Gøteborg

 

Hei! Jeg og S tok oss en tur til Gøteborg tidligere denne uken. Planen var å besøke farfar og familien. Det er en lang togtur og vi var spente på hvordan det skulle bli med Melinda. Det var forresten hennes første utenlandstur.... bare til Sverige, men utlandet er utlandet! Hehe. Togturen var på 6,5t ca og det er ikke alltid lett å reise med en baby. Melinda har en rutine på at hun sovner mellom 19-20 og står opp mellom 07-08. Vi reiste med tog til Gøteborg litt over 04 på natten. Det gikk faktisk bra, men jeg hadde sett for meg at hun hadde sovet videre i det vi tok henne opp fra sengen og ned i vognen. Da ble hun lys våken på toget. Hun søkte kontakt hos absolutt alle og syns nok det var litt kjedelig at alle sov. Hun var våken 1t ca før det ble for kjedelig og hun ville sove selv. Når vi gikk av toget i Gøteborg kom flere bort og sa vi måtte ha verdens gladeste baby! Er det noe rart når hun vinket og gladsnakket med alle mennesker hun fikk øye på. Det er bra hun søker kontakt, som noen sa!:-) 
Turen tilbake fra Gøteborg var noe helt annet.. Vi hadde bestilt billett på forhånd, men det var ingen plassbilletter. Jeg har aldri i hele mitt liv hatt en slik togtur. Det var så fullt som man kunne få det! Vi fikk ingen sitteplasser og det var ikke plass til oss. Vi sto i gangen med barnevogn tett i tett med mange andre mennesker. Det ble så varmt og man fikk knapt puste. Det var mange barnevogner der. Foreldre satt på gulvet med helt utslitte små barn. Flere småbarn var så slitne og trøtte at de hadde bare lagt seg ned i folkemengden for å sove på gulvet. Folk måtte hoppe over dem for å komme forbi. Det var ganske ille altså. Melinda var i godt humør, men togturen var lang. Til slutt ble hun trøtt, men fikk ikke sove stakkar fordi luften var så tynn og det var veldig varmt. Jeg syns det er veldig rart at man ikke får plassbillett på så lange strekninger. Meget rart! Det er noen mennesker som er så snille og omtenksomme. Noen kom bort til oss og ville gi meg og Melinda plassen sin. Han så hvordan vi strevde når vi lagde mat til henne bl.a, og kunne ikke sitte og bare... ikke gjøre noe. 
Så lenge Melinda hadde vognen sin, så hadde hun det greit. Jeg takket pent nei, men satte utrolig, utrolig stor pris på at han kom bort til meg og spurte. Jeg tittet videre bak meg på alle de slitne foreldrene på gulvet med enda mer utslitte barn. Selv om vi var de eneste med baby der og da, syns jeg det var noen andre som fortjente det mer. 
 

Her er vi hjemme hos farfar i Gøteborg. Koste oss som bare det! Vi lå en natt på hotell. Jeg og S elsker å ligge på hotell. Ligge i stor seng med godis og film til langt på natt. Den ene hotellnatten vår sovnet vi så tidlig som 22. Haha, slitne småbarnsforeldre. Vi legger oss aldri før 00 vanligvis. 


Jeg har aldri opplevd til maken til en taxiservice! Vi tok taxi fra sentrum til farfar sin leilighet. Vi hadde med vogn og vi trengte babysete. Alle taxier hadde barnesete, men ingen hadde babysete. Vi spurte én, men han hadde ikke, så fikk han tak i kameraten sin og han hadde heller ikke. Alle var så imøtekommende og hyggelige. Det var en lang line med mange taxier. Plutselig så ropte en av dem ut alle sjåførene, så alle møttes på midten. Vi skjønte ikke helt hva de sa fordi de snakket et annet språk, men midt i samtalen dukket "barnesete" flere ganger opp. Uff, de lagde så mye styr for oss! Helt til slutt ordnet det seg og vi fikk en stor taxi med nok av plass til vogn og enda mer. Sjåføren var så hyggelig at jeg lurte på om jeg kunne få nr hans, så jeg kunne ringe han når vi skulle tilbake. Det fikk jeg. Han spurte når vi skulle tilbake og vi sa vi ikke var helt sikre, men kanskje mellom 18:30-19:30. Han sa han håpet at han hadde muligheten til å hente oss, og at vi måtte ringe en halvtime før. Når vi ringte han så sent som 19:30 hadde han stått og ventet på oss allerede en halvtime utenfor leiligheten! Det var veldig snilt! Vi fikk dårlig samvitighet fordi vi hater at folk venter på oss. Da syns vi han fortjente tips! 

