamma stolte på meg når det kom til hennes hår! Jeg skulle bare klippe det som var slitt, så det var ikke såå mye   

Før:

Underveis:


Slik ble resultatet: 

Før og etter: 

Dere skulle sett annsiktsuttrykket til mamma når jeg hadde kommet halvveis med klippingen. Hun ga meg DET killer-blikket. Fra hennes syn, så var det kjempe skakt og stygt. Helt ærlig så var det skakt, men jeg sa at det var fint. Haha, glad hun ikke leser bloggen min, men jeg fikset på det da!   


outfit: cute hoodie

Genser: NewYorker  -  lue: Carlingslatterlige anmerkninger

Hallo! Har virkelig moret meg med å lese anmerkninger på facebook siden ''Norges latterligste anmerkninger''. Det er sykt mye rart folk gjør! Skal med en gang si jeg er glad for og ikke være lærer! Haha. Her er noen av anmerkningene:

 Kaster en helt fin banan i søpla. Skal ikke ta frukt når han ikke har tenkt til å spise den. 

 Bøyer seg og prumper foran gymlæreren i friminuttet

 Kalte noen sopp

 Fryser. Har bare t-skjorte på seg, til tross for han visste at det var 7 kuldegrader da han sto opp. Frysningen medfører at han varmer seg på nyprintede ark, printer ut mer enn han strengt talt må, samt okkuperer varmeovnen. 

 Kastet brødskive gjennom klasserommet og skrek ''YOLO''

 Kastet skitten boxer på medelev

  Knust et kritt på pulten og sa han skulle ta kokakin

 Går inn på facebookkontoen til en medelev, begir seg for å være denne personen og skriver statuser. 

 Bytter navneskilt på dørene

 Traff inspiserende lærer med snøball i annsiktet

 Puttet zalo i vaskemaskinen

 Gikk inn på lærerns pc og prøvde å logge inn. Lærerns pc ble låst pga så mange innloggingsforsøk

 Sto opp på stolen og ropte ''I'm the king'' når lærern kom inn

 Kalte medelev retard under framføring

 Kom gående på skolen med hunden, mente at hunden ikke kunne være alene hjemme

 Nektet å hente pose til søpla

 Plager rengjøringshjelperen, tar vognen hennes

 Lekte ''katt og mus'' med lærer pga ørepropper

 Mystisk tegnespråk i timen 


ny, søt og liten veske fra emoda.no

Innlegget er i samarbeid med Emoda.no

Hei! Jeg fikk en flat pakke i posten i dag fra Emoda.no. Det var en utrolig søt veske! Emoda har tingene vi jenter er glade i
-klær, sko, vesker og solbriller! Nettbutikken har mest fokus på klær. I kvinne/ herre -kategorien syns jeg at klærne passer for alle aldere. Både for ungdommer og for eldre damer/ herrer. Rettere sagt kan jeg si at nettbutikken kan passe for alle. Det er også mye salg der nå, til og med opp til 90%(!!). Trykk HER for å komme til salget.Som sagt fikk jeg denne søte, lille vesken. Dere kan finne den HER. Jeg har egentlig bare ''store'' vesker, så jeg hadde virkelig bruk for en søt og liten en. Vi bloggere må jo alltid ha med oss speilrefleksen på 5 kg, og den får logisk nok ikke plass, men, men! Den skal nok bli brukt en del   

Jeg virkelig elsker mønsteret!   


Hva syns dere om vesken?  


mine venner

Hallo! Jeg laget nettopp en digital fortelling om vennene mine. Grunnen til at jeg gjorde stemmen min om til mustestemme er fordi det er utrolig kleint å høre sin egen stemme på video. Jeg får skylde på at jeg var forskjølet også, haha  

(Bakgrunnsmelodi: Thats Was Friends Are For)


22:49


the cutest cat ever

Hver gang jeg skyper med Anh og Jørund, så ser Jørund alltid på denne videoen. Haha, tror jeg har sett den 20 ganger nå. Jeg har virkelig en dårlig humor. Haha, men litt søt da?   


