Frozen og Norge: 54 fakta


Jeg og Borghild snakker hver kveld på telefonen, alltid så går tiden alt for fort og plutselig har det gått noen timer. I dag var dagens tema: Disney og fun facts. Vi fant helt syke fakta som var så interessant. Fakta om Disney som folk overhode ikke tenker over. Gjemte sexsymboler og satan i logoen. Helt sykt. Vi så en video om det HER. Vi fant også noen kule fakta om vår favoritt-disneyfilm. Jeg blir så overrasket og bare "woow" når de har funnet så mye inspirasjon fra oss her i lille Norge. Haha! Dette må jeg dele med dere:

1. Elsa was originally supposed to be a villain.

2. Director Jennifer Lee was the first woman to direct a Disney animated feature.

3. The names Hans, Kristoff, Anna, and Sven are a tribute to The Snow Queen author Hans Christian Andersen.
 

4. This wasn't the first experience with frozen things for Kristen Bell, who voices Anna. In high school she worked at the TCBY frozen yogurt chain.

5. Walt Disney wanted to make a movie based on the short The Snow Queen, which inspired Frozen, since the 1940s.

6. The production team visited a hotel made out of ice for design inspiration.

7. This is what the trolls from the movie actually looked like in the book:
 


8. Since the movies release, the names Elsa and Anna have become increasingly popular for baby girls.

9. Actress Livvy Stubenrauch did the voiceover for young Anna in the film.

10. In development, the movie started out with the ending first.

11. The beach scene in The Summer Song is a reference to Coppertone's iconic sunscreen advertisement.

12. There is a large and devoted fan fiction community that imagines Rise of the Guardians Jack Frost and Elsa together.

13. Fifty different animators worked on the scene where the Ice Palace was built.

14. There is a note in the end credits stating that Disney does not support the consumption of boogers.
 
15. The names listed above the disclaimer are those of the crew members babies born during production.

16. To infuse the script with Norwegian words, accents, and phrases, filmmakers hired Jackson Crawford, a professor of Old Norse and Scandinavian mythology at UCLA.

17. Rapunzel and Flynn from Disney's Tangled make a brief cameo appearance at Elsa's coronation.


 

18. Annas horse is named Sitron, which is Norwegian for lemon.

19. Elsa, Anna, Kristoff, Olaf, and most of the films characters do not appear explicitly in the fairy tale.

20. In March, two firemen in Boston sang Let It Go to a girl stuck in an elevator to calm her down in order to rescue her.

21. A small Mickey Mouse can be spotted at Wandering Oakens Trading Post and Sauna.


 

22. Filmmakers hired celebrity hairstylist Danilo to advise on Elsa's hair.

23. There are three references to Arrested Development in the film.

24. The painting in the palace gallery Anna poses in front of is a representation of Jean-Honoré Fragonard's The Swing.


 

25. Filmmakers went to Norway to get inspiration for the films landscapes.

26. Rosemaling, the traditional Norwegian folk art that features flowers and geometric designs that was used in the characters costume designs, has exploded in popularity since the movies release.

27. Limited edition Frozen Elsa and Anna dolls have been selling for $10,000 on eBay.

28. When Anna sings Love is an Open Door with Prince Hans, it is the first time a Disney princess has ever performed a duet with a villain.

29. The production crew from the movie traveled to Jackson Hole, Wyo., to experience the effects of deep snow on clothing.

30. Producers had Idina Menzel (Elsa) and Kristen Bell (Anna) read their scenes together to add to the chemistry. Reading voice-overs together is rare in an animated films.

31. Olaf references Berts penguin dance from Mary Poppins when he performs The Summer Song.

32. Tourism in Norway has drastically increased since the films release.

33. Searches for flights to Norway have also increased by 153%.

34. Oaken the shopkeeper might have a same-sex partner.


When he shows a picture of his family to Anna it features another man in a sauna with his four children. When Disney was asked if Oaken was intended to be gay, they didn't confirm his sexual orientation, but hinted that they knew exactly what they were doing. 


35. Animators had to develop a program called Tonic just to animate Elsa's hair.

36. Because of the braid, Elsa has 420,000 CGI strands of hair.

37. That's 15 times more than Rapunzel.

38. The character of Kristoff was influenced by the Sami people, who are indigenous to northern Norway.39. Santino Fontana, the actor who voices Prince Hans, auditioned for the role of Flynn in Tangled but didn't get it.

40. Frozen is the highest-grossing animated film of all time.

41. Animators had an actual reindeer visit the studio to use as inspiration for the the character Sven.

42. Anna's chocolate arrangement pays tribute to the Kingdom of Sugar Rush from Wreck-It Ralph.
 

43. The longest single frame in the movie took 132 hours to complete.

44. The effects team brought in renowned snow expect Dr. Kenneth Libbrecht to offer insight on how snow and snowflakes take shape.