En meget fornøyd Melinda på farfar sitt fang ♥


Lille dukka!


Hun blir såå fornøyd når hun får leke med mobilen til folk. Akkurat det får hun ikke lov til hos meg og S. 


En sommerdag på fjellet

I går var en veldig fin dag med hele fammen til S. Herlighet så heldig jeg er som fikk komme inn i en så flott gjeng! Vi gikk en fjelltur og hadde været på vår side. Det er så mange fine turstier på Sjusjøen. Både med og uten vogn. Vi hadde ikke med vognen denne gang siden vi gikk bratte bakker. Det var ingen problem, da fikk vi bruke bæreselen. Den lever på sine siste dager. Snart er Melinda for tung for den. Da må vi snart begynne å se etter bæremeis. Det er kanskje på tide nå! Når vi gikk opp hadde jeg ansiktet hennes vendt fra meg. Det syns hun var så gøy. Hun sprellet og sang med stemmen sin helt til tops! Når vi skulle ned hadde jeg hun andre veien siden jeg tenkte hun skulle sove. Med så mange barn rundt seg er det heller mye morsommere å følge med på dem! Soving ble det ikke noe av nei... 
 

Jeg syns det er så trivelig med slike cafeer. Det smaker i tillegg enda bedre på fjellet! Her kjøpte vi oss kanelsnurr/ vaffel og noe godt å drikke ♥
Familien min<3Melinda elsker virkelig å sitte i bæresele, men det er ikke så ofte vi har gjort det. Det var ingen fryktelig lang tur, og vi har heller ikke gått lang tur med bæresele siden det ikke er anbefalt. Aller, aller første fleksebilde. Haha! Etter S tok dette bildet: "Du får ikke lov til å trene armer noe mer!!!".


Etter fjellturen opp og ned de bratte bakkene var vi alle ganske varme. Da passet det helt ypperlig med et bad! Her satt vi og koste oss helt til regnet kom.


Doll dress

Sol, skyfri himmel og fantastisk temperatur har det vært i dag. Vi har vært ute i hele dag og det har vært deilig! Morningen vår var lik som vanlig. S hadde PT-time midt på dagen og vi har ordnet pass til Melinda. Vi har vært i byen med et vennepar av oss. Det ble middag på Peppes. Min og S sin første date var faktisk på Peppes som var en eller to dager etter vi møtte hverandre. Da husker jeg så godt at vi bestilte vår egen pizza med alt begge likte. Siden den gang har vi kun bestilt den hver gang. Slik er det fortsatt og slik forblir det! Begge elsker den og blir aldri lei. Før vi fikk barn (og før jeg ble gravid) hadde vi som standard å bestille øl, vin og coca cola til drikke. Nå har vi kuttet ned til kun Cola. Hehe! I dag satt vi ute i sterk sol (Melinda i skygge), så vi rev på oss en flaskeøl! Mmm! 
 

Se på denne utrolig søte dukkekjolen her! Den har vi vært så heldige og fått arvet. Jeg elsker den. Tydeligvis Melinda også. Det er tynt og godt stoff på den. Helt perfekt på slike varme dager som i dag :-)

 


Snekkerbukse

 

♥ ♥ ♥


Økologisk lunch


Vi spiste lunch ute i dag og det var jammen deilig! Vi hadde en lang treningsøkt sammen i morges. Da fristet det med en litt sunnere lunch etterpå. Så.. vi dro på Lillehammer sitt mest sunne og økologiske sted. Som dere ser så har Melinda sine tenner vokst en del! Da går det fint at hun spiser det samme som oss, så lenge det er babyvennlig. Denne økologiske lunchen falt ikke helt i smak da. Salaten trodde hun var blomster. Når det kommer til planter/ blomster er hun veldig forsiktig med å ta på dem. Veldig forsiktig i starten, men til slutt bruker hun makten sin å river dem i stykker. Hun er veldig glad i kylling, så det ble knasket på. Det ble veldig "plaint", så hun koste seg heller med spaggeti. Hun liker så og si alt hun får nå! Det er så gøy. Vi har bestemt at hun ikke skal få smake på is og alt søtt før på veldig lenge. Vi ser ikke poenget med å gjøre det, så da bare dropper vi søtsakene. Det er ikke alle som skjønner det OG det IRRITERER meg grenseløst. Selv om jeg er veldig streng og sier i fra. Vi har lånt henne bort til nær familie som vi stoler på. Der fikk jeg vite måneder etterpå at de har testet brus (solo) på henne og mye annet rart. Unnskyldninger som "Det var da bare en liten smaksprøve" dukker stadig opp. Det er det samme! Når vi som foreldre sier klart nei, da gjør man det ikke. Vel, jeg kan si at Melinda ikke har vært der alene etter jeg fikk vite det ;-) 
Maten min er til høyre. Det ser ut som jeg kun har kylling og ti salatblader, men jeg har brød til også. Noe som het steinalderbrød. Det var veldig tynt og bare av frø! Det er OK greit med en slik lunch. Ikke best på smak og det metter ikke meg i alle fall! Men det er forfriskende å spise, kan jeg vel si? Hehe! 