flowers

Jeg er så glad i denne blusen! Det ligger en hel historie bak den. Pga den fikk jeg tre utrolig koselige venner. Jeg kjøpte den i Filippinene i en utrolig søt butikk   


utenfor hotel cæsar

Jeg måtte ta tidenes turistbilde utenfor bygget der Hotel Cæsar blir spilt inn. Hahah. Følger ikke med på den serien, men bestemora mi er STOR fan. Hun ble jo nesten starstruck bare av å se bildet. Etter det man ser på tv skulle man ikke tro det ser slik ut i virkeligheten. 


autumn


strømpebuksa

Hvem er det som plutselig bestemmer seg for å ta av strømpebuksa på denne måten i en offentlig park? Joda, det er Anh!
planken

Er plankebilder ut? Neidaaaaa. Jeg og Malin hadde bare så sykt lite å gjøre. Ingrid som er venninna vår har tatt bildene. Grunnen til treningsklærne er fordi vi hadde aktivitetsdag i dag   

Hvem er dette egentlig? Har ikke peiling, hahah. Vi hadde gått tom for plasser vi kunne ta ''plankebilder'', så vi måtte tenke kreativt. Vi oppfordret en dude til å legge seg ned på bakken, så vi kunne ligge oppå han. Stakkar fyr som hadde ny genser. Etter det tvingte vi han til å være fotografen vår. Mohahah    
Akkurat nå skyper jeg med Jørund og Anh som vanlig. De sier at jeg ikke burde poste plankebilder fordi det er ut. Haha  


finn en feil

Hei! I dag så langt har jeg stort sett vært med Malin. Jeg er en rar person, det vet jeg, men sammen? Da er vi enda rarere. Lurer virkelig på hva andre tenker om oss. Dere kan se frem til mange (random) bilder av oss!

Et bilde fra i dag. Finn en feil!


call me baby?


disse dager...

... hvor vi jenter føler for å gjemme oss i joggebuksa og hettejakka.

Høres kanskje ut som jeg har litt dårlig selvtillit? Neida. Jeg skal ærlig innrømme at akkurat nå er ikke selvtilliten min så værst. Håper det ikke er noe galt i å si det?. Den går selvfølgelig som en berg og dalbane. Mandager er ''Caro-daffedagen''. Da gjør jeg absolutt ingenting. Jeg ser film hele dagen i joggebuksa!   


(Dette er forresten aller, aller, aller første gang dere ser meg i joggebukse på bloggen!)


interrail - roma

Hei alle sammen! Im back.. Frøydis her. Carolyn ville at jeg skulle ha et lite blogg innlegg om interrailen jeg og Aebykier dro på i sommer. For dere som ikke vet hva interrail er så er det å reise rundt om kring i Europa med tog. Vi var i 8 land og 14 byer i løpet av 2 1/2 uke. Det var helt utrolig. Jeg kan legge ut ett nytt innlegg om hver by/land vi dro til. Klarer ikke å få inn alle bildene på 1 innlegg. Så gled dere, det blir mange innlegg om reising fremmover. Her skal dere få se noen bilder fra Rooooommmmmaaa!!! 

Til dere som har vært i Roma vet det er en utrolig flott by. Her har du alt fra shopping muligheter, kjekke gutter, fantastisk mat og ikke minst utrolig flott arkitektur. (Om dere har sett Engler og demoner vet dere hvor dette er. Hint: Paven liker seg der.. )Aebykier som leser kart. Vi fant aldri fram ved å bruke kart, så til slutt bare ga vi opp og gikk hvor enn vinden førte oss. Utrolig mange fine masker i Italia. Skal fortelle mere om det når vi var i Venezia. Er det noen som kjenner igjen denne drakten?

På bildet med Aebykier er vi inni Italias elste by. Nedenfor kan du se hvordan den ser ut utenfra. 

Utrolig mange turister over alt. Se for dere å være i en klynge mennesker når solen er på sitt heteste. Det vil si over 40 grader. Det føltes ut som en menneskelig dusj. 

Det er sant hva de sier om Italia. Trange gater og Scootere overalt. Utrolig mange flotte kirker over hele Roma.

Gladiatorer, hint, hint.. 

Hele byen er vakker!

Vi måtte dekke oss til fordi vi var tydeligvis for vulgære. 

Det var alltid stengt når vi kom dit, utrolig irriterende.

Spansketrappen! 

Må bare si at jeg skal tilbake en gang. Det skjer..

