Then and now

 

♥ 2 mnd ♥


♥ 4 mnd ♥

♥ 1 1/2 år ♥


Den store dagen


Melinda hadde bursdag 26.10, men jeg har helt glemt å fortelle dere om selve feiringen! Den feiret vi på Kvam i mitt hus. Vårt koselige, røde og ikke så veldig store hus. Vi hadde invitert mange folk. Vi hadde til og med leid lokale til den store dagen. Når den store dagen nærmet seg fikk vi flere og flere meldinger av folk som ikke kunne komme. Plutselig så var vi ikke så mange likevel, så da avbestilte vi lokalet vi hadde leid. Da flyttet vi det til vårt lille hus på Kvam. MEN plutselig, igjen, et par dager før selskapet tikket det inn meldinger av folk som ville komme likevel når de hørte at selskapet hadde blitt flyttet til Kvam. Da satt vi igjen med det store spørsmålet: hvordan skal vi få plass til alle?! Vi måtte bare prøve. Det var veldig trangt, men alle fikk plass. Intimit og koselig! Hahha. Vi er bare glade for at så mange ville komme. Vi var over 20 stk i det lille huset vårt. 

 

Melinda og tanten min, Evelyn ♥


Til middag serverte vi julemat. Ribbe, julepølser, kjøttkaker og masse godt tilbehør. Jeg kan vel si det var mer enn nok av kaker! Så masse godt og søtt♥ Mamma sto for å være kokk, selvfølgelig. Det gjør hun alltid. Jeg hadde aldri her i verden klart å gjøre det hun gjør. Hun er bare en superhelt som klarer å få til alt så bra!! 


Leda, Aebykier og Evelyn ♥


Vi var heldige med at det hadde snødd masse dagene før selskapet. Barna kjørte akebrett og moret seg. Jeg hadde ordnet skattejakt og hadde gitt hver og en eget skattekart hvor de måtte lete seg frem til X som var skatten. Til slutt fant alle den! Det var en populær aktivitet kan man si! Vi sang masse karaoke, noe som var veldig gøy for vi damer og barna. Det er ingen nr. 1 favoritt hos mannfolka, så de moret seg i snekkerverkstedet med luftpistol. For et fint selskap vi stelte i stand!! 


Morten in action!

Min favoritt♥


Melinda og søskenbarnet mitt, Aebykier. Hun er også fadderen til Melinda♥

Bursdagskos med oldemor<3


Musefletter


Melinda begynner å få ganske så langt hår nå. Ikke minst tykt! Vi må sette det opp hver dag ellers får hun håret i øynene sine. Vi har alltid hatt det i en topp, men S syns at det snart begynner å bli for langt til det også. Hihi, da sa jeg: men da setter vi det opp i musefletter! SE SÅ SØT HUN BLE DA♥ Vi har forresten startet å gå til barnetreffen. Eller vi har bare vært der en gang, men vi skal dit i morgen igjen med et vennepar av oss. Melinda likte seg der så godt første gang. Da får hun leket med mange andre barn på hennes alder også<3 Det er stas! 

 


Video: nyfødt-tiden

 

Snøen daler ned og jeg sitter og mimrer tilbake til nyfødt-tiden. Jeg har så mange videoklipp, så jeg satte sammen noen av dem til en hel video. Tenk at Melinda har vært så liten som på disse videoklippene! Hun var såå søt. Fy søren for en fin og en helt forferdelig vond tid det var. Heldigvis var det "bare" 3 mnd med kolikk. Uansett, så er det en tid jeg aldri ville vært foruten♥ Jeg tørr til og med å si at kjærligheten var så stor at jeg ville gått igjennom det samme en gang til:-)

 

Trykk på hjulet og endre kvaliteten til 1080p for å se i HD


FORRESTEN i dag er det visning på leiligheten vår!! Vil du ha en moderne, liten leilighet midt i Lillehammer sentrum -så ta turen innom oss i dag kl 16:30-17:30. Finnannonse HER.


Noe å vokse i

For en helt perfekt helg vi har hatt! Vi har nemlig feiret bursdagen til Melinda på Kvam. Vi har ikke det største huset, men jammen fikk vi stappet det fult med godt over 20 personer. Vi serverte julemat -julepølser, kjøttkaker, ribbe... ja alt godt du kan tenke deg! Til barna hadde jeg ordnet skattejakt. Det var godt tatt i mot og tydeligvis veldig gøy! Det har kommet masse snø, så da var det selvføgelig aking også for barna! Jeg har knipset masse bilder, så kanskje jeg viser noen av dem bloggen senere.

Dette var en bursdagsfeiring for Melinda, men vi kan si at det var "i parantes" en feiring for min og S sin bursdag også. Jeg har bursdag neste uke, og S hadde sin for ikke så lenge siden. Jeg fikk en så fin gave som rørte meg til tårer. Melinda fikk så masse gaver! Jeg har ikke sett noe lignende før. Hvordan kan én person få SÅ mange gaver som henne?! Jeg må bare vise dere noen gavene hun har fått etterhvert! 

Se på denne fine utedressen hun fikk av søskenbarnet mitt, Aebykier. Aebykier er jo fadderen til Melinda forresten♥ Det er en utebukse og en utejakke. Kan vel godt si at det er litt for stort enda? Det er så fint. Da har hun noe å vokse i<3 Jeg syns det bare er veldig bra jeg! I dag kjørte vi akebrett forresten. Hun syns det var så gøy!! Hun, lo og lo mens vi kjørte ned. Det var selvfølgelig kjempe gøy for oss også. Fin tid dette her!
 

 


Snapshots

 

- Blidjenta vår ♥♥​


- Bare se på disse øynene da!


- En dag i sommer, helt ut av det blå, så reiste hun seg bare! Jeg ble helt "HÆ, HVA er det du gjør?!" Jeg ble kjempe sjokkert! Selvfølgelig såå stolt også!! Da sendte jeg en melding til S med en gang! Hihi *stolte foreldre* over den minste ting<3 


- Her har Melinda besøk av sin beste venninne, Nathalie<3 Disse to her altså! De blir alltid overglade for å se hverandre hver gang. Det skulle dere sett! Begge elsker ballonger også, hihi. Senere i dag skal vi til dem å feire halloween. Babyene skal kle seg ut og absolutt hele huset deres er dekorert med halloween-stæsj! Dette blir kult! 


- Melinda var på tivoli for første gang i starten av oktober! Her var det veldig mye nytt å se. Masse farger, mennesker og lyder. Det syns hun var stas, men til slutt ble det for mye. Da ville hun sove:-)


- Høsten. Årstiden med de fineste fargene. 

- Alltig godt med en stor bestemor-klem!


- Hjem, kjære hjem. Mitt barndomssted, Kvam ♥


- Her var vi barnevakt for søskenbarnet til Melinda. Jeg fikk prøve meg som tobarnsmamma. Det gikk overraskende veldig fint! Da vet vi om jeg blir gravid igjen, så skal nok det gå bra også;-) Hehe! Jeg elsker virkelig denne alderen her. Søskenbarnet til Melinda er 2,5 måned eldre♥ Og hun er verdens snilleste!


- Etter vi gikk en kald, men fin høsttur hvor det til og med var snø(!!), så var det godt å komme hjem. Tenne lys og drikke kakao. Høsten er vel en litt fin tid også?? Det syns jeg!


- Ballonger er den store glede ♥Høsten er vi så glad i!


Hei og god kveld! Vi er godt i gang med å selge leiligheten vår nå. I dag hadde vi besøk av takstmann og neste uke er det fotografering allerede! Neste uke starter det også noe nytt, ukjent, men spennende for meg. Jeg kjenner nervøsiteten kommer snikende på meg nå, men det kan jeg skrive om senere! I dag var vi på tur til en barnehage i nærheten for å snike rundt litt.. neida, joda, men vi tenkte å ta en prat med de ansatte der. Det er tross alt en barnehage vi vurderer sterkt til Melinda, så det er ikke bare, bare. Det var helt tomt når vi kom dit og vi kunne ikke skjønne hva slags barnehage som stengte så tidlig som 15:30. Vi gikk frem og tilbake og grublet på dette. Vi prøvde å gå inn hovedinngangen, og der så vi en vaskedame. Hun ville ikke åpne for oss. Haha. Hun vasket så grundig at vi tenkte det måtte være noe spesielt. Helt plutselig kom jeg på at vi hørte på trening tidligere i dag at det var planleggingsdag i barnehagen. Da var det jo ikke rart!
I dag er det første gang det er fint vær på 14 dager. Det måtte selvfølgelig utnyttes! Vi har gått en topptur på et minifjell. Melinda satt i bæremeisen og bestevenninnen til Melinda, Nathalie var også med. Det var koselig ♥ 


Hipp, hipp, hurra for Melinda!

I DAG ER PRINSESSA VÅR 1 ÅR!!! Tenk på det. Hvor har dette året blitt av?! For ett år siden lå jeg på fødestuen, som ikke var en fødestue? Men et rom med et badekar og fikk den aller, aller fineste gaven levert rett på bringen. Melinda♥ Når man får et barn, får man en helt ny kjærlighet i livet. Den kjærligheten blir bare sterkere og sterkere med tiden som går. Den kan ikke beskrives med ord, men jeg er bare såå lykkelig♥ Jeg og S er verdens heldigste som får være foreldrene dine!! 