Dette bordkortet var så morsomt å leke med! Hun lekte med det hele tiden. Ellers var det fontener ved siden av bordet vårt. Der plasket og lo hun godt<3 Det var så utrolig varmt!

To tenner oppe, og to tenner ned. Hun ser da bare SÅ SØT ut med tennene hun har fått oppe. De er så langt fra hverandre! Haha. Når de vokser ut, så vokser de nærme hverandre også. Det blir nok ikke slik. 


Gladjenta vår ♥


Snapshots - summer

♥ Her var vi i byen sammen med et vennepar av oss og spiste lunch. De har også en datter på samme alder som Melinda. De to små snuppene har blitt så gode venner. Hver gang jeg sender en snap til venninnen min av Melinda og hun viser det til sin datter -da blir hun såå glad! De er så søte!<3
♥ Denne dagen byttet vi til sportsdelen. Det var virkelig uvant, men Melinda ble alt for stor til bagdelen. Kjenner jeg savner bagdelen bittelitt på alle måter. Nå trenger vi sæle for å holde denne frøkna trygg! Hihi. Det viktigste er at Melinda trives i vognen, og hun virkelig elsker å sitte der! 


♥ Far på aller første tur med sportsdelen! ♥ Her var vi på bading for en god stund siden sammen med en annen venninne av meg. Hun har en gutt litt yngre enn Melinda. Snuppa vår elsker jo vann. Denne gangen fikk hun dykke under vann til og med! Det kunne ikke gått bedre. Hun lukker munnen når hun skjønner hun skal under vann. Jeg syns det er så fascinerende jeg at så små babyer forstår såpass. 


♥ Kameralinsen min ser ikke ut om dagen. Dette er hvorfor: 


♥ B kom på et tidlig morgenbesøk for litt siden. Vi hadde det så supert hele dagen. Dette var også siste gangen hun fikk se Melinda før hun nå flytter til USA om knappe 10 dager. Hun skal bo der i et halvt år! Tenk så stor Melinda er når hun kommer tilbake....<3 ♥ Sovende prinsesse


♥ Grilling OG nye utemøbler! 


Perfekt før trening: havregrøt med sjokoladesmak

Vanlig havregrøt syns jeg blir kjedelig i lengden. Nå har jeg startet å tilsette med sjokoladesmak. Det er såå godt syns jeg! Ikke minst -perfekt før trening! Nå i det siste har det ikke blitt noe grøt på oss før trening fordi vi har trent så tidlig. Vi tar alltid en shake med alt som kroppen trenger hver dag til frokost (MealTech sin måltidserstatter). Trener vi på ettermidagen syns vi det er veldig kjekt med en grøt som denne, eller en gresk yougert før økten. 

Dette har jeg brukt: 1 dl vann  ♥  1 dl melk  ♥  1 dl havregryn  ♥  1 ss kakaopulvernn  ♥  1 ts sukrin  ♥  1 scoop sjokoladeprotein (jeg bruker proteinpulver fra Nutramino her, som forresten er nr 1 på smak).