Vi så en utrolig fin bygning og tenkte, la oss skjekke det ut. Pluttselig var vi inne i ett bibliotek. Kan ikke si at det er like fint i Norge.

En av de fantastiske fontenene vi gikk forbi.

Ruinene.

Vi spiste Italiensk is hele tiden. Fantastisk! Det kostet bare 8 kr for utrolig mye is. Hadde jeg bodd der, hadde jeg blitt feit for lenge siden.

Alt i alt, dra til Roma. Det er flottere enn Paris og London. Jeg har aldri sett en vakrere hovedstad i mitt liv. Oppforder alle til å dra dit. Terningkast 6.Om dere likte dette innlegget kommer jeg til å fortsette å poste om turen vår. 

Snakkes folkens, klem Frøydis


mitt nye design

Hallo! Dere har kanskje lagt merke til at jeg har fått nytt design? Det var virkelig på tide, men det tok sin tid! Klokka 05 i dag tidlig var jeg endelig ferdig, og jeg startet rundt 19-tiden. Det som tar tid er alle de små detaljene. Jeg må også finne riktige brushes som jeg vil ha. Ikke minst må jeg finne ut hvordan jeg vil ha det, og den kreativiteten kommer og går. Hehe.

Tenkte jeg skulle svare på et par spm som jeg fikk:
Hvor lastet du ned brushene? I går lastet jeg ned over 1000 brushes, så det blir vanskelig å svare på. Jeg googlet det egentlig bare opp. Jeg fant en kjempe fin side, men jeg glemte selvfølgelig og ta vare på linken. Husker jeg lastet ned noen fra brusheezy.com og myphotoshopbrushes.com. Det er egentlig bare å google det du har lyst på   
Hvordan fikk du det slik? Det er kjempe lett! Du trenger bare å kunne det som er basic i photoshop og en liten smule mer. Når du setter deg inn i systemet er det så lett. 

Jeg har brukt photoshop cs6, og litt photoshop cs3


Hva syns du om designet?   


jeg blir så glad!

Jeg må bare takke for alle kommentarene på forige innlegg. Jeg blir virkelig så GLAD av det dere skriver! Det eneste jeg vil er å hjelpe andre, men jeg hadde virkelig ikke forventet å få så god respons av det. Følelsen når jeg leser kommentarer som ''du er et forbilde'' og ''du har et godt og varmt hjerte'' er ubeskrivelig. Ja, jeg må skryte litt av kommentarene jeg får fordi de gjør meg virkelig glad!  

Jeg har fått høre av venner og bekjente at det jeg gjør er helt supert, og at de har respekt for meg! Det har jeg aldri hørt før, men det er selvfølgelig ikke jeg som skal ha mest oppmerksomhet! Jeg vil bare si TUSEN TAKK for alle fine kommentarer  

(Kanskje litt uforståelig, men det er autografen min under ''respekt'') 


min beste fredag på lenge!

Hei! For et par dager siden skrev jeg et blogginnlegg om mobbingen og trakasseringen som har skjedd i nabobygda mi. Les innlegget HER. Jenta som har blitt mobbet på det groveste heter Samrawit. Jeg leste et innlegg på facebook hvor noen skrev at dette har vippet over fra mobbing til kriminalitet. Jeg er fullstendig enig. Ungdommer har gått løs på kjellerdøra med øks og prøvd å brutt seg inn. Når familien var på tur, så har noen ungdommer brutt seg inn og gjort et ''lite'' inbrudd. Familien har sittet i stua og grått mens disse ungdommene har herjet ute ved huset. Dere husker også kanskje at jeg skrev at jeg virkelig mente det jeg skrev, og at jeg måtte gjøre noe. Det har jeg gjort i dag! 

I dag klokken 18 var det folkeaksjon mot mobbing i Sør-Fron. Selvfølgelig skulle jeg dit! Jeg var på en ''måte'' der. Jeg har veldig god kontakt med Ninni som sagt i tidligere innlegg. Hun har hjulpet denne familien i et halvt år. Jeg ville også være med å hjelpe! Samrawit kan ikke så bra norsk, og den eneste/ beste måten å lære norsk på er å henge med en god venn. Jeg har hørt så utrolig mye possitivt om denne jenta av Ninni, så jeg ville med stor glede bli kjent med henne. Jeg har sett kommentarene som dere har lagt igjen på bloggen min, og noen skriver at det ikke er så lett å bli kjent med henne. Dere understreker at hun er utrolig sjenert også. Jeg er delvis enig. Det går alltid an å bli kjent med folk, men du må gjøre det på rett måte.  