Se såå stooor jeg er!


Nå går jeg nesten, men trenger fortsatt litt støtte ♥


Dagen startet med bursdagssang og masse kos selvfølgelig. Kanskje litt overklemming og kyssing? Hehe. For aller, aller første gang har Melinda fått spist en muffins/ kake. Vi har vært veldig strenge på at hun ikke skal ha eller smake på noe med masse sukker. Ingen kake, ingen is osv... I dag var dagen. I dag fikk hun spise så mye muffins hun ville TIL FROKOST. Hun eelsket det. 


Plutselig når vi var ferdige med frokosten ringte det på døren. Jeg og S titter rart på hverandre. Vi får aldri besøk så tidlig. I alle fall ikke av noen som ikke sier i fra. Vi fikk en veldig fin overraskelse av en blid Mommo som sto på døren! "Mommo" er forresten moren til S, og bestemoren til Melinda. Her ble det enda mer kosing og gave. Melinda fikk den fine dukken, og den er allerede en stor favoritt.


Det var veldig gøy å rive muffinsen i tusenvis av små smuler også..


Dette er bare lov siden det er bursdagen din! Hihi.


Etterpå dro vi til badeland siden Melinda elsker å bade. Det er det beste hun vet i hele verden! Vi koste oss masse alle tre♥Lille fine jenta mi som bare vokser seg større og større. Snart må det snart stoppe!På kvelden dukket det opp et nytt overraskelsesbesøk. Mamma, Rune og Leo! Her ble det igjen, enda mere kos og gaver<3<3Takk for en helt perfekt dag! Neste helg blir det storfeiring med hele familien!


Det gjorde vondt i mammahjertet

 

Da var vi endelig ferdig med ettårskontrollen til Melinda. Det ble litt stressende for oss. Vi fikk timen for mange måneder siden. Det hadde selvfølgelig vi helt glemt av, men dagen før får man heldigvis en påminnelse på melding. Det siste de sa til oss på helsestasjonen for noen måneder siden var at neste gang vi skulle dit, så hadde de flyttet til et annet sted i byen. Vi dro til den gamle helsestasjon, som jeg kan kalle det nå. Der ble vi møtt av et plakat hvor de sto at de har flyttet. Da ble det plutselig stressende for oss! Vi kom noen minutter for sent til timen vår, men det gikk bra. Mens vi var der, og skulle dra, møtte vi mange stressende mødre som hadde gjort akkurat det samme som oss! En av dem var skikkelig stresset, også fikk hun høre at hun til og med hadde kommet på feil dag! Den er sur! 
 


På ettårskontrollen er både helsesøster og lege tilstede. Her gjorde legen en helsesjekk der han undersøkte Melinda sitt hjerte, lunger, ører, øyne, mage, hofter, øyne og motorikk. Så snakket vi masse selvfølgelig. Alt var helt perfekt med Melinda og hun vokser så fint! Jeg føler meg så heldig at jeg kan ikke sette ord på det. Jeg har et helt friskt barn og hun er verdens vakreste! 
Det jeg har gruet meg skikkelig til på denne kontrollen er vaksine. Jeg hadde en diger klump i halsen når jeg så at helsesøster gjorde klart vaksinen. Melinda satt på fanget mitt, og jeg holdt rundt henne. Det var så vondt for meg. Helsesøster satt forran meg og var klar til å sette sprøyten. Tårene mine fosser ut. Jeg gråter og gråter. Jeg vet det kommer til å gjøre vondt for Melinda. Heldigvis gjør det bare vondt en liten stund. Helsesøster stikker sprøyten og hylet til Melinda kommer. Jeg gråter ENDA mer. Jeg trøster Melinda mens tårene mine fosser ut. Heldigvis har vi med S som trøster oss begge! Huff... jeg ble litt flau etterpå når det var over. Jeg trengte da ikke å gråte SÅ mye forran helsesøster og lege?! Det bare gjorde så utrolig vondt i mammahjertet at jeg hadde null kontroll! Vaksine er viktig, og nå er den tatt. Heldigvis er det lenge til neste gang. Missing my baby


11 months
Hallo alle sammen! Vi er på god tur inn til Paris nå:-) Melinda er 11 måneder i dag! Tenk på det -hun er snart ett år! Vi er i full gang med å planlegge bursdagsfest. Vi har leid stort lokale og invitasjoner er sendt ut. Jeg gleder meg så masse til å feire henne<3 Hun har  bursdag deg 26.oktober, men feiringen blir ikke før 5.nov. Jeg ser så frem til og ha alle samlet! :-D


Video: den første tiden

 

Trykk på hjulet og endre kvaliteten til 1080p for å se i HD


♥ ♥ ♥


#kveldsmys

 


Hei og god dag♥ I går var vi i aktivitet hele dagen. Det var så deilig. Solen strålte på himmelen og temperaturen var heller ikke noe å klage på. Styrketreningen ble tatt tidlig på morgen, vi fikk tatt et kafêbesøk, huset ble vasket, tiden ble tilbringt ute helt til solen gikk ned. Etter Melinda hadde sovnet (som er kl 20) disket jeg og S opp nachos, tente lys og så sesongavslutning på Game Of Thrones. Bare kos♥ Vi var på stolpejakt bl. a. Det er rundt 80(?) stolper som er blitt satt ut rundt om kring i Lillehammer som man skal finne å skanne inn på mobilen. Da har man også et orienteringskart hvor man kan se hvor stolpene er plassert. Orientering er noe jeg missliker veldig sterkt, men S elsker det. Så lenge jeg får være ute å bevege kroppen, så er jeg fornøyd!:-D ...så lenge han tar kartet. Hehe.Prinsessa vår. Disse stolpene er jo plassert overalt. Mens S rotet seg gjennom skog og trange stier hvor man ikke kan komme frem med vogn, så rakk jeg og Melinda å knipse noen bilder før kamerabatteriet sa farvel! :-)

Melinda sine første måneder

 

Trykk på hjulet og endre kvaliteten til 1080p for å se i HD


Hei og god mandagsmorgen! Jeg har sykt mange videoer på mobilen min av Melinda. I helgen fikk jeg endelig samlet sammen noen få av dem og laget en video. Jeg syns det er så utrolig koselig og ha slike videoer♥ Jeg smiler hver gang jeg ser på den. Jeg kommer helt sikkert til å lage flere. Ikke er det fint å se på for meg, men jeg syns det er veldig gøy å lage dem også:-D Dere må ikke se bort i fra at det kan dukke opp flere slike videoer på bloggen fremover <3<3
 


Det er slutt

Det er ganske trist nå og si det er slutt på kosedagene. Dager hvor jeg våkner ved siden av Melinda. Dager hvor vi leker og tuller i senga før vi står opp. Dager hvor vi går trilleturer midt på dagen. Spiser lunch sammen og nyter hele dagen. Ja, bytte bleier også! Permisjonsdagene er slutt. Det har vært så hardt. Mange mødre syns det er godt å komme tilbake på jobben/ studiene, men nei. Ikke jeg! Savnet er stort når jeg er borte 8-9 timer mandag-fredag. Da får jeg kun noen timer før hun skal legge seg igjen. Jeg føler jeg går glipp av så mye. Men... slik er det jo for alle. Skulle bare ønske jeg kunne fått all tiden med henne når hun er så liten som nå. 
I helger og de få timene vi får sammen i hverdagen nyter vi tiden fullt og maksimalt ut! Da koser vi oss♥ Nå er det S som har pappaperm til midten av november. Han koser seg like mye som det jeg gjorde i min permisjon. 

 


S har vært på jakt i Sverige nå forrige uke torsdag-søndag. Da tok jeg meg fri så jeg og Melinda har kost oss skikkelig! Jeg har altså kost meg så mye!! På disse dagene har Melinda blitt skikkelig mammadalt. Når hun ser jeg går ut døren hylskriker hun, og kommer krabbende i så stor fart at hun nesten tryner. Hihi! Det har bare vært mamma, mamma. Jeg tror kanskje det har noe med at hun ikke vil jeg skal være så lenge borte som jeg har vært nå etter mammapermisjonen tok slutt. Som sagt, det er hardt og ikke være med henne hele tiden. Jeg håper det går seg til snart ♥


9 months

Melinda er snart 10 måneder nå (herre-min-hatt), men vi var på 9 måneders-kontroll her om dagen hos helsesøster. Melinda sjarmerte henne i senk, som alltid. Hun fikk så masse skryt av helsesøster. Det er alltid stas for både mor og far å høre<3 Alt var perfekt og neste kontroll blir når hun er ett år. Som ikke er lenge til i det hele tatt! 


9 måneder og nå er hun 73 cm og 9110 g
♥ ♥ ♥


Nå må vi passe på hele tiden, for den lille rakkeren er da overalt nå! Hihi<3


Doll dress

Sol, skyfri himmel og fantastisk temperatur har det vært i dag. Vi har vært ute i hele dag og det har vært deilig! Morningen vår var lik som vanlig. S hadde PT-time midt på dagen og vi har ordnet pass til Melinda. Vi har vært i byen med et vennepar av oss. Det ble middag på Peppes. Min og S sin første date var faktisk på Peppes som var en eller to dager etter vi møtte hverandre. Da husker jeg så godt at vi bestilte vår egen pizza med alt begge likte. Siden den gang har vi kun bestilt den hver gang. Slik er det fortsatt og slik forblir det! Begge elsker den og blir aldri lei. Før vi fikk barn (og før jeg ble gravid) hadde vi som standard å bestille øl, vin og coca cola til drikke. Nå har vi kuttet ned til kun Cola. Hehe! I dag satt vi ute i sterk sol (Melinda i skygge), så vi rev på oss en flaskeøl! Mmm! 
 