45. Ice cutting, like the sequence shown at the beginning of the film, was once an actual profession.


46. The crew used 312 character mock-ups in the movie. That's more than any other Disney film.

47. A theater in Florida accidentally played a two-minute porn clip during a screening of the film.

48. Megan Mullally from Will and Grace was originally cast as Elsa.


49. Frozen was originally supposed to be a 2D movie.

50. At first Elsa was supposed to be based on Amy Winehouse.

51. This is her original concept art:


52. Sven's original name was Thor.

53. The animation team created a snowflake generator program to build 2,000 different snowflake shapes they could use.

54. Let It Go was written in a day.

KILDE ♥


Forferdelig tyfon i Filippinene

Det er så forferdelig å se bilder fra monstertyfonen som har ødelagt så utrolig mye. Mange liv har blitt borte. Rundt 10 millioner er berørt av dette fæle uværet. Det virker så uvirkelig å skrive 10 millioner! Det er alt for mange, så mange at man ikke kan forestille seg alle disse menneskene. For kun noen måneder siden var jeg i Cebu. Husker når jeg skulle ta flyet fra Cebu og fly til den andre siden av Filippinene, da tenkte jeg det var så vakkert der. Nå er alt og alle berørt på en aller annen måte. Tecloban er hardest rammet. Jeg er så glad for at det blir organisert innsamlinger til mange som bokstavelig talt står på bar bakke i Tecloban.

Folkene i Tecloban sier det var forberedt på stormen, men det var vannet de ikke hadde ventet. Fleste folk i Filippinene kan ikke svømme. Det er heller ikke mange i familien min som kan svømme. Vannet var så stort at befolkningen trodde det var en tsunami! Nå som jeg nevnte familien min, så kan jeg si at de har det bra! Heldigvis. Er så glad for at de bor der de bor. De bor i Davao. De sier det regner veldig mye. Storm er ventet, men ikke så katastrofal ille. Flom må man forvente det blir der, men heldigvis er det sagt at det ikke blir en sterk storm.

Jeg har sett mange videoer på nett av katastrofen. Lokalnyheter som har blitt postet på nett. Aebykier satt ved siden av meg som oversetter. Det var en reporter som gikk rundt å spurte hvordan det gikk med folk. Masse folk flokket seg rundt henne, gråtende. Det var en kvinne som hadde mistet barna sine. Noen hadde mistet foreldrene sine. Det var en dame som så inn i kamera og ga en beskje til broren sin om at han ikke måtte komme hit fordi moren hadde dødd, sammen flere søsken. Det var bare så utrolig trist of forferdelig å se på. En kvinne tryglet en reporter om å få internasjonal hjelp nå. Jeg siterer "ikke i morgen, nå! Dette er verre en helvete". Barn roper om hjelp. Det er bare forferdelig. Jeg sitter her med tak over hodet og full mage. Verden er så urettferdig.

Masse mennesker trodde de var trygge i tilfluktsstedene, som de ikke var. Det er seriøst snakk om store krefter som herjer når kirker, skoler og offentlige bygninger der folk hadde søkt skjul, ble knust. Jeg leste på NRK at lokale myndigheter sier at de ble blåst til pinneved eller skylt vekk av vannmassene. Det er bare helt sinnsykt! Jeg klarer ikke en gang å forestille det i hodet mitt.

Jeg har så lyst til å ta ut alle pengene fra kontoen min, pakke kofferten fullt med klær, og bare dra dit å hjelpe. Disse bildene sier mer enn 1 million ord for meg, og jeg vil så gjerne gjøre noe. Jeg vil være der, jeg vil hjelpe. Selv om det kun er en dråpe i havet, men jeg vil! Jeg er ikke noen superhelt som klarer å hjelpe alle, men litt hjelp er bedre enn ingenting. Disse menneskene trenger hjelp, nå. 
bare en tilfeldighet?
tenk over hvor mye sukker

På bildet under kan dere se hvor mye sukker de forskjellige drikkene inneholder. Det er helt sykt. Ville du hatt så mye sukker oppi en kopp, blandet med vann og smak for så og helle det inn i munnen, som fordeler det godt mellom alle kroker i tennene før det renner ned i magen og forårsaker alle slags unødvendigheter? Nå kan du tenke deg om ;)
the pink lake in australia

WOW! Jeg ble så fascinert når jeg fikk vite om at det var en rosa sjø i Australia. Jeg syns det er utrolig kult! Geek som jeg er måtte jeg google litt. Den er faktisk kun 600 m bred. Jeg måtte selvfølgelig finne ut hvorfor vannet er rosa, men det fant jeg ingen svar på. Eneste jeg fant var at det var et mysterium.Det er ikke bare i Australia det finnes en rosa sjø, men også et sted som heter Senegal's Lake Retba. Jeg fant en fin artikkel dere kan se HER.


retusjering av reklame

Dere alle har helt sikkert bladd i motemagasin og drømt om den perfekte modellkroppen. Selv har jeg gjort det. Det trenger nødvendigvis ikke å være motemagasin, men ALT dere kan se i av reklame. Retusjering er noe alle de norske bladene driver med, men i mindre grad enn i USA. Du bør ha en ting i bakhodet: ingen av kroppene og ansiktene er ekte. De kroppene som millioner av unge jenter ønsker seg er kun en illusjon. Hundre prosent av alle coverbilder, promobilder, motebilder. Rett og slett alle bilder du ser av kjendiser og modeller i motebladene er blitt manipulert.

FØR OG ETTER: Eva Longoria har fått større byste, smalere midje og en rumpeløft.