Jeg og Ninni reiste sammen til Samrawit og familien hennes. Jeg ble først møtt av broren hennes som dere ser på bildet under. Han var utrolig kjekk og grei gutt. Moren var den andre jeg møtte, og hun hadde et stort smil! Det gjorde meg glad. I soffaen satt Samrawit og virket redd og sjenert samtidig, men når jeg leste ansiktsuttrykket hennes visste jeg at dette var en utrolig sterk og positiv jente. Jeg begynte å snakke med Samrawit, og det viser seg at vi begge har utrolig mye til felles. Vi liker begge de samme filmene, sminke, sko, klær, Justin Bieber osv. 
Jeg og Ninni kom dit god tid før folkeaksjonen begynte.
Jeg vet ikke om alle dere som leser bloggen min følger med på alle artiklene om denne jenta. Men hun går ikke så langt utenfor huset. Blandt annet ikke en gang til butikken! Eller det værste, skolen. Hundrevis av folk møtte opp på folkeaksjonen for å støtte Samrawit, men hun selv dukket ikke opp selv. Hun vil helst holde seg unna rampelyset, og har også blandt annet avslått intervju med NRK.
Samrawit var fast bestemt på at hun ikke ville dra, så jeg og lillebroren ville være hos henne. Det er jeg glad for! Vi hadde det så gøy!
Vi snakket, lo, snakket, lo og snakket. Det sa klikk, så var vi godt kjent med hverandre. Jeg fikk lov til å sminke henne, fikse håret og kle hun opp! Hun ble da så fin til slutt, så vi hadde en photoshoot!  

Lillebroren til Samrawit  

Her fikser vi håret hennes. Hun har så utrolig kult hår!


Lillebroren hennes tok meg med på en liten omvisning. Han elsker Manchester United!

Hun fortalte meg noen historier som ungdommene har gjort. Under her ser dere bilde av døra som ungdommene har prøvd å hugget ned med øks. I hagen deres så jeg søppel som de har kastet. De har også knust glass der. Dette er bare helt tragisk og forferdelig.

Her er noen av bildene fra photoshooten vi hadde. Samrawit til venstre, og lillebroren til høyre. Er ikke jenta bare helt skjønn?


Det ble mange bilder av meg og lillebroren. Samrawit byttet antrekk hele tiden! Hehe, tror hun hadde fire-fem antrekk gjennom photoshooten vår. Utrolig koselig jente som er opptatt av mote! ^^

Det nærmeste vi gikk var hit. Her har jeg også zoomet en del. Men i de få sekunda vi sto her, så kom to små jenter og ga Samrawit roser! 

Kunne nesten tro hun er oppvokst med kamera forran seg. Hun tar seg så godt ut på bilder!   
To gutter kom på døra med fakkel.


Hun fikk utrolig mange koselige brev og tegninger!


''Til Freweini. Vi vil ha dere her''. De vurderer å flytte ut siden mobbingen har tatt helt over.


Utrolig masse blomster hun har fått. Det er fint å se at folk bryr seg. Boller fikk hun ôg!
Ên rose fra ên person.

Dama vi alle burde takke, og som jeg har full respekt for er Ninni! Uten henne hadde ikke noe av dette skjedd. Heller ikke folkeaksjonen. (Arkivbilde fra 24.03.12)

Jeg er så utrolig glad for at jeg har blitt kjent med Samrawit. Jeg visste fra første øyekast at hun hadde en fantastisk personlighet! Vi har allerde begynt å snakket om jentekveld med film og pizza. Dette blir supert! Dette er min beste fredag på lenge!  


picturezz

Hei! Vi mediafolk vettu løper bare rundt og knipser bilder hele tiden, neida. Haha. Vedder på at når 2 og 3-klassinger går forbi oss så tenker de ''herregud, se på 1.klassingene da som tar bilder av blomstene hele tiden. Bilder jeg tok i går: 

Siri


Søte Ingrid!   