Se på denne utrolig søte dukkekjolen her! Den har vi vært så heldige og fått arvet. Jeg elsker den. Tydeligvis Melinda også. Det er tynt og godt stoff på den. Helt perfekt på slike varme dager som i dag :-)

 


Snekkerbukse

 

♥ ♥ ♥


Fire tenner på én uke!

Melinda fikk sin første tann 2.juli. Da merket jeg det var noe spist som trefte fingeren min når hun bet på den. Etter det har det bare kommet fler og fler -på så kort tid! Hun har altså fått fire tenner på én uke!! To oppe og to nede. Det to øverste er de nyeste, så de har ikke kommet like langt som de andre. Det har vært noen harde skrikende netter pga av tennene. Bedøvelsen har heldigvis hjulpet oss masse. Det har ikke vært såå ille som jeg trodde med tenner (så langt). De 1-2 døgnet etter at en tann dukket opp har vært ille, men etter det har det vært helt fint. Det overlever vi! (Viss det fortsetter slik da..) 
 


Tenner på veg


Jeg advarer mot babyspam, igjen! Hihi.
Vi var hos helsesøster på mandag for kontroll. Nå er hun da 8 mnd, 73 cm lang og 8,7 kg! De siste dagene har vært litt hardere enn vanlig for oss. Det startet lørdag med at M var litt utilpass. Det var noe som ikke stemte. Hun var survete hele tiden, ville ikke sove eller spise. Når hun våkner etter hun har sovet er hun alltid blid! Det var hun ikke da. Da blir selvfølgelig vi bekymret. Like etterpå ser jeg hvorfor. Det har jammen dukket opp en tann!! Neste dag, så dukket det jammen opp en til! Nå har hun to tenner. Er det noe rart hun har vondt? Det er vanlig at babyer får feber når tennene kommer, men det har hun ikke fått (enda). Det har vært noen våkennetter, men vi har en ordning på at vi har henne annen hver natt. Det fungerer veldig bra. Da kan den andre hvile ut:-) Denne kvelden her har faktisk ikke vært så aller verst. Vi håper det holder på å bli bedre. Vi har fryst bitering og hun får lokalbedøvelse for disse tannsmertene. Denne bedøvelsen har jeg hørt litt av hvert om. Enten funker den, eller ikke. Heldigvis fungerer den veldig bra på M. Hadde ikke bedøvelsen fungert så bra, hadde vi nok brukt smertestillende. Det gjør så vondt i mammahjertet når hun har vondt, og vi ikke kan gjøre mer enn vi har gjort.. ♥

Det å være mamma

 

"Før jeg ble mamma så snublet jeg aldri over leker 
eller glemte ord i en barnesang. 
Jeg bekymret meg aldri om plantene var giftige eller ikke. 
Bekymret meg ikke om dører var igjen 
eller om stikkontakter var sikret. 
Før jeg ble mamma hadde jeg aldri blitt gulpet på, 
bæsjet på,bitt på eller tisset på 
Jeg hadde fullstendig kontroll over mitt liv,å tankene mine. 

Jeg sov hele natta.... 

Før jeg ble mamma,holdt jeg aldri fast et gråtende barn, 
så doktoren kunne sette sprøyte. 
jeg så aldri inn i tårevåte øyne som gråt. 
Jeg ble aldri fasinert over en dårlig grimase,jeg listet meg 
aldri inn på et barnerom,bare for å se et barn sove. 

Før jeg ble mamma holdt jeg aldri et søvnig barn, 
bare fordi jeg ikke ville legge det ned. 
Jeg hadde aldri følt hvordan hjertet ble knust i tusen biter, 
når jeg ikke kunne stoppe smerten. 
Jeg trodde aldri noe så lite kunne påvirke mitt liv så mye. 

Jeg visste ikke jeg kunne elske noen så høyt... 

Før jeg ble mamma hadde jeg aldri visst om nærheten 
man føler når man ammer sitt barn. 
Jeg visste ikke om det spesielle båndet mellom en 
mamma og hennes barn. 
jeg visste ikke at noe så lite kunne få meg til å føle meg 
så viktig. 

Før jeg ble mamma visste jeg mye, 
nå vet jeg mer... 
Før jeg ble mamma hadde livet mitt betydning, 
nå betyr det mer... 
Jeg visste ikke jeg kunne føle så mye før jeg ble mamma. 
Du er den som har åpnet denne verden for meg. 
Elsker deg lille engelen min"

 Var ikke det en fin tekst? Jeg fant den et eller annet sted på nettet her om dagen. Den sier så mye! Jeg ble rørt av å lese den, men jeg tror det er bare mammaer som kan forstå den helt ♥ 
Jeg har forresten litt jord på haka på bildet over. Gudene vet hvordan jeg har klart det..


8 months

Det er 26. juni. 2016 og i dag er Melinda 8 måneder!! Hun blir bare større og større. Det går fort! Hun fikk smake på lasagn for første gang i dag. Lasagn på glassboks for babyer, om dere skulle lure. Den er det biter i, og det liker ikke Melinda! Hun har ikke fått noen tenner enda, så det var kanskje ikke det smarteste. Hun likte det veldig godt, men bitene var problemet. Hun holdt på å kaste opp stakkar! I går var vi ute å spiste lunch med et vennepar av oss som har en baby som er litt over to mnd eldre enn Melinda. Hun har allerede fått 5 tenner!! Hun spiste pannekaker som bare det. Melinda skulle også få smake en liten bit. Jeg troor hun likte det, men biter er problemet! Da gikk det ikke så bra til slutt da heller. Ups! Men det vil jeg tro kommer seg snart:-) 
Hun krabber ikke enda, men hun åler seg bakover. Hun har ikke kommet så langt med den delen. Og det er heeelt greit! Hun skal få tiden sin. Jeg skjønner meg ikke på mødre som stresser med at babyene deres skal krabbe, gå og alt som følger etter. Kan man ikke bare nyte barna sine som de er der og da? Alt dette kommer senere uansett. Jeg syns det bare er positivt jeg! Da trenger jeg ikke å bekymre meg like mye om alt mulig akkurat nå. Helsesøster sier det er like før det skjer store ting her, og det ser vi også. Enn så lenge nyter vi denne tiden ♥ You are so beautiful

 

♥ ♥ ♥

7 måneder 


God morgen fra oss!


Hei og hopp! God morgen fra oss♥ Klokken er over 11, men vi liker å sove lenge begge to. Hehe. Heldigvis er det ikke kjeempe fint vær i dag, så jeg trenger ikke å ha dårlig samvittighet for å sove så lenge. Nå skal vi ordne oss en frokost å se på Kardashians. TV2 sumo har jo lagt ut alle sesongene! Jeg må prøve å få gjort helgevasken før S kommer hjem fra jobb. Føler jeg plutselig fikk dårlig tid nå. Jeg skal se serie, spise, bade Melinda, gå trilletur, vaske og i tillegg har jeg fremkalt 200 bilder. Da har jeg masse scrapbooking foran meg. Noe jeg elsker!<3 Melinda elsker at jeg vasker. Da får hun løpe rundt i gåstolen sin. Hun skal få med seg å være med på ALT. Vi skal kose oss i dag ♥

So careful

Melinda er bare såå forsiktig når hun skal ta på blomster. Både når hun sitter i gresset og når hun skal ta på rosene her hjemme. Det ser man på bildene også, hihi. Verdens skjønneste er hun ♥


Bildene ble tatt på lekeplassen der vi pleier å huske. På trilleturen hjem sovnet Melinda og jeg la henne rett i vuggen når vi hadde kommet inn døra. Endelig tenkte jeg. Hun var så trøtt den dagen, men pga varmen klarte hun ikke å sove. Når hun endelig hadde sovnet ordentlig, så hva tror dere skjer? Jo den forbaska brannalarmen i hele bygget går, igjen. Før jeg fikk Melinda pleide jeg å sitte å vente til den slo seg av. Det var så ofte øvelser, så jeg hadde bare sluttet å bry meg. Etter jeg fikk barn har selvfølgelig dette endret seg. Man tar ingen sjangs der! Jeg løpte til soverommet, tok med meg Melinda og gikk ut. Vanligvis ville det vært mange naboer som sto samlet utenfor. Der var det ingen. Alarmen stoppet og jeg gikk inn igjen. Det første jeg så da var en stor plakat med uthevet skrift "Brannøvelse".  

Noen må stoppe tiden

Ja, dere... hun har rukket å fylle 7 måneder. Tiden altså. Jeg klarer ikke å henge med på hvilken dag det er en gang. Melinda har begynt å like litt forskjellig mat nå. Jeg tenker at jeg snart må prøve å gi henne blåbær igjen. Det var ingen suksess forrige gang. Det kan dere se HER. Det er mye jeg har prøvd før som hun overhode ikke likte, men som hun liker nå. Her om dagen spiste jeg appelsin mens jeg hadde henne på fanget. Hun stirret på appelsinen, så meg, appelsinen, meg... ja dere vet det blikket. Hun fikk smake, og hun elsket det! Det var gøy. Vi smaker på litt forksjellig om dagen. Det er så gøy å se reaksjonen hennes! 