Ikke nok med at rynker, porer og andre skavanker blir fjernet, pupper blir gjort større, rumper får en løft og ben blir gjort lenger. I tillegg blir både bilringer fjernet og mager gjort glatte og tynne. Photoshopping kan virkelig gå alt for langt i reklameverden. I en reklamekampanje med supermodellen Filippa Hamilton var den tynne modellen blitt retusjert slik at hodet var bredere enn midjen. 


Huden til Beyoncé var tydelig lysere på bildene til reklamekampanjen enn det den er i virkeligheten. Likevel gikk LOréal ut og nektet for at de hadde lysnet hudfargen hennes. Til venstre ser du Beyoncé i L'Oréal reklamen, til høyre et bilde av henne fra MTV MUsic Award

FØR OG ETTER: Nicollette Sheridan ser yngre og freshere ut på det retusjerte bildet til høyre. Det til venstre er det originale.

En av tre jenter oppgir at de får dårligere selvbilde av å se på reklame for mote. Dårlig selvtillit gir et stort psykisk press, og kan være skadelig for helsen til unge jenter. I tillegg fører dette til et slanke- og skjønnhetspress. En tredjedel av norske trettenåringer ønsker å gå ned i vekt pga all denne retusjeringen. Slik var det ikke når jeg var 13 år. Her er et klart og tydelig bevis at mediene tar verden med storm! Det kan selvfølgelig være positivt selvfølgelig, men det er en stor bakdel.

Hva er da vitsen med å retusjere alle disse bildene? Jo, svaret er så enkelt som bare det. Penger. Klesgigantene i Norge tjener seg også rike på dette. Nedenfor er det  presentert tallene på overskuddet til ulike kleskjeder som har avdelinger i Norge. Dette er altså de pengene de sitter igjen med når de har betalt skatt, lønn og andre utgifter. Flere millioner på å gi mennesker dårlig selvtillit og i verste fall spisefprstyrrelser.


 På denne videoen kan dere se hvordan en kropp kan totalforandres.

Britney Spears har allerede gått i spissen for å hindre retusjering av bilder. Retusjerte reklamekampanjer har skapt stor debatt etter at Dove gikk ut med en reklamefilm som viste hvordan retusjeringen av reklamebilder foregår. Ved å gjøre en helt normal kvinne til supermodell ved hjelp av noen enkle tastetrykk på photoshop, viste de at menneskene, slik vi ser de på bilder og video, ikke nødvendigvis er plettfrie. Dette var også superstjernen Britney Spears et bevis på, da hun frivillig publiserte de uretusjerte bildene.

Modige Britney Spears valgte å publisere de uretusjerte bildene fra kampanjen for klesmerket Candie's.

Reklameverden har en ENORM stor makt, og jeg skulle virkelig ønsket at de hadde brukt den med fornuft. Hva mener du om dette?

Kilder jeg har brukt kan du finne: HER, HER, HERHER og HER.


den store nye trenden i asia

Sist jeg kan huske var det sirkellinser som var den store trenden i Asia. Nå er det falsk tannregulering! Tennåringer kjøper falske regulreinger i butikken, eller lager de selv av materiale de finner hjemme. Disse kommer i forskjellige design som Hello Kitty og Mikke Mus blant annet.  Reguleringene må selvfølgelig limes på. Denne populære tannreguleringen er et symbol på status, helse og stil, men personlig må jeg si at jeg har et helt annet syn på dette. Denne trenden faller ikke akkurat i min smak, og jeg kunne ikke tenke meg å gå med dette. Det kommer i smak og behag, men det fins en stor bakdel med dette. Det er livsfarlig. 

De fleste limer på disse ''brikkene'' i reguleringen selv, og det kan resultere til at delene løsner og kveler brukeren. Oftest inneholder reguleringen bly som i værste fall kan føre til forgiftning. 

Ingen tvil om at helseekspertene står frem å advarer ungdommer mot å følge denne trenden. Denne falske tannreguleringen har ført til to dødsfall i Thailand! Jeg må si det er en veldig tragisk måte å dø på! Regjeringen har satt opp restriksjoner mot å selge dem. Slik det ser ut nå vil ikke trenden forsvinne med det første, for disse reguleringene finner du overalt blant anner på: markeder, skjønnhetssalonger og selvføgelig nettet. 
Mange asiatiske skuespillere, sangere og generelt kjendiser følger denne trenden og har blitt avbildet. Jeg tror det er der mange finner inspirasjonen fra! Helt ærlig må jeg si dette er en veldig rar og merkelig trend. Hva syns du om denne falske tannregulering-trenden? 

Kilde, Nettavisen


jeg vil være meg selv

Jeg bruker falske øyevipper, jeg bruker litt ekstra sminke, jeg bruker linser, jeg bruker extensions OG jeg kler meg akkurat som JEG vil. Jeg kommer fra en liten bygd og jeg merker ofte at folk kaster blikket sitt på meg og hvisker. Av og til kan det bli litt slitsomt og jeg liker ikke at folk stirrer og hvisker, men det endrer ikke stilen min på noen som helst måte. Innlegget venninna mi, Malin har skrevet beskriver det meste om hvordan vi har det. 