Ingrid og Jon-Ivar   

På skolen, så bruker vi Nikon kamera. Det er virkelig det værste jeg vet, så jeg må ta med mitt eget høyt elskede Canon kamera 


det er ikke bare bare å starte på ny skole

Det å starte på ny skole kan jeg skjønne er skummelt. Når det er nye fjes og se over alt. Det er spesielt når du kommer fra barneskolen og rett til ungdomsskolen. På barneskolen er man kanskje vandt til at det ikke er så mange gjenger, men heller at alle løper rundt og leker. Når man kommer til ungdomsskolen merkar man fort at folk ''grupperer'' seg. Det merket jeg fort selv når jeg startet på ungdomsskolen. Husker jeg tenkte ''herregud, så kjedelig dette kommer til å bli''. 
Jeg tok feil! Jeg var utrolig heldig. Jeg kom i en klasse hvor alle var snille mot hverandre etter mitt syn. Jeg kunne bare hoppe inn i en gjeng og begynne å snakke om alt og ingenting. I mitt trinn var det heller ikke noen ''popularitets skala''. Kan hende at noen misslikte hverandre en liten periode, men da måtte det være en spesiell grunn. Tror jeg hadde ên krangel i løpet av hele ungdomsskolen. På trinnet mitt var det så og si nesten aldri drama. Alle var snille mot hverandre nesten. Desverre er det ikke alle som har det slik. 

Jeg ble kontaktet på facebook for ikke så veldig lenge siden. Tror jeg ikke skal nevne navnet. Jeg kan godt skjønne at man kan føle seg nokså utrygg på en helt ny skole, spesielt folka. Noen kan være tøffere bak skjermen og skrive ting der, enn på skolen. Alle som har det slik burde ha noen de kan snakke med. I dette tillfellet var det meg. Jeg kjente ikke personen, men jeg ville så gjerne hjelpe. 
Jeg vil ikke at noen skal ha det slik på skolen eller være utrygg. Personen som sendte meg meldingen går på skolen jeg gikk på. Jeg tok meg tid i dag morges til å gå til ungdomsskolen, og snakke med denne personen. Jeg ga h*n mange klemmer, og det er bare å snakke ut. Det er helt ok å felle noen tårer, da er man bare ekstra modig. Jeg fikk også møte venner av denne personen, og alle virket som en super gjeng! I ettertid fikk jeg høre at jeg var et forbilde, og det jeg sa hjalp personen så mye. Det må virkelig være noe av det fineste jeg har hørt, og jeg ble så glad! 
Jeg sitter med en god samvittighet, og jeg er så glad jeg kunne hjelpe selv om jeg ikke kjenner denne personen. Selv om det bare var ord.   

Arkivbilde. Klassen min på ungdomsskolen. Jeg var utrolig fornøy med klassen min, og må si jeg savner den gjengen!


knitted sweater

Fra BikBok

mobbing tar helt over i nabobygda mi

På bildet under, så kan dere se tre damer. Hun til venstre er Ninni som er diakon/ sykepleier og er moren til venninna mi, Frøydis. Den vakre jenta i midten er hun det handler om. Hun blir så trakassert og mobbet på plassen hun bor på. Dama til høyre er mora til mobbeofferet. Hun bor i en liten bygd som heter Harpefoss, som er nabobygda mi. Frøydis og Aebykier har allerde møtt henne, og de kan virkelig ikke fatte hvorfor denne jenta blir mobbet på det groveste. 
Jeg må virkelig understreke ''GROVESTE''. Ta dere tid til å lese artikkelen under bildet, så skjønner dere hvorfor. Mobberne hadde også laget en facebook gruppe hvor det sto noe lignende som ''alle negre burde drepes''. Jeg kan virkelig ikke fatte at slike folk bor så nærme meg! Jeg blir kvalm av tanken på at noen av mobberne går på skolen min. Denne situasjonen har snart holdt på ett år nå, og de har ikke gjort noe med saken. Dette er så alvorlig, og jeg blir så lei meg.

MEN jeg skriver dette fordi jeg MENER DET. Når jeg mener det så holder det ikke kun å skrive et blogginnlegg om hvor forferdelig det er. Jeg må gjøre noe. Jeg har de siste timene tatt noen telefoner, og jeg skal få møte denne jenta jeg har hørt har en fantastisk personlighet. Jeg gleder meg så mye! Jeg håper jeg kan komme på besøk til henne i helga, eller omvendt. Jeg vil virkelig at denne jenta skal ha noen venner i nærområdet. 