 


Denne jenta har funnet ut at hun har en tunge! En gang i forrige uke begynte hun å geipe som bare det. Haha, hun er så søt! Geiper vi til henne, geiper hun tilbake. Hihi! 


Så har jeg brukt en gummistrikk på håret hennes da. Hehe. Jeg har aldri tenkt over at jeg kan sette håret hennes i en topp. Her om dagen lå det bare en strikk på bordet, så da måtte vi prøve det også. Hun ble da bare SÅ søt. Enda søtere ble hun når jeg byttet ut strikken med en sløyfe-klype. Den var Leo sin da, he-he. Vi måtte bare prøve den. Jeg må nok gå til innkjøp av små strikker og sløyfer! 


Blidfisen vår! <3My little girl


Du vokser så fort du. Nå vil jeg bare stoppe tiden og ha det slik for alltid. Jeg koser meg så masse med deg, Melinda♥ Tenk at det fins så mye kjærlighet i en så liten kropp! ♥
Jeg har sagt det flere ganger før at vi bor i en liten leilighet. Den er på 43 kvd. Jeg liker denne leiligheten kjempe godt, men nå er det blitt familieøkelse. Da er jeg og S enige om at vi bør ha ha ett ekstra soverom, helst to og en hage. I morgen skal vi på visning, igjen. Vi har vært på ganske så mange visninger nå syns jeg. Jeg har mistet tellingen. Av alt vi har sett på, så har jeg kun fått den "Her-vil-jeg-bo-følelsen" én gang. 
I morgen skal vi på ny visning. Denne har jeg gledet meg til i en uke nå! Vi var så ivrige at vi måtte kjøre dit i helgen som var å titte litt utenfor. Det var perfekt! Jeg har ikke vært inne der enda og har allerede den følelsen. Meen.... jeg tror mange er interesserte i huset og kommer til å by høyt over. Det er virkelig drømmehuset. Huset er så vakkert, uteområdet er så fint og det ligger rett ved stranden. Men... vi får bare se om det blir noe budrunde på oss :-) Spennende tider!

Daddy's little princess

 

♥ ♥ ♥

They see us strollin'


♥ ♥ ♥


Kontroll - seks måneder


Hei og hopp! I dag var vi på kontroll på helsestasjonen. Heldigvis ingen vaksine denne gangen. Hun var 6 mnd den 26. april, men kontrollen ble nå. Det var med lege denne gangen. Det var ikke lange stunden vi var der, for de så at alt var perfekt med en gang! Eller litt undersøkelse måtte til da, hihi. Det ble sjekket hvordan hun var motorisk, der var alt så fint! Vekten ble veid og denne frøkna har jammen lagt på seg 1,5 kg på én mnd! Som legen sa: Det synes at hun får mat. Hehe. Hun har forresten endelig begynt å like mer enn denne gulerotgrøten. Jeg begynner å gå lei den... fordi den setter seg så godt på klærne. Hun bruker så klart smekke, men fort gjort å søle på andre ting også! 74 cm lang og veide 8,2 kg på denne seks-måneders kontrollen♥ 
Middag får hun kl 15 nå. Da har jeg startet å gi henne en kylling/grønnsaks-gryte. Den er helt OK, men for at den skal bli helt godkjent, så blander jeg den ut med litt av den fantastiske gulerotgrøten. Da blir den helt perfekt! Til mellommåltider nå har hun startet med smoothie. Der er det pære/ plomme/ solbær som gjelder. Vi skal har variasjon i kostholdet nå etterhvert. Jeg tar litt og litt om gangen siden hun er bittelitt kresen :-)
 

Tålet dere liiitt mere babyspam? Åjadaa! 
Fredfullt
Finnes det egentlig noe mer fredfullt enn å se babyen sin sove? ♥
 
Nei det tror jeg ikke! Det vanskeligste med å være blogger om dagen er å velge ut bilder. Melinda er så nydelig at alle bilder blir fine! Jeg gir opp jeg... poster like så godt alle! Selv om det er mange like, hehe. I går grillet vi, igjen. Været her på Lillehammer holder seg så fint. Da må man utnytte å grille! Ahh, gud som jeg elsker grillmat. Siden det var så god temperatur badet vi ute i basseng i går. Melinda stooorkoste seg. Den jenta elsker virkelig vann. Det var så klart oppvarmet basseng, hele 31°C. Hun ble helt utslitt etterpå stakkar. Da sov hun lenge! I det siste har hun sovet hele natten. Noe mamma og pappa ikke klager på iallefall! :)
 
My little Mini mouse


♥ ♥ ♥


Etter disse dagene i Gøteborg var det såå godt å få tilbake lille snuppa! Hun har vært hos besteforeldrene sine, men det var jammen ikke lett å gi henne fra seg. Jeg gråt som bare det, noe som kanskje er litt patetisk? Det var bare noen dager. Jeg fikk virkelig kjenne på savnet, men det var deilig og få noen dager alene sammen. Det minner meg på helt i starten. Melinda var på grensen til og ha kolikk. Da sier det seg selv at det ble minimalt med søvn. Søstra til S skulle passe henne én natt, så vi kunne sove. Jeg sov ingenting og bare gråt fordi jeg savnet henne! Vel da kunne jeg fortsatt skylde på hormonene, hehe. Jeg var vel enda mere utslitt da jeg fikk henne tilbake. Jeg er glad den perioden er over:-) 


Sjekk den suuupersøte mini-drakten hun har arvet av tremenningen sin, Celin ♥
 


I dag er Melinda 6 måneder


Advarsel: babyspam!!!


I dag er hun da et halvt år som overskriften sier! Jeg bare spørr for 109538 gang -hvor ble av tiden?!! Det er altså så utrolig. For 6 måneder siden lå jeg på fødestuen og fikk henne levert rett på bringen min. Eller fødestue og fødestue. Badekaret hadde sitt eget rom, så.. ja der! Uansett, det var verdens mest utrolige, fantastiske følelse. Jeg hadde null smerter rett etter fødselen, så jeg var heldig og fikk nyte den fine tiden helt fullt. Tenk nå da. Nå er hun allerede 6 måneder. Snakker sitt eget språk, smiler, ler, vokser godt og det bare oser kjærlighet ut av henne♥ Jeg og S er de stolteste av de stolte! Når jeg forresten nevner "snakker sitt eget språk". De siste ukene har hun sagt "maammam", "maaammaa" og "mamma". Jeg LYSER opp hver gang. *Snur meg mot S*. Får dette til svar "Ja, hun sa nok pappa". Hahha.Vi startet dagen vår på Elixia så klart. Det er så hyggelig at barnevaktene sier at de gleder seg til hun kommer. Vi er jo der så og si hver dag, så Melinda kjenner dem nå. Hun blir så glad av å se dem. Med en gang vi kommer inn og hun får øye på barnevakten kommer hun med det bredeste smilet! Det er en fin plass å feire halvtårsdagen sin, var det en der som sa. Kunne ikke vært mere enig! :-)Senere på dagen fikk vi besøk av søskenbarnet mitt, Aebykier og moren hennes, Evelyn. De hadde med en gåstol til Melinda. Gjett om den ble populær da! Hun likte den såå godt. Hun fant fort ut hvordan den funket, haha. Det var gøy å se, men vi skal prøve og ikke bruke den for mye. Jeg fikk også fremkalt noen bilder. "noen og noen" -jeg mener over hundre bilder! Jeg har allerede TRE store fotoalbum med bilder av Melinda. Det som irriterer meg er at de har kommet en strek på alle bildene. Japan photo.. dere hører fra meg i morgen.Jeg knipset noen 6-måneders-bilder av skjønnheten min i dag. Hun er så vakker på alle bildene, så jeg klarer ikke å velge ut 2-3 som skal publiseres her. Beklager, men jeg må utsette dere for litt babyspam ♥ 

 


Water joy

Melinda elsker å bade. Hun plasker som bare det i baljen sin og er skikkelig glad. Hun nyter hvert sekund når hun får bade. Derfor bader vi henne så og si hver dag nesten. Nå er hun 5 mnd (6 mnd om bare tre dager!!). Jeg tenkte at nå var det perfekt å ta henne med til et badeland for aller første gang. Vi dro sammen med en venninne som har en baby på litt over én mnd. 
For meg som mamma var det så herlig å se den lille (egentlig store) jenta mi kose seg så når vi var i bassenget. Hun sparket med beina og plasket med hendene. Hun snakket babyspråk til de som svømte forbi -nei hun var en storsjarmør som vanlig! Jeg kan si at alle stoppet og smilte, hihi. Barn og babyer bringer så mye glede! Vann har alltid fascinert henne, men nå tok vi det til en helt ny level :-D
 


Denne alderen (5 mnd) vil jeg virkelig anbefale å ta med babyen deres til bassenget. Om du som mor så klart ønsker det. Venninnen min som hadde babyen sin på litt over én mnd slet litt. Eller slet er kanskje ikke det riktige ordet. Jeg vil nok si at det er litt for tidlig for en så liten baby. Hennes baby ble dessverre såå kald stakkar. Den skalv når vi var der, i dusjen og lenge etterpå. Han ble så klart pakket inn godt med varme klær rett etterpå. Også er det litt ekstra styr når de er så ferske så klart. Da tenker jeg på bl.a amming. Jeg syns dette var utrooolig koselig iallefall. Vi kommer definitivt til å dra tilbake snart. 
 