Lazy sunny days

Hei og god kveld! For en fin dag dette har vært. Jeg og S er de type menneske som ikke trenger å gjøre noe hele tiden. Har jeg sagt det før? I alle fall koser vi oss med å gjøre egentlig ganske lite. Har vi hverandre, sol, god temperatur, en blid Melinda og noe godt å drikke/ spise -ja, da er alt perfekt. Slik som i dag! Vi starter dagen vår alltid kl 08 nå. Da tar vi morgenstell og spiser frokost før vi går ned til Elixia alle tre. 
Senere på dagen dro vi parken og bare slappet av. Vi kjøpte med oss burger og cola fra Mix i gågaten. Det er såå god burger der, men så er det noen sure kjerringer som jobber der av og til. Det er spesielt en spinkel jente som gir så dårlig service jeg ikke har sett maken til før! Vi pleier egentlig å titte frem med hodene våre for å se hvem som jobber der. Ser vi en av disse sure damene, snur vi med en gang. Men i dag gjorde vi ikke det. Det er nesten så jeg angrer. Det er rett og slett ikke noe koselig syns jeg. For det første noterer hun noe helt annet enn det vi ønsker å bestille, sure blikk, sur tone og i dag -da gjorde hun en feil med bestillingen vår. Hun nektet blank at hun tok feil! For oss gjør det ingenting om hun gjør feil. Alle gjør feil, jeg gjør feil av og til som servitør. Men det vi ønsket var bare en "unnskyld for at jeg gjode feil". Neida, her var det bare surt blikk, frekt svar og kaste blikket bort og ikke se på oss mer. Nei vet du hva.. jeg vil heller kjøpe mat et sted hvor de har god service og mindre god mat. Haha. 
Vi var så irriterte at det bobblet inni oss mens vi gikk. Vi tok "feilbestillingen" vår og koste oss masse i parken. Det var en del turister der og alle spottet Melinda. Tja... kan vel si kameraene kom fort opp og hun ble fotomodell! 
 


S bestilte løvbiffburger BARE med løk, salat, ketchup og dressing. Neida, den sure mixkjerringa sto fast og nektet å tro at han bestilte noe annet enn masse, ost, bacon, mais, dressing og hele pakken. Hvorfor skulle han si han ville ha det på burgeren når han ikke liker det en gang?! Åhh... det er så frustrerende. Det bare bobblet inni meg når denne damen ble så irritert på oss fordi vi sa i fra...
Fire tenner på én uke!

Melinda fikk sin første tann 2.juli. Da merket jeg det var noe spist som trefte fingeren min når hun bet på den. Etter det har det bare kommet fler og fler -på så kort tid! Hun har altså fått fire tenner på én uke!! To oppe og to nede. Det to øverste er de nyeste, så de har ikke kommet like langt som de andre. Det har vært noen harde skrikende netter pga av tennene. Bedøvelsen har heldigvis hjulpet oss masse. Det har ikke vært såå ille som jeg trodde med tenner (så langt). De 1-2 døgnet etter at en tann dukket opp har vært ille, men etter det har det vært helt fint. Det overlever vi! (Viss det fortsetter slik da..) 
 


Today's


Topp: Gina  -  shorts: Bikbok  -  sko: Nelly


Pancakes for lunch

 

Det ble pannekaker med jordbær, krem, is og sjokoladesaus til lunch... YUM!! Det er så lenge siden jeg har spist noe søtt, så dette kunne jeg unne meg. Det var såå godt! Nå er jeg nettopp ferdig med å vaske hele huset. Pjuh! Det er så deilig og ha det rent rundt seg. Nå er jeg og Melinda plantet i sofaen med barnetv på skjermen. Jeg blir fortsatt fascinert over hvor gøy og interessert hun er i tegnefilm/ animasjon. Når det er vanlig tv er hun langt i fra nærheten så interessert! Vi har egentlig ingen planer resten av dagen. Bortsett fra trening. Egentlig har vi ikke planer før august. Det er deilig. Verken jeg eller S er mennesker som alltid må ha noe å gjøre. Vi liker best å ta livet med ro. Akkurat nå i ferien tar vi dag for dag. 
 Første øyeblikk:

Andre øyeblikk:

Fresh feeling


Det er rart hvilken "fresh feeling" man får av nytt treningstøy! Etter økten jeg og S hadde sammen her om dagen ble det en after-workout-shopping. Jeg trengte en ny treningsskjorte. Jeg har hatt så få at noen ganger har jeg måtte brukt opp t-skjorten fordi ingen var rene. Hehe, litt ekkelt! Det var helt greit og få inn noen nye :-) Ikke bare én, men tre Nike t-skjorter + denne freshe tightsen ble med hjem. Jeg kjøpte en helt lik t-skjorte i lilla (som på bildet), og en svart med V-hals. Jeg føler meg såå fresh akkurat nå:-D

 