Innlegget er kopiert av Malin:

Jeg virkelig hater all oppmerksomheten en bygd gir deg om du skiller deg litt ut. Det er faktisk noe av det værste jeg vet. Hvorfor skal det være sånn at folk ser himmelretninger etter deg, og kommer med ufine kommentarer bare fordi du liker å pynte deg litt ekstra, gå i høye hæler, bruke extentions og sminke?

Dagelig går jeg rundt å tenker på at jeg skulle ønske jeg ikke kom fra denne lille bygda, men heller en større by som for eksempel hovedstaden. Hovedgrunnen til dette er fordi her kan man rett og slett ikke være seg selv uten at en eller annen må påpeke noe. Hvorfor skal det ikke være greit å like høye hæler som for eksempel med Jeffery Campbells som vi har satt vårt elsk på?

To av mine antrekk til venstre, og Caro sitt til høyre.

Vi tvinger ingen andre til å gjøre det, og vi velger å gjøre det rett og slett fordi det er noen jævlig fine sko, og vi føler oss fine i dem. Hvorfor kan ikke da andre folk passe sine egene saker, gå i de skoene de føler for, og la oss gå med hæler. Hadde dette vært Oslo, hadde vi ikke en gang blitt lagt merke til i mengden. Rett og slett fordi alle menneskene, og personligetene som finnes i Oslo er så mange at alle rett og slett ikke gidder å bry seg hva andre går i, men derimot her i vår lille dal, på vårt lille tettsted med 5000 innbyggere er det mye lettere å legge merke til to jenter som kommer på skolen i høye hæler.

En lærer på skolen hadde også bemerket skovalget og sagt det så ut som man gikk på en catwalk i de skoene, og man kunne bli tatt useriøst om man gikk sånn kledd. Virkelig? Når ble det sånn at høye hæler gjør at du blir tatt useriøst? Aner han virkelig hvor mange kvinner i dette landet som går med hæler dageligdags? Jeg hadde skjønt det om vi kom kledd på skolen horete, og jeg hadde skjønt det om vi gikk i paljettkjole og minskjørt som så vidt dekker rumpa, men dette er sko. Helt vanlige sko, men med en høy hæl. 

Vet også at det er mange som lesete den tidligere bloggen min, og snakket om den, og om meg. Rett og slett fordi jeg var en og er fortsatt en som blogget om det overfladiske som jeg liker. Nemmelig sminke, extentions og klær. Hvor mange i Norge er det egentlig som blogger om den samme shiten? Det er ganske mange skal jeg si deg. Men bare fordi jeg er en av de, men desverre befinner meg på ett litt mindre befolket sted finner folk den interessen å gjøre narr, og rett og slett hate meg. Jeg blir kvalm av tanken bygda utagerer på dette. Det skulle ikke trenge å være sånn at fordi det er færre mennesker her, gir det meg mindre rett til å bruke extentions, like sminke, gå med hæler, og rett og slett være meg selv. Tvert imot, men sånn er realiteten, og jeg har bare rett og slett lært meg og leve med det. 


det vakreste på kvinnen

Var det noen som så dokumentaren på TV2 i går, ''det vakreste på kvinnen''? Det var et program om hair extensions vi rike i Norge kjøper. Tenk at vi kjøper hele 10 tonn med løshår i året og bruker en halv milliard. Håret kommer fra fattige kvinner i India, men selv vet de ikke så mye om hvor håret går til. Hver dag er det 10 000 jenter som går til tempelet for å barbere av seg håret. Troen forteller at dersom de ofrer det vakreste de har, så vil Gud lytte til deres bønn om et bedre liv. Det behøver vanligvis ikke å være India, men tar det som eksempel siden det var på TV i går.

Se video på TV2 HER


øyeleger advarer mot sirkellinser

Takk til en omtenksom leser som tipset meg om artikkelen hos kk (link)
Som dere sikkert har lagt merke til, så bruker jeg sirkellinser. Sirkellinser er større enn vanlige linser og  gjør at du får mye større øyner og får litt tegneseriefjes. Desse linsene som jeg bruker kan du ikke kjøpe i Norge fordi det ikke er lovlig. Jeg bestiller mine på asiatiske nettsider. 

Det som er farlig med sirkellinser er at det dekker mer enn irisen. Det hvite blir dekt av linsene som kan resultere til at man kan bli blind. Sirkellinser kan også gjøre skader som slitasje på hornhinnen og infeksjoner som man kan bli blind av som sagt. Til dere som har lest bloggen min vet hvem bestevenninnen min Anh er. Hun brukte sirkellinser veldig mye før, og hun brukte dem hele dagen (bruk sirkellinser max 8 timer daglig). Hun har begynt og fått dårlig syn av linsene, så hun må desverre begynne med  briller. 

Dere begynner sikkert å lure på hvorfor jeg bruker sikellinser. Vel... hva skal jeg si? Jeg er ikke særlig smart som gjør det, men jeg bruker ikke linser hver dag. I sommerferien kjøpte jeg meg sirkellinser til nesten 1000-lappen, så jeg vil jo bruke dem. Det er en farlig trend og slettes ikke bra for meg og følge den...  