Det å være brun gjør deg ikke mindre verdt enn andre. Skal jeg ta meg selv som eksempel? Jeg er selv brun. Viss man tenker slik har man ingenting å gjøre i dagens samfunn. Viss du er enig i at dette er galt, så del linken over bildet!

Kilde: http://www.gd.no/nyheter/article6221935.ece

For tre år sidan var Freweini Asfaha frå krigsherja Eritrea glad og såg fram til ein ny start i fredfylte Norge. Enda større glede vart det når ungane hennar, Samyawit (16) og Tesfazgi (14), kom til Harpefoss oktober i fjor. Endeleg kunne dei starte eit nytt liv og leve saman i fred og ro.

Slik har det ikkje gått. Opphaldet i Sør-Fron har blitt deira verste mareritt, og nå føler familien seg nesten like utrygge på Harpefoss som dei gjorde i Eritrea. Dei fryktar for livet sitt og har sete inne i stua fleire gongar og gråte saman medan ungdommar har herja utanfor.

Gjekk rundt med øks

- Glas blir knust på gardsplassen, blomsterkrukkene blir velta og ungdommar kastar snøballar på huset vårt. Nyleg var det ein med øks som gjekk rundt ute på gardsplassen og hogde i trea samstundes som han ropte. Før jul i fjor dansa nokre ungdommar utanfor huset vårt i to timar medan dei sang, seier mora Freweini.

Aller verst er det kanskje at det vart oppretta ein Facebook-profil som vart brukt til å terrorisere familien. På profilen stod det mellom anna at familien burde rundjulast og sendast ut av landet. «Dei lyg som f ...» står det vidare. Denne profilen er nå fjerna.

Spytta på og kalla «svarting»

Også skulekvardagen har vorte eit mareritt for ungane. Samyawit tør ikkje å gå på skulen lenger. Det tok ikkje lang tid frå ungane starta på skulen til dei vart kalla for «svarting» og «tjuvar». Bannord som «fuck you» har vore vanleg.

Eg har ikkje vore på skulen sidan skulestart i august. Eg tør ikkje gå på butikken ein gong, seier Samyawit.

I løpet av skuledagen har ho opplevd at nokon har slengt døra i andletet hennar og hivd ryggsekken rundt. Ho har også opplevd å bli sparka på. Broren har opplevd at jamaldrande har spytta han i ansiktet. Mora bryt inn og fortel da sonen hennar kom heim frå skulen og fortalde at folk kalla ungane hennar for «svarting».

Må flytte frå her

- Han lurte på kva det skulle tyde. Kva skal ei mor seie til slikt? Kva har vi gjort for at folk oppfører seg slik mot oss? Eg trur at einaste løysinga er å flytte. Vi må til større plassar som er vant til å ta imot flyktningar, seier Freweini.

Ho har prøvd å ordne opp.

- Vi har informert politiet, og har elles hatt møte med skulen og mange andre vi trur kan hjelpe. Alle seier dei kan hjelpe og at det berre er å ringje dersom det fortset. Men kva hjelp det når situasjonen er like ille? Vi tenkjer på dette heile tida og er redde. Norge er eit trygt land, og når dei som plagar oss ikkje høyrer på skulen eller politiet, kva skal vi tru da? Eg vil at ungane mine skal ha like stor fridom og tryggleik som andre, seier Freweini.

Venninna til Freweini, Brit Ninni Fossli, som også er diakon i Nord-Fron, reagerte med vantru fyrste gongen ho høyrde kva familien opplevde.

- Eg kjenner Freweini gjennom torsdagstreffet på Frivilligsentralen på Vinstra. Vanlegvis er Freweini veldig blid og pratsam, men etter kvart såg eg at var noko som plaga ho. Men ho ville ikkje ut med kva det var. Til slutt så fortalde ho alt og eg er rysta, seier Fossli til GD.

Meir rysta vart ho da ho fekk høyre at fleire instansar er inne og har sett i gang tiltak, utan at situasjonen har vorte betre. Ho etterlyser eit system som fungerer betre og fangar opp slike situasjonar.