Det var så kjekt når vi skulle dusje. Det var slike stoler i dusjen som babyen kunne sitte i. Da var det slik løst dusjhode som gjorde det mye enklere for meg å vaske Melinda. Hun blir fascinert av vann, men når vannet kommer i en stråle -åååh det fins ikke noe mer spennende! Da gaper hun høyt og skal drikke, haha da ser hun så komisk ut. 


Bading tar godt på oss voksne, men tenk på disse små. Melinda var FULLSTENDIG utslitt. Hun gnidde seg i øynene når vi gikk ut av dusjen. Da ble hun survete når jeg skulle tørke henne. Hun fikk en liten melkeskvett før hun sovnet. Da var det ingenting som kunne vekke henne. Jeg stelte henne, kledde på henne, tok på hun ytterklær, satte hun i bilsetet, inn i bilen, ut av bilen, inn i leiligheten, ut av stolen og la henne ned i vuggen. Der sov hun i nesten 3 timer. Det skjer aldri. Hun har smådupper 20-45 minutter vanligvis. Da var hun våken et par timer før hun la seg for kvelden.


Ellevill kamp


Fikk dere med dere den store kampen i går? Vel, jeg hadde ikke noe valg. Hehe. Jeg bor sammen med tidenes største supporter! I starten når stillingen var 3-1 ble det så dårlig stemning at S nesten ikke orket å se på mer. PS4 ble skrudd på og han var klar til å heller spille. Vi måtte nesten se hele kampen ferdig likevel, så slik ble det. Jeg skal fortelle dere at hælene var høyt oppi taket!! Tenk at Liverpool tok seieren når de lå under så mye! Jeg er ikke såå interessert, men det var gøy:-) S blir da såå (overdrevent) glad! ...Og da blir selvfølgelig jeg glad også. 
Når jeg og Melinda var på Elixia tidligere i dag var hun kledd slik som på bildene. Hun var en magnet! Så mange supportere kom bort og pratet om kampen som var i går. Haha!
 


Snapshots lately


- Vår lille teddybjørn! 

- Vi har tatt oss turen til mitt hjemsted, Kvam. Der var vi på bl.a bruktmarked. Det kan være spennende å finne masse nytt og fint. Eller rett og slett bare skrot. Hehe. Jeg fikk et par nye sko til 150 kr, aldri brukt, og lå fortsatt fint pakket i skoesken. Jeg eelsker dem. Seks stykk juletallerkener ble også med hjem.

- Når vi først var i mitt hjemsted, kunne vi like så godt kjøre videre til S sitt hjemsted også. Vågå. Det er ikke lange kjøreturen. Der fikk jeg enda en sightseeing, hihi, da koser jeg meg! Denne helgen inneholdt masse familiehygge ♥

- Diamanten min! Det har vært noen solrike dager med fantastisk temperatur. Det var en mulighet til å kle seg i noe litt sommerlig! 

- Pappakos ♥

- Fineste og flotteste mannen i mitt liv! Er ikke jeg verdens heldigste, så vet ikke jeg :-)

- Jeg og min kjære svigermor var på shopping på Gjøvik. Se på denne søte buksen vi fant til Melinda! Bakdelen må være noe av det skjønneste. Flere slike står på ønskelisten ♥


Søl med grøt

Jeg er så heldig og få ha en slik koselig morgen hver dag med Melinda. Jeg våkner som regel av at hun snakker med seg selv. Hihi. Da titter jeg opp i vuggen hennes og da smiler hun med det bredeste smilet man kan tenke seg! Hun sparker og spreller av glede for å se meg. Storsjarmør! 
Hun vil ikke ha melk med en gang hun våkner, men grøt! Ikke hvilken som helst grøt, ånei, hun er ikke altspisende. Jeg har prøvd alle grøter i 4 mnd+. Det er kun én favoritt, og det er gulerotgrøten. Det blir spennende når hun blir 6 mnd, da er det plutselig mye mer hun kan spise! 


- Søl med grøt -

Hun forstår når hun skal få grøt. Når hun ser meg komme med skålen og smekken, så smiler og spreller hun av glede! Jeg kjenner meg litt igjen. Akkurat som når man er på restaurant og ser servitøren komme med maten. Haha. 

Det blir så sølete av denne grøten, så da tar vi oss et bad etterpå. Vanligvis gjør vi det på kvelden, fordi da sovner hun fortere. I dag fikk hun holde litt på med grøten selv fordi hun syns det er hysterisk morsomt! Haha, da sier det seg selv -SØL.

Lek og barne-TV etterpå. Litt senere er vi på Elixia. Da får Melinda leke litt med de andre babyene også ♥


Friyay

♥ Pappakos ♥

Det er fredag og endelig helg. Det fine med at S er lærer er at han har fri hver helg (og ferie). Friyay!! Senkveld surrer på skjermen og vi har spist oss stappmette på lasagn. Vi har gått en fin trilletur i dag mens solen var her. Bare koset oss rett og slett! God helg! 
She's already 5 months


Ja, tenk på det! Man vet ikke hvor fort tiden går, før man får barn! Min lille Melinda er 5 måneder i dag♥ Snart skal vi på kontroll igjen, og da er det den forferdelige vaksinen igjen. Jeg gruer meg fordi det gjør så vondt i mammahjertet! Det er bra det går fort over, heldigvis. Hun er så blid og ler masse nå! Det er hærlig. Jeg merker at hun har begynt å bli skeptisk til fremmede, eller mennesker det er lenge siden hun har sett. Den siste måneden skjønner hun mer hva som er hva. F.eks når hun ser flasken sin nå, så strekker hun seg etter den om hun vil ha den. Det er så søtt! Hun utvikler seg raskt. Det er så spennende å følge med på. Hun er blitt veldig sterk i beina. Hun kan stå helt selv om hun støtter seg til sofaryggen. Jeg tror det er på tide å skaffe en gåstol nå! Jeg er litt redd hun skal begynne å gå før hun krabber..  

Min lille, skjønne prinsesse ♥
Snapshots

- Vi leker på gulvet -
- Favorittmiddagen min som jeg aldri går lei -

- Tid for barneTV -

- Melinda fikk ny matte, og den ble populær -

- Vi kjøpte ny reisevogn og den måtte testes -

- Mountain Buggy -

- Sol, god temperatur og trilletur -

- Friske (ekte) roser i leiligheten -


Bildedryss: barnedåpen

Dåpsdagen til Melinda var så perfekt som den kunne bli. Så mange av våre nære dukket opp<3 I kirken var hun snill og rolig. Hun hadde stort sett store øyne og fulgte med på alt! Til slutt ble hun så trøtt at hun sovnet på fanget mitt. Hihi. Det var jeg som bar henne frem til døpefonten og S tok av luen. Det var et spontant valg siden det ikke var tenkt på i forveien. Jeg fikk jo helt latterkula når vi skulle gå frem. Jeg prøvde så godt jeg kunne å holde meg liiitt seriøs. Etter vi hadde gått frem, musikken stoppet og presten begynte å prate -så setter jeg og S oss ned. Vel.. vi var de eneste! S titter bort på meg og sier: -jeg tror ikke vi skal sette oss enda...? Da fikk jeg helt latterkula! We had one job! Ikke nok med det. Når vi skulle opp til døpefonten hadde jeg én ting å huske. Jeg skulle ha hodet til Melinda på venstre side ved hjertet. Det klarte jeg så klart også å glemme...
 

Vi er så takknemlige for all hjelp vi fikk på kjøkkenet. Aldri om vi hadde klart alt sammen alene! Alle ville hjelpe. Vi er da så heldige! Det var veldig godt med et lokale med et stort kjøkken. Alt vi trengte var her. Noe annet som var godt med lokalet vi leide, var inkludert vask!

Olav og Evan.


Tante B og Melinda ♥


Oppå scenen lagde vi et langbord til barna. Der var det masse tegnesaker, lego, biler og ja... masse leker! Vi hadde også rolig, fin bakgrunsmusikk siden det var musikkanlegg her.  Jeg er virkelig glad vi sette opp et langbord rett foran scenen også. Vi hadde en ulykke med søskenbarnet mitt, Celin som er over 1 år. Hun skulle gå ned trappen fra scenen (på venstre side). Hun falt igjennom gardinen og landet på nakken. Hun landet "heldigvis" på bordet. Hadde vi ikke hatt bord der, kunne det blitt stygt...


Ååh masse god mat<3 Vi hadde the best of both worlds. Norsk og Filippinsk mat. Det var en stor suksess. Igjen, takk for alle som har hjulpet oss med mat. Vi hadde to store brett med spekemat som vi bestilte hos vår lokale matbutikk. Rømmegrøt som vi også bestilte. Hjemmelaget potetsalat/ eggerøre/ salat/ nudler/ vårruller/ kjøttgryte.... og listen fortsetter! 

Rune og Leo.


Tre fine damer! :-)


Christoffer syns det var stas med så mange ballonger. Svigermoren min blåste opp hele 97 ballonger(!!), S blåste opp én og to sprakk.