Lady Gaga har jo fått desse store øynene berømte. Hun hadde også sirkellinser, men så store øyner er det umulig og få. Her er det manipulert på data ;)


verdens største krokodille

Mange av dere har sikkert sett denne krokodillen. Den var på nyhetene for en stund siden, men tenkte å skrive litt om den siden kanskje ikke alle har sett den.

Ganske sykt å finne en krokodille på 21 fot som er litt over 6 meter om jeg ikke tar feil. Det måtte hele 100 menn for å fange den svære monsterkrokodillen! Krokodillen veier litt over ett tonn og kunne sluke i seg 3 menn på en gang. Den hadde også spist opp en fisker som var savnet, tror folkene der.Nederste bilde lånt fra dailymail.co.uk


aldri bestill fra motedronningen

Dette innlegget skrev jeg for veldig lenge siden, men jeg syns det er så viktig at jeg publiserer det på nytt siden jeg har fått mange nye lesere. 4 dager fra nå har det gått 1 år siden jeg var en glad jente som gledet meg til å få denne genseren. Jeg bestilte den for 1 år siden, men hvor er den? Jeg fikk den aldri. Du kan også se video om klager om Motedronningen på TV2 hjelper deg. Teksten under her er kopiert fra denne bloggen. 
Det er en sak som jeg må ta opp her, og det er det at både motedronningen.com og modekungen.se svindler altfor mange. Jeg har visst om dette lenge, men nå ser jeg flere og flere som får seg nye klær fra disse nettsidene og det er på tide å si i fra.

Jeg er sør-koreaner, og jeg er ganske oppdatert om hjemlandet mitt. Jeg vet om en nettbutikk som er veldig populær, og som jeg selv har bestilt klær fra mange ganger. Nettsiden heter dahong. Det norske og svenske, eller europeere i det hele tatt, ikke vet om er at motedronningen og modekungen stjeler bildene derfra. Jeg har funnet identiske bilder, bare at de har kuttet av hodene på modellene. For noen måneder siden sendte jeg en mail til modekungen for moro skyld, at de hadde stjålet bildene og at det var ulovlig å bruke disse for å selge varene. De svarte ikke, og jeg sendte en gang til. Da svarte de endelig, men de sa at de ikke visste noe om dette.

Jeg ble mer mistenksom, og sendte en mail til dahong, om de visste at norske og svenske nettbutikker hadde bildene deres på sine sider. De svarte med en gang at de ikke visste det og at saken skulle bli tatt hånd om. De var også takknemlige for at vi hadde sagt i fra. Neste dag var det kommet høyreknappsblokkering på forsiden av alle klærne på dahong. Og etter en uke, annonserte modekungen at de søkte etter modeller! Er det noe muffens her, eller er det bare meg?

Og den andre tingen, er at de ikke bare stjeler bildene, men de selger klærne altfor dyre. SICK dyre. Eksempel her: identiske hettegensere HER HER vs. HER (scroll helt ned for å se de samme bildene). Motedronningen og modekungen selger sine for 399-499 kr, men på dahong koster de 12000 won = 62(!) kroner! Er det ikke litt prisforskjell her, når de er helt like?!

Flere eksempler: her og her. Denne listen med like klær med forskjellige priser er uendelig lang skal jeg si dere.

De fleste klærne fra modekungen og motedronningen er fra dahong, i følge bildene, fordi de oftest har bilder der plaggene henger på kleshengere som henger på en skrue i veggen (de er tatt rett fra dahong, og de har beskjært tekst som pleier å stå på dem)  Og ALLE varene er sinnsykt mye dyrere enn de egentlig er. Er det ikke det feil at de skal svindle folk for så mye penger, og selvom man kan regne med toll og moms og alt styret der, ser jeg at noe er galt her. I hvertfall når de begynner å sponse bloggere, som fører til at de unge lesere begynner å handle der.

En ting jeg må legge til er at varene på dahong blir fort utsolgt, så det er grunnen for at man ikke finner varene fra modekungen og motedronningen på dahong.

Kanskje jeg tar helt feil her, angående stjeling av bilder, men prisforskjellene er det ikke noe i tvil om.
blogg for morroskyld folkens!
Hvorfor ser jeg flere toppbloggere som skriver om kjedelige nettsider, eller noe lignende? Jo, fordi de får betalt for det! Jeg elsker penger og shopping, men når det kommer til å utnytte bloggen sin så syns jeg ikke det er noe særlig. Jeg har også fått tilbud om å tjene penger, f.eks jeg kunne fått 500kr for å skrive litt om en side og linket den. Det var noe med nettcasino. Jeg vil ikke lure leserne mine til å gå inn på den siden, bruke penger og til slutt bli avhengig. Eller ''Blogg Deg Rik'', har jeg også fått tilbud av. Jeg vil ikke/ håper ikke at mange bloggere skriver om noe helt uinteressant/ dumt bare for å tjene penger. Det at toppbloggere får betalt hver måned syns jeg egentlig er helt greit, så lenge de ikke skriver noe helt utnyttendes og dumt. Med utnyttendes mener jeg at de linker til f.eks et spill og sier det er morsomt og bra, men egentlig koster det penger og man blir fort avhengig. Det at bloggere får f.eks en fin genser og skriver om den syns jeg er bare morsomt å lese, man linker til siden da også, men det er ikke noe dumt og utnyttendes som det nettkasinoet som jeg fikk tilbud om. Det at man får penger gratis skal jeg ikke bry meg så mye om, men at man må skrive det på bloggen å lokke leserne sine er jeg mot for. MIN MENING. Din mening?


det var det med foki igjen...