- På meg verkar det som om «alle» har visst om dette. Det har pågått sidan oktober i fjor, og det er fyrst nå tiltak blir sett i gang. Men nå er eg redd det er for seint. Situasjonen har låst seg, og tiltak skulle vore sett i gang tidlegare. Kvar er foreldra, kvar er medelevane, kvar er dei ansvarlege i systemet og kvar er alle andre? På meg verkar det som om folk er redde for å seie frå fordi forholda her er for små, seier Fossli.

Må vere medmenneske

Ho opplyser at mange er redde når dette kjem ut i pressa og mange har teke kontakt med henne.

- Men det bryr eg meg ikkje om. Det er jobben min å vere eit medmenneske og ta vare på folk. Eg er redd einaste løysinga for familien er å flytte. Det kunne gått betre for familien dersom dei hadde busett seg på Vinstra, som er vande til å ta imot flyktningar, seier Fossli.

 


anh og meg som små

Hei! På bildet under kan du se meg og Anh som små unger! Som jeg husker var vi veldig rampete, og vi var alltid med hverandre. Du så meg aldri uten henne i barnehagen, og ikke omvendt. Vi kunne krangle noen ganger (eller ofte). Jeg husker jeg hatet at hun fikk mer oppmerksomhet enn meg. Husker en dag vi nesten hadde lik genser, så fikk hun mer oppmerksomhet av genseren enn det jeg fikk! Da satt jeg på fanget til barnehagetanta og furta husker jeg. Selvfølig ville Anh sitte på fanget hennes også, men jeg ville ikke la henne. Da var det en ny krangel! 
Det var noe vi spiste utrolig mye av. Det var nesten bare det vi spiste. Steiner. Ja, vi satt og spiste småsteiner hele dagen! Minner  

Anh til venstre, og meg til høyre. Bildet er tatt på starten av 2000-tallet!

Slik ser vi ut i dag. Åå, vi har blitt så store. Hahah.. som tiden flyr!

Forresten så har jeg lagt ut en videoblogg på fanpagen min på facebook. Gjerne følg bloggen min der. Du finner den HER 


i eat brains

T-skjorte: NewYorker (gave fra Anh)før jeg dør vil jeg...

Hei! Når jeg skypet med Jørund og Anh, så hadde vi leken ''før jeg dør vil jeg....''. Det er så mye jeg vil gjøre! Tenkte å dele noe av det på bloggen, men det er selvfølgelig mye mer!   

 Spise en STOR hamburger helt alene                            Få et kyss av Justin Bieber

 Tilbringe en hel natt i et hjemsøkt hus alene

 Hoppe i fallskjerm                                                                          Farge håret rosa 

 Hoppe i strikk                                                                          Gå til toppen av Mount Everest

 Svømme med delfiner                                                               Photoshoot med Tyra Banks

Si en ting du vil gjøre før du dør! 


leserbilder

Hei! Jeg har ryddet litt i mailen min, og jeg har funnet masse leserbilder som jeg trodde jeg hadde åpnet. Noen gamle, og noen nye:

Har møtt noen lesere mens jeg har jobbet på Sinclair. Utrolig koselig! 


Møtte disse to søte jentene på min siste jobbdag 


Dette bildet er fra sommerferien i Stryn. 

Takk for at dere lager så mange finer bilder til meg! Viss du vil lage noe til meg, så kan du godt sende det på mail til meg (caroiz.blogg@hotmail.com) to uker på vgs

Hei! I går var jeg syk, og jeg orket ikke å blogge. Nå har jeg allerde gått to uker på vgs. Så langt trives jeg kjempe bra. Dagene går så fort! Folka er helt herlige, men ikke mist -sære! Vi har heller ingen dramafolk som jeg er utrolig glad for. Vi er kort sagt en flokk med retards! Lærerne er veldig greie, og rare! 

Annbjørg


Gjørand
Annbjørg og meg


Jeg var ''modellen'' til Ingrid. Haha.
Malin


Joda, dette funket ikke så bra. Hehhe
Stakkars Tim! Vi kaller han for svampen, haha    


Bare jeg og Ingrid som syns Gjørand har utrolig lang tunge? Hahha


Klassen min som jeg er kjempe fornøyd med    


Siri


Trond


1MKb    Arkiv


2017
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2016
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2015
April, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2014
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2013
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2012
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2011
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2010
Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember.

hits