Herlighet som jeg storkoste meg med å åpne sååå mange gaver ♥♥​Kakebordet. Hvor skal jeg starte? Det var SÅ MASSE kaker! Jeg klarer dessverre ikke å telle hvor mange det var, fordi det var så mye! Her skulle jeg smake på alt, men jeg tok et stort stykke av favorittkaken min, oreo. Da var det gjort -jeg lå helt flat på gulvet etterpå. Jeg og S var oppe hele natten før dåpen og baket cupcakes. Vi pyntet dem så nøye at vi like så greit kunne brukt pinsett. 
Hun fikk da altså bare så masse fiiiint! <3


To dåpskaker også. Hvorfor ikke? ♥

En blid Aebykier (...og en litt skumlere B i bakgrunn).

TAKK FOR EN SUPER KOSELIG DÅPSFEIRING ♥ ♥ ♥


The happy girl in red

Se såå god og blid♥♥ Vi sikler så masse om dagen skjønner dere, så det blir fort med på bildene. Hihi. Denne røde kjolen fikk hun av oldemoren sin i Sarpsborg. Den var for stor i juletidene, men nå passer den! Vi bruker julekjole, selvom det ikke er jul. Det gjør ikke noe! Nå er vi forresten hjemme fra osloturen vår. Melinda, mamma og iallefall jeg er veldig sliten. Det har vært en spennende tur kan man si!:-)
 


Ferien er ikke over enda

Hei! Har dere hatt en fin ferie? Vår vinterferie ble ikke akkurat som planlagt, men nå er vi hjemme igjen. Det er så godt og komme hjem fordi da kan jeg endelig trene igjen. Jeg har bare vært borte i et par dager, men jeg tenker alltid på treningen. Jeg er blitt såå glad i å trene. I dag tidlig var jeg med på Cardio Step and Strength. Det var kjempe gøy og tungt! Jeg tror jeg skal legge det i programmet så jeg er med på det hver søndagsmorgen. I ettermiddag tenker jeg å være med på Crosstraing, viss ikke blir det egen styrketrening. Vi får se! Jeg må pushe meg ekstra i dag fordi.... dette er siste treningsdag på 3 uker!! Urghh... det blir kjedelig. Det skyldes en (kosmetisk) operasjon. Oi, der sa jeg det! Mer om dette kan jeg komme tilbake til senere. 
Såå ferien er ikke over enda. I morgen drar jeg til hovedstaden og ligger et par netter på hotell. Jeg skal kose meg ekstra første dagen før operasjon. Jeg har med meg et følge og Melinda skal til og med bli med. Det blir hennes første togtur. Spennende. Jeg tror det skal gå veldig greit og ha henne med på en togtur på litt over to timer :-)
 
En uforglemmelig dag

 

28.02.16  ♥  Da ble den lille jenta vår, Melinda døpt.
Vi tre

Så heldige vi er alle tre. I dag fikk vi pakke fra bestemor på en helt vanlig dag. Ett sokkepar hver ❤


Hun er allerede fire måneder!

Veslejenta vår er 4 måneder i dag! Så mye har skjedd på én måned. Hun ler mer og smiler av alt! Man merker mye på kontakt. Hun skal så og si ikke ligge mer, med mindre hun skal sove. Hun tar tak i ting og snakker mye. Når hun ligger på stellebordet tar hun tak i tærne sine og studerer dem. Hun har to favorittprogram nå -Mikkes Klubbhus og Sofia den Første. Når jeg synger sangen "Tipp Topp" fra Mikkes Klubbhus, da ler hun og smiler så bredt at mammahjertet mitt smelter for hver gang. Jeg merker hun er mer interessert i å se på disse programmene enn f.eks når hun skal se på Homeland med oss. Haha, er det så rart tenker dere nå sikkert. Hun kan også sitte å se på Disney Junior en lang stund mens jeg driver med husarbeid. Det er deilig! Det var det ikke snakk om for en måneds tid tilbake. Det er så morsomt å se utviklingen hennes. Hun blir stadig mer sosial og morsom å ha i hus! ♥

Fortell meg noe som er søtere enn babyføtter.... Det fins ikke!<3Er ikke kledningen hennes bare så søøt? Vi fikk dem fra jobben til S. Vi er så heldige og kjempe snilt at de tok seg bryet♥


Promenadetur

Hei og god kveld! Jeg og Melinda sov litt lengre i dag, deilig! Vi var oppe kl 07 i går, men heldigvis lot sjefen meg sove til kl 11 i dag! Vi hivde i oss frokosten og dro ut på en promenadetur. Jeg og Aebykier var oppe sent i går og så et par episoder av barndomsserien vår, Winx. Det vekte mange gode minner<3 Noen andre som fulgte med på det? Vi var helt frelst av all magien der! 

"Melinda nå må du være fotogen på bloggbilder". Ser rart på meg, lukker øynene...
For et nyyydelig vær! Det er så deilig å dra ut med vognen når det er slik. Har både vært ute på tur med vognen og bæreselen i dag! Hihi. Dagens trim. Eller turen går nok til Elixia om et par timer. Jeg trives så godt med treningen om dagen, og er på Elixia fem ganger i uken. Nå som jeg er nybakt mor til en liten baby er den energien jeg får ut av treningen gull verdt. 


Koselig og ha Aebykier på besøk♥


Vi var også på kjøpesenteret i dag for å kjøpe inn flere ting til dåpen. Jeg føler jeg aldri blir ferdig! Det er alltid noe ekstra som må kjøpes. Jeg har en notatbok hvor jeg skriver ned alt om dåpen. Bl.a alt vi har kjøpt til nå og pris. Det har ikke sett bra ut for lommeboka for å si det slik.... Dåpen til Melinda er en gang i livet, så man må regne med at det koster:) Denne frøkna i vognen skal bare sitte oppreist om dagen. Hun skal se og få med seg alt! I dag på kjøpesenteret var hun så oppmerksom på alt og smilte til folk som gikk forbi. Hun får masse oppmerksomhet skal jeg fortelle dere. Vet dere hva som er så naturlig for meg? Når jeg treffer på gravide kvinner/ nybakte mødre. Da er det så naturlig at man stopper og slår av en prat. Det skjer nokså ofte faktisk, det er såå trivelig! 

MEN nå dere! Nå roper Homeland på meg. Jeg kan høre stemmene til hovedkarakterene som sier jeg skal skru på Netflix. Aebykier har vært her i 24 timer og Homeland har surret i hodet mitt siden. Jeg er blitt så avhengig! Jeg hørte på radioen i sta at norske ungdommer blir så avhengig av tv-serier. Det går utover skole og søvn, så noen oppsøker hjelp. Hhohoh... jeg er glad jeg har permisjon! 


Happy!

Hihii, se så glad! ♥


Hallo! Oy.. hvor har det blitt av meg de siste dagene da. Vel... jeg har blitt helt betatt av Homeland-serien! Hvorfor har jeg ikke sett den før?! Den er så spennende at jeg sitter med DE store øynene. Karakterene, probleme, spenningen og livet deres sitter i hodet mitt hele dagen! Jeg bare må se en episode etter jeg er ferdig med den jeg lovte meg selv skulle være den siste. Dere kjenner dere igjen. Haha. Slik blir det! 
Så babystell, babykos, husarbeid, matlaging, trening, Homeland, Homeland og Homeland har gått på repeat. Slik er dagene mine nå. Jeg trives så godt med det. Også får jeg besøk innimellom da. Hehe. På to timer får jeg overnattingsbesøk av søskenbarnet mitt, Aebykier. Da rekker jeg å se to episoder til med Homeland. Åhh gleder meg allerede. Vi blogges!!
En perfekt lørdag


Halloisen! Det har vært en veldig fin lørdag! Når Melinda vekket meg med det bredeste smilet var solen stor og sterk på himmelen. Ingen tvil, vi skulle ut og nyte det fine været!<3 Jeg fant frem bæreselen og tenkte det var perfekt å gå fra byen og opp hoppbakken her i Lillehammer før ungdoms-OL. Det gjorde vi... forsåvidt. Når vi hadde gått alle oppoverbakkene og var klare for det siste, trappene. Da var området avsperret og vakten ba meg pent om å dra igjen. Da får vi heller prøve på nytt etter ungdoms-OL er ferdig :-)


Etter vi kom hjem til ryddet leilighet (hiihi, min mann kan!) var det ikke lange tiden før det ringte på døren. Onkelen min Morten, og barna hans kom på et hyggelig besøk! Jeg blir såå glad for å få besøk♥ Her koste vi oss med masse søtt og godt til kaffen. Vi spilte også brettspill i noen timer. Jeg er så glad i brettspill, og det var det nok flere som var også;-) Hehe! På kvelden har jeg og S gått trilletur og sett Liverpool på skjermen, så klart hehe. Det kan vi da ikke gå glipp av! Nå blir det filmkveld ♥


Permisjonsdagene


God kveld! I går natt var en nokså slitsom natt for oss. I går skrev jeg et blogginnlegg om at Melinda var tre måneder og hadde fått vaksine. Hun ble visst dårlig igjen etter jeg skrev hun hadde blitt bra, stakkar. Så vi hadde en våken natt og fant ikke senga før 04-tiden. Stakkar jenta vår. Vi hadde legetime 08:30, så det ble ikke mange timene med søvn. Det går bra, det er jeg vant med. Med en gang vi var ferdige der møtte vi søskenbarnet mitt, Aebykier. Fra der møtte vi svigermoren min. Vi koste oss på café med kaffe og kake. Jeg har aldri vært så mye på café som nå! Hehe. Aebykier dro videre siden hun bare hadde et lite mellomstopp her på Lillehammer. Jeg, svigermor og Melinda sin oldemor gikk trilletur og koste oss på restaurant senere. Fy søren, de to er noen spreke damer♥ Senere skulle jeg bare på Jernia for å kjøpe noen dåpsting, men kom hjem med den største BikBok-posen full med salgsvarer! Ikke helt planlagt. Etter en natt med noen få timer søvn og en full dag, var jeg så sliten at jeg sovnet rett på sofaen i sekundet jeg la meg ned. Nå skal jeg og snuppa se én eller to episoder med Homeland før vi tar kvelden, igjen. I morgen er det café og trilletur igjen med en venninne. Permisjonsdagene med baby må man bare kose seg i så lenge det varer<3<3 Det gjør jeg!
 