Jeg har nevnt dette før, men dette blir siste gangen jeg skriver det. Dere sier jeg kopierer Anchisa (Foki). Jeg skal hoppe rett til spørsmålet alle lurer på -Blir du inspirert av Foki? Jeg kan helt ærlig si ja, det blir jeg. Men jeg er like mye inspirert av Foki som jeg er av f. eks venninna mi Anh (digger stilen hennes). Eller inspirasjon fra andre kjendiser. Noen av dere reagerte på hvorfor jeg ikke hadde med Foki sin blogg over listen over bloggene jeg leser. Overskriften var ''blogger jeg leser fast''. Jeg leser bloggen hennes, men ikke så veldig ofte. Kan være fordi den er svensk, og jeg liker best norske blogger av en eller annen grunn.
I sommerferien var jeg helt besatt av Jennifer Love Hewitt (hun er fortsatt det største forbilde mitt ♥). Hun hadde extensions vipper, og jeg ville prøve det samme. Jeg dro til frisøren, og fikk det fikset. Noen par måneder senere måtte jeg slutte fordi det ble for dyrt. Jeg hadde blitt så glad i vippene, så jeg begynte å kjøpe hele vipper fra butikken. Siden da har jeg ikke sluttet. Måten hun har eyelineren på har jeg blitt inspirert av :)


Klesstilen kan jeg ikke si er så veldig lik. Noen måtte jo selvfølgelig reagere på at jeg har en lik kjole som Foki. Ærlig talt hadde jeg ingen anelse om at hun har den samme, men jeg har et bevis på det også. Jeg sjekket datoen jeg publiserte innlegget med kjolen, så sjekket jeg hennes. Da hadde jeg publisert det før Foki hadde.
Håret mitt er inspirert fra her og der. Det startet med at jeg fulgte hårvideoene til Voe. Men så ble jeg inspirert av hvordan Jennifer så ut når hun hadde stort hår. Ingen av delene funket, så jeg begynte å eksperimentere litt selv. Når hårsløyfer kom inn i bildet var det Anh som tipset meg. Jeg bruker ikke så ofte sløyfer lenger pga håret mitt er ikke så veldig ''stort'' som det var før.


Jeg har googlet litt og funnet noen VS og meninger rundt omkring. Hehe dere er morsome og søte samtidig. Jeg ser ikke negativt på at dere syns at jeg ligner på henne. Mange kaller meg ''den norske versonen av Foki'' eller ''mini verson av Foki'' eller... ok dere skjønner. Kommentarene fra noen av dere kan desverre ikke få meg til å forandre meg.


Nå håper jeg dere ble fornøyd med svarene. Lurer dere på mer skal jeg prøve å svare så godt jeg kan i kommentarfeltet :-) Uansett, er det så galt å bli inspirert?
www.fokis.se


farvel til voe

Oyy, tenk at VOE har gått av bloggtronen?! Det kan jeg skjønne av all kritikken. Jeg tenker litt fremover, jeg. Hvem får 1.plassen? Haha, jeg vil ikke ha den. Eller hadde vært morsomt en dag, eller uke. Men jeg sier nei takk til flere år! Hva syns du, hvem fortjener 1.plassen nå?NETTMOBBING

Jeg har aldri sett noen som har blitt mobba så mye på nettet offentlig! Det verste er at det er duster ute der som lagrer alle videoene hennes før foreldrene rakk og slette de. Og selvfølgelig lagt dem ut på nytt. Jeg oppdaget denne stakars jenta her i går, og hun er ikke tykk som mange tusen sier. Vet dere hvorfor? Fordi jeg har sett henne i levende person, hun bor bare 10 min unna meg. Så jeg så henne vente på bussen i går. Det fins mange grupper, remix videoer og tester om hun, og da snakker jeg om at de er negative. Mange sier også at hun har rar og stygg dialekt, men jeg snakker nesten slik selv. Utenom når jeg er i Særp.

Kan dere ikke bare la ei stakkars 10 år gammel jente få lage så mange videoer henne vil UTEN og kritisere hvert ord som hun sier feil?! Foreksempel Autfait, i steden for outfit. Og noen andre ord hun sa feil.

Viss det er noen som leser bloggen min som bestemmer seg for å slenge seg med og lage stygge videoer av henne, negative grupper osv. Så skal dere vite at faren hennes anmelder personer som gjør det.