Tenner på veg


Jeg advarer mot babyspam, igjen! Hihi.
Vi var hos helsesøster på mandag for kontroll. Nå er hun da 8 mnd, 73 cm lang og 8,7 kg! De siste dagene har vært litt hardere enn vanlig for oss. Det startet lørdag med at M var litt utilpass. Det var noe som ikke stemte. Hun var survete hele tiden, ville ikke sove eller spise. Når hun våkner etter hun har sovet er hun alltid blid! Det var hun ikke da. Da blir selvfølgelig vi bekymret. Like etterpå ser jeg hvorfor. Det har jammen dukket opp en tann!! Neste dag, så dukket det jammen opp en til! Nå har hun to tenner. Er det noe rart hun har vondt? Det er vanlig at babyer får feber når tennene kommer, men det har hun ikke fått (enda). Det har vært noen våkennetter, men vi har en ordning på at vi har henne annen hver natt. Det fungerer veldig bra. Da kan den andre hvile ut:-) Denne kvelden her har faktisk ikke vært så aller verst. Vi håper det holder på å bli bedre. Vi har fryst bitering og hun får lokalbedøvelse for disse tannsmertene. Denne bedøvelsen har jeg hørt litt av hvert om. Enten funker den, eller ikke. Heldigvis fungerer den veldig bra på M. Hadde ikke bedøvelsen fungert så bra, hadde vi nok brukt smertestillende. Det gjør så vondt i mammahjertet når hun har vondt, og vi ikke kan gjøre mer enn vi har gjort.. ♥

Det å være mamma

 

"Før jeg ble mamma så snublet jeg aldri over leker 
eller glemte ord i en barnesang. 
Jeg bekymret meg aldri om plantene var giftige eller ikke. 
Bekymret meg ikke om dører var igjen 
eller om stikkontakter var sikret. 
Før jeg ble mamma hadde jeg aldri blitt gulpet på, 
bæsjet på,bitt på eller tisset på 
Jeg hadde fullstendig kontroll over mitt liv,å tankene mine. 

Jeg sov hele natta.... 

Før jeg ble mamma,holdt jeg aldri fast et gråtende barn, 
så doktoren kunne sette sprøyte. 
jeg så aldri inn i tårevåte øyne som gråt. 
Jeg ble aldri fasinert over en dårlig grimase,jeg listet meg 
aldri inn på et barnerom,bare for å se et barn sove. 

Før jeg ble mamma holdt jeg aldri et søvnig barn, 
bare fordi jeg ikke ville legge det ned. 
Jeg hadde aldri følt hvordan hjertet ble knust i tusen biter, 
når jeg ikke kunne stoppe smerten. 
Jeg trodde aldri noe så lite kunne påvirke mitt liv så mye. 

Jeg visste ikke jeg kunne elske noen så høyt... 

Før jeg ble mamma hadde jeg aldri visst om nærheten 
man føler når man ammer sitt barn. 
Jeg visste ikke om det spesielle båndet mellom en 
mamma og hennes barn. 
jeg visste ikke at noe så lite kunne få meg til å føle meg 
så viktig. 

Før jeg ble mamma visste jeg mye, 
nå vet jeg mer... 
Før jeg ble mamma hadde livet mitt betydning, 
nå betyr det mer... 
Jeg visste ikke jeg kunne føle så mye før jeg ble mamma. 
Du er den som har åpnet denne verden for meg. 
Elsker deg lille engelen min"

 Var ikke det en fin tekst? Jeg fant den et eller annet sted på nettet her om dagen. Den sier så mye! Jeg ble rørt av å lese den, men jeg tror det er bare mammaer som kan forstå den helt ♥ 
Jeg har forresten litt jord på haka på bildet over. Gudene vet hvordan jeg har klart det..


Pre workout

 

- Avokadosmoothie med masse proteiner -


♥ ♥ ♥


De siste treningsøktene mine har vært veldig annerledes. Jeg har fått meg en treningspartner og det er så gøy! Jeg har klart og fått S til å bytte treningssenter. Eller jeg har prøvd et halvt år uten å lykkes. En dag fikk han tilfeldigvis en tlf fra Elixia. Noen hadde visst tipset han om at han ville melde seg inn. He-he. To gratis PT-timer + gratis trening hele sommeren frem til august er en ganske grei deal! Ikke minst gratis barnepass! Nei, det var på tide, sier jeg bare!
Før økten i dag laget jeg en avokadosmoothie full av proteiner. Egg, Youplait Double. ananas, cottage cheese, avokado, spinat og melk! Det så ganske fresh ut. Gjorde det ikke? Melinda elsket det. Hun har spist massevis bare nå. Da har hun frokost til i morgen også. Jeg og S derimot... måtte tvinge det ned. Det smakte forferdelig, men vi tenkte vi skulle få i oss rikt med proteiner før vi skulle trene. Til slutt så begge på hverandre og bare: "nei nå er det nok..".