En ny liverpool-supporter


Mannen i huset er stor Liverpool-supporter. Da er det ingen bombe at vi har smokker, flaske, pysj og penklær til Melinda som er rødt og godt merket med "Liverpool". Hihi, hun er den nyeste og søteste Liverpool-supporteren! Jeg er ikke like engasjert i fotball eller noen slags sport, men jeg får si jeg holder med Liverpool. Da blir S glad neste gang han er innom bloggen min og ser at jeg står frem og sier dette! Når man er så stor supporter som S, syns jeg det er søtt at han vil dolle hun opp med alt som er merket "Liverpool". Hihi. MEN når det kommer til interiør!! Det er noe helt annet! Jeg syns det er super, super, super harry når jeg ser noen henger opp bl.a fotballtrøyer på veggen! 
Den aller første gangen jeg var hos S, var det første jeg så når jeg kom inn døren et rødt maleri/ bilde med Liverpool. Jeg tror tredje eller fjerde gangen jeg var der, så tok jeg det ned og la det i boden hans. Hehe. Der har det vært siden den gang.

Melinda 3 måneder!


..Ja, allerede! Vi var på helsestasjonen for kontroll i går. Vi var der også tidlig i januar, da veide hun 4,9 kg og i går var hun 5,7 kg! Som hun vokser og legger på seg! Siden hun er 3 mnd nå var det vaksinen som sto for tur... Helsesøsteren spurte om jeg var klar for dette. Jeg svarte med at det kommer jeg nok aldri til å bli, så du må bare gjøre det! Først var det siste del av rotavirusvaksinen. Den er grei. Da fikk hun litt søtt i munnen, så var det gjort. Men så skulle det være sprøyte i begge lårene. Vaksinen var mot difteri/ stivkrampe/ kikhoste/ poliomyelitt/ Hib-infeksjon. Helsesøster sa at nå kom hun til og gråte mer enn vanlig og det kom til å gjøre vondt akkurat da, men det gikk fort over. Tårene presset på når hun fortalte det, selv om jeg visste det. Mammahjertet gjorde så vondt, dere aner ikke! Det å være forelder og se at barnet ditt har det vondt -det fins ikke noe verre. Helsesøster sette første sprøyte i venstre lår og Melinda fikk en rykning fordi hun ble skremt, også kom det vonde hylet. Uff, det var ikke noe morsomt å se på! Etterpå var det andre låret, men hun fikk så mye skryt når hun var ferdig♥ Senere samme dag fikk Melinda feber, som er en av bivirkningene etter vaksinen. Hun var ikke på topp da, stakkar. I dag er hun heldigvis fin igjen. Smiler, spreller, spiser og ler!Se så stor!


Hallo! Vi har vært på nok en bursdagsfeiring i helgen til en prinsesse jeg er tante til♥ Det er så kos at jeg endelig er blitt tante! Jeg er jo enebarn, så om jeg ikke hadde møtt S, hadde jeg nok ikke blitt tante noen gang! Hihi, men det er jeg nå! Det er bare sååå koselig. I morgen skal jeg og Melinda på 3 måneders-kontroll. Tenk! Allerede?! Det var jo ikke lenge siden jeg blogget om kontrollen da hun var 6 uker! Uff jeg gruer meg litt. Vi skal ta andre del av rotavirusvaksinen og det blir sprøytestikk i begge lårene. Mammahjertet kommer til å gjøre så vondt! Kanskje jeg skal melde meg syk og utsette det. Nei, dette må gjøres før eller siden! Like så greit og få det overstått. Se så stor hun er blitt! Det er først nå jeg ser det, når jeg ser det på bilder. Eller når andre bærer på henne. Slik jeg holder henne på bildene under, elsker hun! Jeg blir bare så overrasket over hvor fort hun vokser. Det blir virkelig spennende og se vekten hennes når vi kommer på helsestasjonen i morgen. Det gleder jeg meg til iallefall. 
(Ps: Blogg.no sin bildeopplasting irriterer meg til hundre om dagen. Hvorfor blit kvaliteten 60 ganger dårligere?!)


The sweetest thing

Hei og god morgen fra oss! Eller god dag. Både jeg og Melinda har nettopp spist og vi er ferdige med morgenstellet. Vi våknet rundt halv 12 begge to. Jeg var oppe og ryddet, vasket gulv og vasket klær til klokken 03 i natt, så det er godt man kan sove ut. Iallefall når sjefen går med på å sove lenge! Jeg vet ikke hvorfor, men jeg er mest effektiv på natten. Jeg kan også sitte og lage scrapbook til den tiden på natten. Da er jeg mest kreativ! I dag har vi ikke så mange planer. Jeg må nok ta meg en trilletur i byen etterpå og finne en bursdagsgave siden vi skal i selskap i morgen. Det blir kos. Kanskje jeg skal ta meg en treningsfri dag for en gang skyld også. Selv om det frister og booke seg inn på en gruppetime! 

Jeg fikk en blomsterlevering i går. Mange roser, både hvite og rosa. Nå har jeg nye friske (falske) roser i stuen. De er helt like som de rosa som dere har sett i DETTE innlegget. Bare at de er hvite og ikke rosa så klart, hehe. Nok et Ebay-funn<3 Selv om favorittfargen er rosa, ble det mye finere med hvite. Jeg tenker og dekorere med dem i dåpen. Derfor har jeg bestilt så mange:)Babyføtter..... er ikke det bare det søteste man ser?!? ♥ ♥ ♥


Ask me!

Jeg hadde en spørrerunde når jeg var gravid. Der fikk jeg spørsmål om graviditeten som jeg svarte på. Nå tenkte jeg det var på tide med en ny runde hvor dere kan sende inn spørsmålene deres! Masse har skjedd siden forrige gang. Mer enn masse, livet mitt har blitt helt annerledes! Jeg hadde det veldig bra før, men nå kan jeg jo ikke ha det bedre♥ Fyr løs! Jeg svarer en gang etter helgen:-)
Sweet dreams

God dag♥ Melinda og tydeligvis Leo har sovnet igjen. Hehe, de to er de søteste jeg har sett sammen♥ Det er blitt så kaldt på Lillehammer igjen (-15), så nå får jeg ikke gått trilletur igjen. Åå den kulda irriterer meg til de grader! Haha, tok dere den? Lite søvn i natt resulterer til dårlig humor. Denne uken har vi hatt overnattingsbesøk av svigermoren min og vi har kost oss gløgg ihjel! Som jeg koser meg med den dama der! Jeg fikk en stavmikser i gave fra henne i går. Stavmikser har jeg savnet og ha på kjøkkenet i ett år nå! Ble så takknemlig når jeg fikk den! Da kan jeg endelig få laget denne brokkolisausen min også. Stavmikser skal nok fungere mye bedre enn å prøve og mose brokkolien med gaffel som jeg gjorde her om dagen. Hehee! Laksefilet, fullkornspasta og brokkolisaus blir det til middag i dag. Jeg gleder meg til det! 


11 weeks

Melinda er 11 uker i dag♥♥ Vakre, vakre jenta vår! Hun smiler og ler og vi har det så bra sammen, alle tre♥ Hun veier også dobbelt så mye som Leo nå, 5 kg. Hehe!