Jeg har sett alle videoene hennes (legger ikke ut alle). Og jeg har lest meste parten av kommentarene. Jeg legger ikke ut desse videoene fordi hun skal få flere folk som skal hate hun altså. Videoen over ber hun om at folk skal slutte å mobbe hun, vel jeg støtter henne om den saken, gjør det du også!JEG SKJØNNER DERE OGSÅ
Jeg kan også skjønne hvorfor folk kommer med slike kommentarer. Noe jeg syns var kanskje litt frekt var denne sitaten: '' E e normal lang, e e normal brei, de e mange i klassa som e my fætar enn me, e e normal '' Det var den sitaten jeg reagerte litt på. Men med over 24 000 som har sett på en av videoene hennes og det er nesten bare kritikk, det er litt verre.Her var det mange kommentarer som '' fy faen dere er for unge til å sminke dere, æsj det ble ikke fint, omg dere ligna på to billige horer ''. Tenk og være 10 år gammel og lese noe slikt. Det kan dere tenke på drittslengere...Sånn seriøst? Noen folk har så fritids at de har laget remix videoer! Sitat av den personen som skrev info under videoen: '' Lol, hadde fritids når jeg oppdaget ølløv. Kunne ikke la være å lage denne her. ''


Det er lett og le av videoene hennes. Selvom de er i mot denne mobbingen, skal være ærlig og si at jeg lo litt jeg også i starten. Til jeg leste kommentarene. Fy faen det går over streken når man begyner å lage stygge remix videoer!

VEL DETTE VAR MIN MENING. Vær snille og kommenter positivt viss dere skal kommentere videoene hennes, så får hun litt selvtillit, det trenger hun. Din mening om nettmobbing, og denne saken her?


MOTEDRONNINGEN OG MODEKUNGEN, SVINDLERE?

Hei! Nå har jeg kopiert innlegget fra TCMN, som igjen er kopiert fra http://byeuna.blogg.no/. Fordi dette innlegget fanger oppmerksomheten min, skal ikke skrive så mye her nå. Dere får lese det som står under selv! :)Det er en sak som jeg må ta opp her, og det er det at både motedronningen.com og modekungen.se svindler altfor mange. Jeg har visst om dette lenge, men nå ser jeg flere og flere som får seg nye klær fra disse nettsidene og det er på tide å si i fra.

Jeg er sør-koreaner, og jeg er ganske oppdatert om hjemlandet mitt. Jeg vet om en nettbutikk som er veldig populær, og som jeg selv har bestilt klær fra mange ganger. Nettsiden heter dahong. Det norske og svenske, eller europeere i det hele tatt, ikke vet om er at motedronningen og modekungen stjeler bildene derfra. Jeg har funnet identiske bilder, bare at de har kuttet av hodene på modellene. For noen måneder siden sendte jeg en mail til modekungen for moro skyld, at de hadde stjålet bildene og at det var ulovlig å bruke disse for å selge varene. De svarte ikke, og jeg sendte en gang til. Da svarte de endelig, men de sa at de ikke visste noe om dette.

Jeg ble mer mistenksom, og sendte en mail til dahong, om de visste at norske og svenske nettbutikker hadde bildene deres på sine sider. De svarte med en gang at de ikke visste det og at saken skulle bli tatt hånd om. De var også takknemlige for at vi hadde sagt i fra. Neste dag var det kommet høyreknappsblokkering på forsiden av alle klærne på dahong. Og etter en uke, annonserte modekungen at de søkte etter modeller! Er det noe muffens her, eller er det bare meg?

Og den andre tingen, er at de ikke bare stjeler bildene, men de selger klærne altfor dyre. SICK dyre. Eksempel her: identiske hettegensere HER HER vs. HER (scroll helt ned for å se de samme bildene). Motedronningen og modekungen selger sine for 399-499 kr, men på dahong koster de 12000 won = 62(!) kroner! Er det ikke litt prisforskjell her, når de er helt like?!

Flere eksempler: her og her. Denne listen med like klær med forskjellige priser er uendelig lang skal jeg si dere.

De fleste klærne fra modekungen og motedronningen er fra dahong, i følge bildene, fordi de oftest har bilder der plaggene henger på kleshengere som henger på en skrue i veggen (de er tatt rett fra dahong, og de har beskjært tekst som pleier å stå på dem)  Og ALLE varene er sinnsykt mye dyrere enn de egentlig er. Er det ikke det feil at de skal svindle folk for så mye penger, og selvom man kan regne med toll og moms og alt styret der, ser jeg at noe er galt her. I hvertfall når de begynner å sponse bloggere, som fører til at de unge lesere begynner å handle der.

En ting jeg må legge til er at varene på dahong blir fort utsolgt, så det er grunnen for at man ikke finner varene fra modekungen og motedronningen på dahong.

Kanskje jeg tar helt feil her, angående stjeling av bilder, men prisforskjellene er det ikke noe i tvil om.

Det er så mye, mye mer jeg skulle ha sagt, men da blir det for langt... Hva synes du om dette?


JEG HAR ALDRI VÆRT SÅ REDD I HELE MITT LIV

Okei, her i lille Kvam når det tordner/lyner. Så er det bare sånn fem lyn som jeg legger merke til så går det videre. Når jeg var i Særp for noen dager siden var det VIRKELIG og da mener jeg virkelig uvær. Først i starten var det bare noen smålyn, men så ble det seriøst bare verre. Jeg som har sett så mange filmer der lynet slår ned huset og alt det der. Bynte jeg å tenkte på det, så ble jeg bare enda reddere. Det var et glass som var på benken og når det bynte å tordne veldig hardt så jeg at glasset rørte seg på en måte. Lynet gikk hvert sekund, men haha så redd som jeg var satt jeg i et hjørne i trappa og hadde et teppe over meg. Lynet slo ned elleve tusen ganger. Og det blåste så mye at det tok med sånt dere ting på taket. Sånne svarte greier som sitter fast (har ikke en peiling på hva det heter). Og det var det verste uværet siden 1997. Så gikk lyset og alt ble mørkt. Trær ble slått ned, og velta over veiene. Og en var så Uheldig og ble kjørt til sykehuset. Hater lyn og torden!