 

 

 

 

 

 


Summertime with my bestie


I går hadde jeg besøk av B hele dagen. Ååå, som jeg kunne ønske hun bodde nærmere<3 Vi hadde det så koselig i går. Alt blir gøy uansett hva vi gjør sammen. Det skal ikke så mye til. Hun flytter til USA om ikke alt for lenge. Når hun var her måtte vi knipse noen bilder sammen siden det blir lenge til neste gang. Jeg tenker å henge ett av dem på kjøleskapet. Hehe!:-D 
 
New in: favourite cardigan


Sjekk denne supersuper-fine cardigan! Jeg fikk øye på den i salgshjørnet på GT. Gjett om jeg rev den med meg. Halv pris, hallo! Den var så fin. Det er min nye favoritt. Den skal jeg bruke masse i sommer!! Nå kom jeg på at jeg har en svart jumpsuit den passer perfekt til. Jeg er en person som blir glad av fine klær. Denne gjør meg glad! Er det ikke litt rart? Bli lykkelig av klær? 
FORRESTEN! I går drev Melinda og gjorde alt mulig rart med fingeren min. Hun studerte den nøye, og puttet den til slutt i munnen. Det er helt vanlig, så jeg tenkte ikke så mye over det. Plutselig så skvatt jeg til fordi det var noe skarpt som trefte fingeren min. Da så jeg: HUN HAR FÅTT SIN FØRSTE TANN!!  Vi var alene hjemme, men jeg tok fort opp tlf og ringte S. Dette er så stort! Hihi, lille jenta mi! Jeg har så klart notert ned dato og ført inn i minneboken hennes ♥

 


Gårsdagens middag

I går laget jeg en super rask, god og enkel middag. Vi var begge ferdig med dagens treningsøkt og husarbeid, så vi var ganske sultne. Jeg har lenge tenkt at jeg skal lage kyllingsalat med pesto til middag, men jeg har alltid glemt det. Helt til i går. Det er da så enkelt. Bare sleng oppi en pakke ferdigkylling i handlekurven og div grønnsaker. Riv kylling og kutt opp -og klart til servering! Mannen i hus var skeptisk når jeg sa vi skulle ha salat til middag. Haha, han trodde jeg hadde gått for langt da. Meen det var så godt! Det gikk over all forventning. Salat trenger ikke alltid å være så kjedelig! :-D 
 


Jeg prøver å tvinge meg selv til og like tomat. Jeg har aldri likt tomat... men jeg møter på den fæle tomaten overalt. Når vi er på besøk kan jeg ikke begynne å plukke ut tomaten. Jeg syns rett og slett det er helt forferdelig! Jeg lager rare grimaser når jeg spiser det, haha. Jeg hadde cherry tomater i salaten. Jeg spiste en halv tomat, men jeg måtte bare gi meg. Det er så fælt! Nå er planen å spise en halv cherry tomat nå og da. Kanskje det blir litt bedre. Haha. Forresten, jeg elsker ketchup da. Svar på spørrerunden

 