Det har vært så utrolig kaldt i det siste. I dag var det heldigvis mer en folkelig temperatur. Det var mulig og gå ut uten og komme inn igjen fuldekket av istapper! Det er så vakkert med snøen syns jeg. Når jeg gikk til trening i dag tidlig dalte snøen ned, og jeg gikk og sang "det snør, det snør". Nesten så jeg fikk litt julestemning igjen. Det var godt og komme hjem igjen etterpå og drikke gløgg♥
 Babyen min, tenk det! Dette er min baby! ♥♥


On the wallBildene fra nyfødtfotograferingen ble fantastisk fine! Jeg hadde store forventninger ettersom prisen gjorde så det svei i lommebøkene våre. Når jeg fikk se resultatet ble jeg så overrasket, det ble bedre enn forventet! Vi var på fotografering når Melinda var 9 dager hos Kirsti Hovde her i Lillehammer. Der var de vanvittig flinke! Det var satt av tre timer til fotografering. Det syns jeg er veldig bra fordi det er ikke lett og vite med så små babyer. De skal ha mat, det skal skiftes bleie, det kan bli litt skriking og så skal de ha kos. Det tar sin tid og de skal bli fotografert sovende. Vi brukte 1t på og få Melinda til og sovne, så hadde vi resten av tiden til og ta bilder. Jeg kjente jeg ble litt stresset i starten når hun ikke ville sove, men det trengte jeg ikke. Hadde hun vært urolig de tre timene, hadde vi fått en ny time gratis. Når hun først hadde kommet inn i den dype søvnen, kunne vi gjøre hva vi ville med henne. Vi dullet henne skikkelig opp! Studioet var veldig varmt med tanke på hun lille. Det fikk vi god informasjon om før vi kom. Jeg må også nevne hygiene! De var utrolig flinke til og bruke antibac. Hygiene var viktig der og det setter vi nybakte foreldre pris på. Fotografen vår var trivelig og imøtekommende. Hun var så forsiktig som det kunne gå an når Melinda skulle flyttes på. Jeg er iallefall veeldig fornøyd med at vi valgte Kirsti Hovde.
På bildet over ser dere to bilder fra fotograferingen som vi har bestilt. Vi valgte og ha det på aluminiumsplate i str 40x40 cm. Takkekort bestilte vi også, og hun ser virkelig ut som en prinsesse på bildene vi valgte og ha med der. Vi har sendt ut noen, men når jeg er sikker på at alle har fått takkekortet sitt -så kanskje jeg viser det frem på bloggen!:-)


6 uker i dag


Tenk på det, Melinda er allerede 6 uker i dag! Hun har gått over til str 56 nå også. Helsesøster var på besøk i dag og hun har gått opp noen gram. Hun er nå 3,9 kg. Vi har fått ordnet så hun skal få rotavirusvaksinen neste mandag. Da var det heldigvis ordnet:-) Alt er bra med Melinda, hun vokser og er helt frisk. Det eneste er at hun er veldig våken om natten. Det var fokuset på hjembesøket med helsesøster. Det blir vi litt slitne av, spesielt S som drar på jobb tidlig. Det går bra med meg som kan ta igjen søvnen på dagen når Melinda sover. Det er veldig trivelig at helsesøster ikke legger all fokuset på babyen, men også på vi foreldre. Det vi skal prøve nå er og amme enda oftere på dagen, gi litt morsmelkserstatning i tillegg på kvelden. Kanskje på natten også. Hun blir lettere trøtt av morsmelkerstatning og det metter mer enn morsmelk fra meg. Vi skal også gi litt mindre oppmerksomhet til henne på natten. Vi skal snakke med rolig, lav stemme, så hun skjønner det er natt og tiden hun skal sove. Da skal vi se om det funker:-) Jeg ser virkelig frem til hun får en døgnrytme, det blir godt for oss alle:-) 


Fine dressen hennes i ull og silke! Den er så fin, lett og god! Seks-ukerskontrollen


Jeg og Melinda var på seks-ukerskontrollen på helsestasjonen i går. På denne kontrollen var det med lege. Legen og helsesøster la bl.a vekt på utviklingsvurdering/ kontaktevne, sanser, vektoppgang, hodeomkrets og hofter/ armer/ ben. Helsesøster la så klart vekt på om jeg hadde det bra. Jeg har det veldig bra jeg! Det blir bare litt lite søvn om dagen. Lite søvn har mye og si for melkeproduksjonen, så det er viktig jeg får hvilt ut. Hun bekymret seg for det og kommer på hjembesøk på mandag. Jeg syns det er så fint at vi blir fulgt opp så bra, og at landet vårt har gratis tilbud som dette. Med oss hjem fikk vi med oss en flaske tran. Jeg og Melinda skal skal begynne og ta det hver dag nå. Dette vitamintilskuddet inneholder viktige fettstoffer, så dette må vi bli flinke til og ta.


Jeg syns det virkelig er spennende og følge med på vekten! Når hun ble født var hun 2946 gram og nå er hun 3,8 kg! Omkretsen rundt hodet hennes var 33 cm når hun ble født og nå er den 36,6 cm. Hun vokser!! Hun var helt frisk og fin. Hun hadde også en veldig fin vektoppgang. Noe hun ikke fikk var vaksine. Helsesøster sa det ikke ble noe vaksine den dagen og ikke før hun var tre måneder. Senest i dag fant jeg ut det er blitt vanlig med noe som heter Rotavirusvaksine. 
Rotavirus er en mage- tarminfeksjon som gir oppkast, diaré og ofte feber hos sped- og småbarn. ​Årlig legges mellom 700 og 1100 barn i Norge inn på sykehus for behandling av væsketap (dehydrering) grunnet rotavirussykdom. ​
Barn som blir født fra og med 1. september 2014 får tilbud om rotavirusvaksine. Vaksinasjonen består av to doser. Første vaksinedose gis tidligst ved 6 uker og senest når barnet er 12 uker. Alt dette fikk jeg  høre i dag. Nå er jeg veldig overrasket over at jeg ikke har fått høre noe om dette tilbudet. Da ordner vi opp i dette på mandag når helsesøster kommer på besøk. Jeg vil så klart følge vaksinasjonsprogrammet slik at Melinda får denne vaksinen. Vaksinen gir over 85 % beskyttelse mot rotavirusinfeksjon!Jeg ammer Melinda mest, men av og til syns jeg det er såå deilig og gi henne flaske. Viss jeg er utrolig trøtt eller sår, da er det greit med flaske. Det er også veldig fint om mamma eller noen andre skal passe henne noen timer. Selv om hun tar fint imot flaske, så har hun ikke blitt mindre glad i puppen. Det er jeg glad for! 


Alt så smått

Tenk noe så smått som føttene på bildet♥ Merkelig at det er mulig spør du meg. Hihi. Når Melinda ble født var hun 48 cm lang og lite visste jeg at det var mulig å være så liten. Jeg hadde aldri holdt en så fersk baby! Jeg følte hvert eneste lille bein i kroppen hennes ble knekt når jeg skulle løfte henne de første gangene. Jeg har alltid ventet med å holde babyer til de klarer å holde sitt eget hodet. For noen måneder tilbake holdt jeg for aller første gang en helt fersk baby. Jeg ble helt SVETT!! Heldigvis ble det mye bedre når jeg fikk min egen. Det var så klart skummelt det også, men det gikk seg fort til :-)I dag er det første advent. Julepynten har fått kommet seg på plass♥ Det er søndag og jeg og S har vært inne hele dagen. Vi er blitt klistret til tv-skjermen til serien, Broen. Den anbefaler jeg på det sterkeste. En annen grunn til vi har vært inne hele dagen er fordi vi har fått noe som heter Coxsackievirusinfeksjon. Jeg begynner å føle meg bra igjen, så jeg skal nå i gang med husarbeid!


Lille perfekte jenta vår♥ Hun har vært så snill i dag. Hun har sovet, spist og hatt øynene åpne og vært nyskjerrig på verden. One month today

I dag er den finefine jenta vår allerede 1 måned!♥ Tenk så fort tiden har gått. Jeg har jo.. nettopp kommet hjem fra sykehuset? Det er iallefall ikke lenge siden, virker det som. Hvor ble det av alle dagene? Det er slik det er med de små som folk flest sier. Tiden flyr forbi uten at man merker det selv. Det er så rart og tenke for akkurat en måned fikk jeg møte denne lille engelen for aller første gang. Lite visste jeg at det var mulig å bli såå glad i et menneske ♥♥♥


Pink baby
Tenk at på mandag er Melinda allerede 4 uker♥ Gud som tiden flyr... og jeg tror ikke jeg liker det! Hun spiser som en hest om dagen, av og til mer enn det også! Virker det som. Nå er hun hele 52,5 cm lang og veier 3,1 kg. Hun er veldig glad i å være våken på natten, noen ganger. Der går det litt opp og ned. Om dagen har vi veldig mye besøk. Vi er kjempe glade for å få besøk og syns det er veldig koselig♥ Det går veldig mye i amming, stelling, trilleturer og babykos. Vi har det såå bra akkurat nå! :-)


The Kähler family

Jeg tror vi alle kan skrive under på at Kähler-vasene er råfine! Jeg har siklet etter dem i en lang tid, men aldri rørt meg til å skaffe en. Jeg er ikke så veldig flink med blomster, så i butikkene har jeg alltid et øye åpent for en fin bukett/ blomster, så klart falske, hehe. Det og ha noen fine blomster i en såpass fin vase, er jo et must! Vi har nettopp fått barn♥ ....så mangel på blomster er det ikke akkurat♥ Akkurat nå er leiligheten vår nokså "rosafisert". Jeg klager ikke!

For et par dager siden hadde jeg bursdag. Den snille mannen jeg har i hus overrasket meg ikke kun med Kähler-vasen jeg ønsket meg. ...Men med hele Kähler-familien!! Ikke nok med det, men jeg fikk også Hunterstøvlene jeg har ønsket meg! Snakk om å bli skjemt bort, men fy søren så heldig jeg er! Jeg må også takke for alle gratulasjoner, gaver, blomster og kort med fine ord! Veldig takknemlig♥


Den fineste presangen av alle har jeg fått på forskudd. Jenta vår kom 13 dager før termin 26.oktober. Hils på vår lille fine, Melinda ♥Arkiv


2017
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2016
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2015
April, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2014
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2013
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2012
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2011
Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember

2010
Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, Desember.

hits