Bilde fra google
Skulle egentlig ta bilder i sted, men årghh tar jo 2timer å lade speilrefleksen som føles som 200 år!

Liker du lyn og torden, eller er du bare slik som meg og er livredd?

VALGET MITT BLIR Å IKKE BRUKE SMINKE!

Dette innlegget skal jeg fortelle dere min mening om dyretesting, jeg burde ikke kalle det ''dyretesting'', men dyre- plageri. Jeg har funnet et setning som fanger oppmerksomheten min allerede, og har bare lest en liten bit. Akkurat denne saken må jeg si at jeg bare får raserianfall.

''hvert år lider hundretusener av dyr for at mennesker tilsynelatende skal bli vakre''


Bare en liten kort setning, men tenk da! Hundretusen, hallo?! Viss de foreksempel sier  at den som vil bli testa får så, så mye penger altså godt betalt. Så vedder jeg på at det kommer frivillige folk som vil bli testa. MEN DYR! Da blir det jo noe helt annet. Ja de kan jo ikke bare si, hei vil du bli testa. Også forvente et svar fra dyret. Men de LIDER FORDI FOLK SKAL BLI PENE. Har ikke tenkt over det så veldig mye, før jeg så den røde lista. Det er jo mange produkter jeg bruker. Men, nå fortiden bruker jeg så vidt sminke. Faktisk bare 3 sminke produkter. Det fins en rød liste, TRYKK HER. Og det fins en grønn liste som ikke tester dyr TRYKK HER. Men noe jeg har hørt rundt om kring av den grønne lista, noe som jeg ikke skjønner. Den røda lista tester dyr, MEN. Den grønne lista kjøper ingrediensene fra det den røda lista allerede har testa. Så det blir jo akkurat det samme. De tester ikke, men de kjøper fra de som tester det.Stakkars tre voksne albinokaniner blir testet for stoffet '' The Draize Eye Test'' som det vanligvis blir kalt.  Det blir brukt for å fastslå irritasjonen av et stoff nåt de påføres direkte på øyet.  Mens kaninen er våken og bevisst dryppes stoffet inn i et av kaninens øye. Dette gjør de når den oftes er fastspent og ikke har muligheten til å vri seg unna.  Kaninen blir testa til dette stoffet fordi den gråter ikke på samme måte som oss mennesker. Pluss at den har dårlig blunkerefleks, noe som gjør at det blir lettere å påføre det smertefulle stoffet. Etter at stoffet har blitt påført registreres endringer i øyet slik som rødhet, hevelse, blemmedannelse, uklarheter o.l. over en periode. Kaninene får oftest ikke smerte under testingen noe som er bra!Hudirritasjonstest blir oftest brukt av albinokaniner igjen og marsvin! Testingen involverer barbering og oppskraping av et hudområde på dyrets rygg, før stoffet påføres.

Giftihetstest fins det mange typer av. Foreksempel å undersøke giftigheten av en dose substans på hele kroppen. Normalt inkluderer 15-30 rotter. De stakkars rottene blir tvunget til å svelge stoffet, eller testingen. Symptomer kan inkludere forandringer i blodtrykket, vekttap, overflødig spyttproduksjon, skading av indre organer, åndedrettsforstyrrelser, krampeanfall, skjelving, blødning fra øyne, nese eller anus, diaré, koma og i noen tilfeller død.
Når testen avsluttes dreper de dyret.

NOE MER OGSÅ SOM FANGER MIN OPPMERKSOMHET!!!!!!!!!!!!!!!!!
Åhhh, jeg overdriver når det  gjelder tjukke bokstaver og sånt, haha. Men jeg blir så lei meg.

''Forsøksdyr som mus, rotte, hamster, marsvin, hund og kanin lever hele livet i små bur. I burene har de for liten plass til å kunne oppføre seg slik det er normalt for dem. For eksempel har de ikke plass til å løpe, svømme eller klatre. Burene er sjelden miljøberiket, så dyrene har ikke mulighet for å grave, utforske nye steder eller objekter, eller jobbe for å skaffe seg mat. Det stillesittende, unaturlige livet gjør at dyrene blir frustrerte.''

Dere gidder sikkert ikke å lese alt, men om jeg var dere ville jeg ha lest det som står under ''noe mer også som fanger min oppmerksomhet!!!!!''
Og en ting til. Tenk på de personene som har denne jobben da. åååh. De skulle dratt seg selv til helvete.

Kilder: http://www.dyretesting.no/index.htmlHva er deres mening om dette, velger du å bruke produkter som tester dyr eller og ikke bruke sminke?


Arkiv


2017
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2016
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2015
April, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2014
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2013
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2012
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2011
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2010
Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember.

hits