Var det noe du hadde med i fødebagen du er veldig glad du hadde med og var det noe du savnet?
Jeg pakket baggen min rundt uke 20. Når jeg ser tilbake på det nå, så var det ekstremt tidlig! Jeg gjorde det fordi jeg har folk rundt meg som har fått prematurbarn (bl. a i uke 25!!). Det fikk meg selvfølgelig til å tenke på at det kanskjee kunne skje meg. Det gjorde det heldigvis ikke. Melinda kom 13 dager før termin, 38+4. Tilfelle noe skulle skje, så pakket jeg ekstremt tidlig. Bekymret førstegangsfødende! 
Jeg er veldig glad jeg hadde med store løse klær! Jeg hadde bl. a med klærne i dette innlegget. Alt som var avbildet der, fikk jeg mest bruk for. Jeg hadde med mye mer. Den store deilige morgenkåpen ble aldri brukt. Jeg hadde med tøffler og noen andre sko, ikke crocs, men sandaler-lignende i samme materiale. Jeg fikk kun bruk for tøfflene. Jeg husker jeg hadde planer om å bruke joggebukse også en mellomtrang genser. Men altså?! Magen min rett etter fødsel var da så slapp! Den hang jo nesten på knærne mine. Det så ikke bra ut i halvtrang genser, så den ble aldri brukt. Det var synd, for det var en ammegenser. Jeg hadde med så masse at det var ingenting jeg savnet. Jeg hadde med alt for masse av alt. I innlegget som jeg linket til rett over her tok jeg bilde av hjemreisedressen hennes i str 50. Den ble heller ikke brukt. Eller den ble brukt som teppe. Den var alt for stor. Hun forsvant helt bort i den, husker jeg. Vi hadde med MASSE brus og godteri, men det fikk jeg ikke brukt under fødselen og meget lite etterpå. Mange har med seg hårføner fordi noen er veldig såre nedentil etter fødsel. Forståelig nok. Der slapp jeg billig unna. Jeg hadde også med det, men den brukte jeg aldri. Jeg hadde med mykt Lambi dopapir. Den kom til full nytte! Sykehuset hadde to alternativer til dopapir. Ene var vanlig dopapir, andre var sandpapir. 
Rett etter fødsel så er det MASSE, MASSE, MASSE blod. Jeg føler ikke at det blir så mye snakket om, men man blir overrasket over hvor mye blod man har i kroppen. Da er det bare å pakke med så mange mammatruser du finner. ÈN TING: dropp rosa blondetruser som Fotballfrue bruker rett etter fødselen. Før jeg var gravid selv brydde jeg meg ikke så mye når det ble så mye hysteri rundt bildet hennes. Nå har jeg opplevd en fødsel selv. Jeg kan si det er så urealistisk som det går an å få. Jeg brukte ikke blondetruser på lang tid. Når blødningen var på sitt værste de første dagene, brukte jeg like så godt sykehuset sine truser. Jeg orket ikke tanken på å vaske blodige truser. Æsj! Haha. 
Når jeg pakket fødebaggen googlet jeg selvfølgelig nødvendige ting. Jeg endte opp på Fotballfrue sin liste. Krølltang og rettetang ble med da. Haha, noe så latterlig. Det fikk jeg i alle fall ikke bruk for. Alt trenger ikke å være rosa og perfekt som hennes liste. Den rosa bobbla kan man ta senere. Når man pakker fødebaggen, så bør man tenkte på det mest praktiske. Ja f.eks store mammatruser! 
 


Sover Melinda med dere eller har hun sitt eget soverom?
Vi har kun ett soverom i leiligheten vår dessverre. Vi har vært på husjakt i ett år nå. Det har vært både gøy og slitsomt. Det har blitt noen tårer (et hav) når vi ikke har fått akkurat drømmehuset vi ville ha. Melinda har sovet mest i stuen alene, mens vi ligger på soverommet. Det har vært litt annerledes i det siste. Jeg har hatt eksamen og har fått sovet i fred på soverommet. Hun sover nok litt begge deler. Nå har vi nylig satt opp sprinkelsengen på soverommet, så nå kommer hun nok til å sove der. Det blir nok ikke lenge. Vi har forhåpninger om at vi skal få flytte inn i en ny leilighet i august med to soverom. Da får hun sitt eget rom :-)

 

Anbefaler du at babyer sover på foreldre sitt rom i begynnelsen eller sitt eget rom?
Absolutt på foreldrene sitt rom! Så kan det komme opp et nytt spm -hvor lenge er "i begynnelsen". Her får man forskjellig svar ettersom hvilken person du spørr. Av erfaring, så vil jeg anbefale at babyen sover på rom med foreldrene i alle fall de tre første månedene. I "begynnelsen" hadde jeg planer om at Melinda skulle sove i en vugge ved siden av sengen. Det ble det ikke. Som tidligere skrevet var Melinda på grensen til å ha kolikk. I tillegg til amming, noe som føltes ut som jeg gjorde hele dagen. Det endte med at Melinda sov i sengen vår hele tiden til slutt. Av og til var jeg helt utmattet, så det var umulig å vekke meg. Da måtte S dytte Melinda inntill puppen min, siden jeg ikke reagerte. Helt sykt! Jeg kan ikke tro at jeg var så sliten at jeg ikke våknet av at barnet mitt ville ha mat. Alt dette her ble mye bedre etter tre måneder. Det var tøft, men så verdt det! ♥


Trives du som mamma?​
Jeg elsker å være mamma!!! ♥Hvordan har du blitt så tynn?
De to-tre månedene etter fødsel spiste jeg lite. Noe som ikke er bra med tanke på morsmelken. Jeg var så sliten. Ikke minst hadde jeg hundre andre ting jeg måtte gjøre i steden for å spise. Sultfølelsen ble borte. Med ammetåken husket jeg heller aldri sist gang jeg spiste. Nei, uff... det var absolutt ikke en sunn periode for kroppen min. Minimalt med søvn og mat. 
Når denne perioden var over, ble det brått annerledes. Jeg startet å spise mer, men aldri som før. Før graviditeten spiste jeg masse, alt for masse for min kropp, tror jeg. Ikke minst usunt. Jeg trente aldri. På nyåret var jeg klar for å melde meg inn i Elixia. Siden jeg meldte meg inn og til nå har jeg trent 5-7 ganger i uken, hver uke. Jeg hadde ikke klart det uten PT som jeg fikk. Som nå forresten er en venninne av meg. Jeg hadde som mål å bli kvitt fødselsmagen jeg følte hang på knærne og bli kvitt kiloene fra graviditeten. Jeg spiste masse laks og brokkoli. Jeg startet å ta måltidserstatter fra Mealtech hver morgen. Jeg er mamma og husmor, så jeg sitter sjelden i ro! Da har kiloene rast av på en sunn måte! 
Nå vil jeg ikke miste flere kilo, så nå spiser jeg mer mat, mer proteiner og løfter tyngre! Nå vil jeg ha litt muskler! 


Hvem/hvordan fikser du brynene dine?
Jeg fikser dem selv med en pinsett som sikkert er 10 år gammel. Deretter tegner jeg med en penn fra H&M. That's it! 


Høyde?
1.69
 

Går du sommerskole?
Ja, eller jeg er akkurat ferdig. Jeg bestod ikke matte når jeg gikk på vgs, så jeg ville ta det opp igjen. Jeg gruet meg veldig til sommerskolen, men jeg har blitt kjent med så mange flotte mennesker. Jeg klikket med mange av dem allerede på dag 1! På fredag som var tok vi alle eksamen. Jeg har aldri jobbet så hardt med matte før og følte det gikk veldig bra på eksamen. Det gjenstår å se på mandag. Da får vi vite resultatet vårt:-D  Jeg syns helt ærlig det var litt trist når det var over..


Tenker du å fullføre vgs.?
Ja. Jeg har bare satt skolelivet litt på pause :-)
 

Hvordan forandret livet seg da du fikk Melinda?
Det forandret seg veldig masse! Før jeg fikk Melinda var det masse fest og alkohol i livet mitt. Jeg reiste rundt omkring i Europa og festet til solen sto opp! Jeg var en skikkelig partyløve. Brått så møtte jeg jo verdens kjekkeste mann. Da ble jeg heldigvis værende i Norge. Hehe. Brått så fikk vi Melinda også. Er jeg alene en lørdagskveld utnytter jeg heller tiden til å hvile ut enn å dra på fest :-) Jeg er kanskje ung til å si dette, men jeg har fått nok av å drikke hver helg! Tenk noe så slitsomt. Haha, jeg er blitt til en person jeg så på som "kjedelig" for 3 år siden! Livet mitt har blitt mye bedre på alle mulige måter. Jeg har fått et mye sunnere forhold til kroppen min. Jeg har forandret meg ganske mye som person også, syns jeg. Jeg brydde meg ikke så mye om ting før. Jeg bryr meg mer og er mere omtenksom. Ikke minst bekymret. Bekymring. Det følger med det å få barn!

 

Når ska du til filipinnene igjen?
Neste sommer. Da blir det både Melinda og S sin første tur!


Hvordan er formen på kroppen etter du var gravid?
Den har faktisk aldri vært bedre!:)
 

Har du fortsatt kontakt med Enzo?
Oi her er det noen blogglesere som har fulgt med en stund. Her snakker vi tilbake til 2011 hvor jeg var 14 år på ferie. Jeg klarte selvfølgelig å forelske meg og ble knust når jeg måtte dra hjem. Det var "puppy love" hvor det var stort å holde hender. Vi har ikke noe kontakt lengre. 


Er den biologiske faren din filippinsk eller norsk som stefaren din?
Han er norsk. 


Arkiv


2017
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2016
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2015
April, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2014
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2013
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2012
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2011
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2010
Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember.

hits